Juridisch medewerker VTOO (Veiligheid, Toezicht en Openbare Orde)

Het team VTOO (Veiligheid, Toezicht en Openbare orde) van de gemeente Haaksbergen draagt zorg voor een veilige(r) leefomgeving. Toezicht en handhaving van diverse wetgeving en de op grond daarvan verleende vergunningen en ontheffingen is één van de taken binnen dit team. Daarnaast worden er binnen dit team ook vergunningen en ontheffingen verleend. Dit beperkt zicht tot de APV en enkele bijzondere wetten.


Binnen het team wordt nauw samengewerkt en waar mogelijk en nodig, kunnen we elkaar vervangen. In ons team is ruimte ontstaan voor een: Juridisch medewerker veiligheid, toezicht en openbare orde

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
24-1-2023
Aantal uur
36
Vervaldatum
22-2-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als juridisch medewerker ben je het juridisch aanspreekpunt binnen ons team. Jouw inzet kan op verschillende terreinen gevraagd worden. Denk hierbij met name aan de bestuursrechtelijke handhaving op het gebied van bouw, ruimtelijke regelgeving, veiligheid, openbare orde en leefbaarheid.


Je adviseert de medewerkers van het team bij de meer complexe dossiers. Een van de eerste dossiers waar jij je tanden in mag zetten, is de invoering van de Wet kwaliteitsborging. Indien noodzakelijk kan in het kader van vergunningverlening op gebied van de APV en bijzondere wetten ook een bijdrage van je worden gevraagd.


Je draagt bij aan de juridische kwaliteit van de dossiers, vertegenwoordigt het college in bezwaar- en beroepsprocedures, begeleidt de bezwaarschriftprocedures en de juridische afwikkeling daarvan. Je signaleert als juridisch medewerker ontwikkelingen in het vakgebied, risico’s en verbeterpunten (juridische kwaliteitsborging) en je bent verantwoordelijk voor de doorontwikkeling en de kwaliteit van processen. Samen met jouw collega’s draag je bij aan de vergroting van juridische bewustzijn en de borging van de juridische kwaliteit van producten.  Je stelt (juridische) adviezen op over nieuw beleid en de te maken beleidskeuzes.


Je adviseert het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad. In je rol heb je veel contact met collega’s van andere teams en neem je deel aan projectgroepen en overleggen.

Functievereisten

  • Je beschikt minimaal over een afgeronde relevante Hbo-opleiding met aantoonbare werkervaring (bv. Rechten, MER of Bestuurskunde) en je hebt kennis op het gebied van bestuursrecht en omgevingsrecht, waaronder de Wabo, de nieuwe Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging. Verder heb je kennis van wet- en regelgeving op het gebied van VTH, APV en bijzondere wetten.
  • Je hebt minimaal één jaar gemeentelijke ervaring.
  • Je hebt een kritische blik en kunt uitstekend risico’s beoordelen en belangen afwegen.
  • Je hebt de vaardigheid om helder te adviseren.
  • Je beschikt over goede uitdrukkingsvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je bent sociaal, vaardig in conflicthantering, en politiek sensitief.

Aanbod

Een veelzijdige functie. Je komt te werken in een team van 13 collega’s. Je krijgt de mogelijkheid om je werk zelf in te delen, zodat werk en privé goed bij elkaar passen.

Het salaris bedraagt minimaal € 3.090 bruto en maximaal € 4.671 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Je wordt ingeschaald op basis van jouw opleiding en ervaring. Wij bieden een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Je ontvangt een Individueel Keuze budget van 17,05 % in aanvulling op je brutosalaris en je bouwt pensioen op bij het ABP.

Bedrijfsprofiel

Aan de rand van Twente ligt Haaksbergen: een dorp met de voorzieningen van een kleine stad en ongeveer 25.000 inwoners. Behalve de hoofdkern Haaksbergen horen ook de kerkdorpen Buurse en Sint Isidorushoeve bij de gemeente.


Bij de gemeente Haaksbergen werken ongeveer 140 medewerkers. Samen met inwoners, verenigingen, maatschappelijke organisaties en ondernemers werken we aan een samenleving die past bij onze gemeente. Dat doen we met een Toekomstvisie als vergezicht en aan de hand van een Verbeterprogramma. Dat is hard werken. Elke dag weer. De samenleving vraagt veel van ons. Inwoners willen meer dan ooit meepraten. Dat gesprek willen wij graag aangaan, omdat de beste plannen samen met inwoners tot stand komen. Help jij meebouwen aan onze relatie met onze gemeenschap?

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Haaksbergen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!