Medewerker Ruimtelijke Ontwikkeling (binnenstedelijk)

De gemeente Haaksbergen is aan het groeien en zoekt versterking binnen het Team Omgeving en Ontwikkeling.  Dit team houdt zich bezig met ontwikkelingen in de fysieke leefomgeving. Denk hierbij aan bouwopgaven, particuliere herontwikkelingen, de Omgevingswet en vergunningverlening. Om onze ambities binnen het fysieke domein voor de komende jaren te kunnen realiseren zijn we voor dit team op zoek naar een Medewerker Ruimtelijke Ontwikkeling (binnenstedelijk).

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
20-1-2023
Aantal uur
0
Vervaldatum
8-2-2023
Opleidingsniveau
HBO

De werkzaamheden die je voor ons gaat verrichten zijn gericht op binnenstedelijke initiatieven, zoals woningbouw en maatschappelijke initiatieven. Voor deze initiatieven ben jij degene die zich bezighoudt met het behandelen van procedures op het gebied van ruimtelijke ordening. Je richt je op het doorlopen van ruimtelijke procedures van initiatief tot omgevingsvergunning. Daarnaast werk je aan het begeleiden van bestaande bestemmingsplanprocedures. Je werkt en denkt mee aan de omslag naar de Omgevingswet waaronder de totstandkoming van het Omgevingsplan en de Omgevingsvisie. Je verzorgt de communicatie met initiatiefnemers en andere belanghebbenden. Voor de bestuurlijke besluitvorming formuleer je heldere adviezen en licht deze toe aan de wethouder en/ of raadscommissie. Daarnaast vertegenwoordig je het bestuur in beroepsprocedures.

Bedrijfsprofiel

Aan de rand van Twente ligt Haaksbergen: een dorp met de voorzieningen van een kleine stad en ongeveer 25.000 inwoners. Behalve de hoofdkern Haaksbergen horen ook de kerkdorpen Buurse en Sint Isidorushoeve bij de gemeente. In en rondom Haaksbergen kan iedereen genieten van de prachtige natuur of, als je wat meer leven in de brouwerij wilt, winkelen in het gezellige centrum en vervolgens neerstrijken op een terras. Haaksbergen bestaat al meer dan 800 jaar, is een van de oudste plaatsen in Twente en heeft een rijke traditie van noaberschap.


Over ons

Bij de gemeente Haaksbergen werken ongeveer 140 medewerkers. Samen met inwoners, verenigingen, maatschappelijke organisaties en ondernemers werken we aan een samenleving die past bij onze gemeente. Dat doen we met een Toekomstvisie als vergezicht en aan de hand van een Verbeterprogramma. We hebben de komende jaren drie belangrijke prioriteiten. We willen de organisatie versterken, de financiƫn op orde krijgen en de relatie met de gemeenschap verbeteren. Dat is hard werken. Elke dag weer. De samenleving vraagt veel van ons. Inwoners willen meer dan ooit meepraten. Dat gesprek willen wij graag aangaan, omdat de beste plannen samen met inwoners tot stand komen. Help jij meebouwen aan onze relatie met onze gemeenschap?

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van gemeente Haaksbergen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!