Adviseur Inkoop en Contractmanagement

Jij bent van toegevoegde waarde! Wil jij een breed takenpakket met veel ruimte voor eigen inbreng en waar je kunt inspringen op nieuwe en onverwachte ontwikkelingen? Klinkt jou dit als muziek in de oren? Dan is de gemeente Haaksbergen op zoek naar jou.


Maak het in Haaksbergen als Adviseur Inkoop en Contractmanagement.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
1-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
21-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Adviseur Inkoop ga je in gesprek met allerlei partijen. Of het nu gaat om zorgverlening of een bouwproject, aanbesteden van de bedrijfsarts, bruggen of koffieautomaten, het start met een aanbesteding. Samen met de interne klant bepaal je de inkoopbehoefte. Wat is de gewenste kwaliteit en het beschikbare en noodzakelijke budget? Gaat het om een onderhandse aanbesteding of moeten we Europees aanbesteden? Wat wordt de planning? Dit vraagt van jou dat je goed kunt adviseren zodat je samen de passende inkoop- en aanbestedingsprocedure kunt bepalen en uitvoeren. Zodat het een geslaagd traject wordt.


Jij hebt een belangrijke rol in het draaiend houden van de gemeente Haaksbergen. Zonder contractmanagement kan de gemeente niet goed samenwerken met partners en leveranciers. Jij hebt een centrale rol in de contacten met leveranciers, met als doel de gemeente te voorzien van een optimaal niveau van dienstverlening.

 

Dit is jouw nieuwe baan 

 • Jij begeleidt Europese, nationale en meervoudige onderhandse aanbestedingen.
 • Je adviseert over de meest passende manier om de aanbesteding in de markt te zetten en zorgt dat de aanbestedingen rechtmatig en doelmatig uitgevoerd worden.
 • Jij bent de schakel tussen aanbieders uit de markt en de gebruikers binnen de gemeente en bent verantwoordelijk voor het voorbereiden, opstellen en gunnen van het contract.
 • Jij voert de regie over de contracten die wij hebben met onze leveranciers.
 • Je beantwoordt vragen uit de organisatie over procedures, inkooptrajecten en lopende trajecten. 
 • Je bent alert op verbeteringen in het proces die kunnen leiden tot betere kwaliteit, ook vind je het belangrijk te sturen op het beheersen van de kosten, waarbij je het niveau, de  service en klanttevredenheid niet uit het oog verliest.
 • Er is sprake van intensieve Twentse samenwerking op het gebied van inkoop en contractmanagement en -beheer. Je levert een actieve bijdrage aan deze samenwerking.

Functievereisten

 • Je hebt HBO-werk- en denkniveau.
 • Je hebt ervaring met openbare en Europese aanbestedingen binnen de (gemeentelijke) overheid, ook heb je ervaring met contractmanagement.
 • Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen die van belang zijn voor jouw functie.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en samenwerken vind je belangrijk. Hierbij sta je open voor inzichten van anderen, maar je durft ook knopen door te hakken
 • Je bent sterk in het naleven van afspraken en processen, weet deze te verbeteren en anderen te motiveren zich eraan te houden.
 • Jij herkent jezelf in de volgende eigenschappen: professioneel, ondernemend, integer en transparant. Daarnaast ben je zelfstandig, nauwkeurig en stressbestendig. Ook ben je in staat om prioriteiten te stellen in je werkzaamheden.
 • Breng jij daarnaast ook gewoon jouw eigen talent mee? Perfect!


Heb je niet helemaal de juiste opleiding of ervaring maar ben je toch enthousiast? Een frisse andere achtergrond kan ons weer versterken! Dus neem gerust contact met ons op. Is het nodig dat je een aanvullende training of cursus volgt? Dan regelen we dat.

Aanbod

 • In eerste instantie krijg je een aanstelling voor een periode van één jaar, met vooruitzicht op een vaste aanstelling.
 • Een bruto maandsalaris in schaal 10 van maximaal € 5.009,-- (salarispeil 2 januari 2023)  op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Naast dit salaris ontvang je elke maand een vrij besteedbaar bedrag van 17,05% bovenop je brutosalaris. Dit bestaat onder andere uit de vakantie- en eindejaarsuitkering. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je het budget besteedt.
 • Een goede pensioenregeling via het ABP.
 • Alle ruimte om, in overleg, je werktijden flexibel in te delen.

Bedrijfsprofiel

Haaksbergen Ster(k) in Twente. In Haaksbergen werken we samen. Voor elkaar en met elkaar. We maken ons sterk voor een fijn en veilig Haaksbergen. Hierin hebben we elkaar nodig, want wij geloven in de kracht van samen. Als gemeente liggen er mooie uitdagingen op ons te wachten. We willen de organisatie versterken, de financiën op orde houden en de relatie met de gemeenschap verbeteren. Hiervoor zoeken we de verbinding met de samenleving. Met elkaar maken we er werk van. Help jij ons nóg sterker te worden?

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Haaksbergen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!