Beleidsmedewerker sociaal domein

Het team Zorg & Welzijn van de gemeente Haaksbergen bestaat uit zo’n 23 collega’s. Binnen dit team werken onder andere (beleids)medewerkers binnen het sociaal domein, schuldhulpverleners en regisseurs op het gebied van wmo. Wij zoeken vanwege het vertrek van een collega een Beleidsmedewerker sociaal domein 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
24-1-2023
Aantal uur
36
Vervaldatum
6-2-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je bent beleidsmedewerker binnen het sociaal domein op verschillende terreinen. Het accent ligt net name op de publieke gezondheid, Wmo en beschermd wonen. We werken op deze terreinen samen met andere Twentse gemeenten binnen Samen 14. Je hebt een visie op het sociale domein en je volgt landelijke ontwikkelingen. In samenwerking met alle betrokken partijen en collega’s binnen het sociaal domein vertaal je dit in lokaal beleid. Je maakt gedegen afspraken over de implementatie en uitvoering en je bent in sommige gevallen verantwoordelijk voor de subsidieverlening.


Je onderhoudt contacten en stemt dienstverlening af met externe partijen en samenwerkingspartners zoals de GGD en centrumgemeente Enschede.


Je voert overleg met de wethouder en je bent hierbij een stevige gesprekspartner. In regionale overleggen vertegenwoordig je de gemeente en lever je vanuit jouw eigen expertise een bijdrage. Daarnaast word je betrokken bij projecten rondom het eigen terrein van beleidsontwikkeling.

Functievereisten

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding passend bij de functie
  • Je hebt ervaring als beleidsmedewerker binnen het sociaal domein  
  • Je bent doortastend, proactief en flexibel
  • Je bent in staat te onderhandelen met externe partijen en je neemt snel actie wanneer de situatie hierom vraagt
  • Samenwerken gaat je van nature goed af, je neemt initiatief en je bent dienstverlenend
  •  Je hebt uitstekende schriftelijke vaardigheden en je bent communicatief sterk

Aanbod

Je gaat werken in een team met vakbekwame en betrokken collega’s. Je hebt flexibele werktijden en je krijgt de mogelijkheid om je werk zelf in te delen, zodat werk en privé goed bij elkaar passen. De vacature is voor de eerste instantie voor de duur van een jaar.  Je wordt ingeschaald op basis van salarisschaal 10A van de cao gemeenten op basis van jouw opleiding en ervaring. Het salaris betreft op basis van de cao gemeenten 2022 maximaal € 5.021 -. Wij bieden een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Je ontvangt een Individueel Keuzebudget van 17,05 % in aanvulling op je brutosalaris en je bouwt pensioen op bij het ABP.

Bedrijfsprofiel

Aan de rand van Twente ligt Haaksbergen: een dorp met de voorzieningen van een kleine stad en ongeveer 25.000 inwoners. Behalve de hoofdkern Haaksbergen horen ook de kerkdorpen Buurse en Sint Isidorushoeve bij de gemeente.


Bij de gemeente Haaksbergen werken ongeveer 140 medewerkers. Samen met inwoners, verenigingen, maatschappelijke organisaties en ondernemers werken we aan een samenleving die past bij onze gemeente. Dat doen we met een Toekomstvisie als vergezicht en aan de hand van een Verbeterprogramma. Dat is hard werken. Elke dag weer. De samenleving vraagt veel van ons. Inwoners willen meer dan ooit meepraten. Dat gesprek willen wij graag aangaan, omdat de beste plannen samen met inwoners tot stand komen. Help jij meebouwen aan onze relatie met onze gemeenschap?

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Haaksbergen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!