Juridisch adviseur sociaal domein

De gemeente Haaksbergen zoekt een Juridisch adviseur sociaal domein. Bekijk de vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
16-1-2023
Aantal uur
36
Vervaldatum
1-2-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als juridisch adviseur adviseer en ondersteun je collega’s uit de organisatie met vraagstukken op het gebied van met name Wmo, jeugd en onderwijs. Je bent daarin een sparringspartner voor de vakinhoudelijke teams. Doordat wij een kleine gemeente zijn, zijn je werkzaamheden divers.


Als juridisch adviseur voor het sociaal domein houd je je vooral bezig met het geven van juridisch advies aan de vakteams Zorg & Welzijn en Jeugd & Onderwijs. Je maakt beleid op het gebied van – onder meer – onderwijs, jeugd, Wmo en Participatiewet en adviseert de vakteams bij de behandeling van de bezwaar- en beroepschriften binnen het sociaal domein. Verder signaleer en adviseer je over ontwikkelingen binnen je juridische vakgebied. Je bent regievoerder van de klachtenafhandeling. Daarnaast vervang je de juridisch adviseur fysiek domein en de secretaris van de commissie bezwaarschriften bij afwezigheid.

Functievereisten

Wij zoeken een enthousiaste collega die goed kan samenwerken, initiatief neemt en dienstverlenend is. Ook ben je doortastend, accuraat, proactief en flexibel. Daarnaast heb je:

  • een afgeronde universitaire juridische opleiding en minimaal 1 jaar werkervaring of een juridische opleiding op hbo-niveau en minimaal 5 jaar werkervaring;
  • kennis en ervaring van het sociaal domein;
  • ervaring in het werken bij een gemeente en adviseren aan het bestuur en politiek bestuurlijke sensitiviteit;
  • goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Aanbod

Naast een leuke functie en enthousiaste collega’s die graag met je aan de slag willen, bieden wij een baan in een organisatie die volop in beweging is. Je krijgt de ruimte om jouw talenten en competenties in te zetten en jezelf verder te ontwikkelen. De functieschaal die hoort bij de functie van juridisch adviseur is schaal 10A op basis van de cao-gemeenten. Dit is maximaal € 5.021 op basis van 36 uur per week. Je wordt ingeschaald op basis van jouw opleiding en ervaring. Wij bieden een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Je ontvangt een Individueel Keuze Budget van 17,05 % in aanvulling op je brutosalaris en je bouwt pensioen op bij het ABP. Je krijgt de mogelijkheid om je werk zelf in te delen, zodat werk en privé goed bij elkaar passen.

Bedrijfsprofiel

Aan de rand van Twente ligt Haaksbergen: een dorp met de voorzieningen van een kleine stad en ongeveer 25.000 inwoners. Behalve de hoofdkern Haaksbergen horen ook de kerkdorpen Buurse en Sint Isidorushoeve bij de gemeente. In en rondom Haaksbergen kan iedereen genieten van de prachtige natuur of, als je wat meer leven in de brouwerij wilt, winkelen in het gezellige centrum en vervolgens neerstrijken op een terras. Haaksbergen bestaat al meer dan 800 jaar, is een van de oudste plaatsen in Twente en heeft een rijke traditie van noaberschap.


Bij de gemeente Haaksbergen werken ongeveer 140 medewerkers. Samen met inwoners, verenigingen, maatschappelijke organisaties en ondernemers werken we aan een samenleving die past bij onze gemeente. Dat doen we met een Toekomstvisie als vergezicht en aan de hand van een Verbeterprogramma. We hebben de komende jaren twee belangrijke prioriteiten. We willen de organisatie versterken en de relatie met de gemeenschap verbeteren. Dat is hard werken. Elke dag weer. De samenleving vraagt veel van ons. Inwoners willen meer dan ooit meepraten. Dat gesprek willen wij graag aangaan, omdat de beste plannen samen met inwoners tot stand komen. Help jij meebouwen aan onze relatie met onze gemeenschap?


Het juridische cluster valt onder het team Concernondersteuning en bestaat op dit moment uit een juridisch adviseur fysiek domein, een secretaris commissie bezwaarschriften en een juridisch administratief medewerker. Het cluster zorgt voor de behandeling van bezwaarschriften en voor juridische advisering van de teams uit de organisatie. De juridisch adviseur sociaal domein is een nieuwe functie binnen het cluster.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Haaksbergen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!