Doktersassistent Infectieziektebestrijding (IZB)

Ben jij een ervaren doktersassistent? Dan zijn wij, team Infectieziektebestrijding GGD Twente per direct op zoek naar jou voor 24 uur per week! 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-6-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
4-7-2023
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Wat ga je doen als doktersassistent IZB  

Als doktersassistent Infectieziektebestrijding (IZB) vervul jij een nieuwe functie binnen het team Infectieziektebestrijding. Dit betekent dat de invulling van de functie niet vastomlijnd is, maar dat jij dit deels naar eigen inzicht mag vormgeven, samen met jouw collega doktersassistent.  


We verwachten dan ook dat je actief meedenkt en initiatiefrijk bent. Je gaat een inhoudelijke bijdrage leveren aan de bestrijding van infectieziekten en uitbraken, waardoor verdere verspreiding wordt voorkomen. Daarnaast bestaat de functie ook uit ondersteunende en administratieve taken.  


Jouw dag als doktersassistent IZB 

Je start je dag met het openen van de mailbox waarin de infectieziekte meldingen vanuit de laboratoria binnenkomen.  

Voor elke melding maak je een dossier aan in het digitale registratiesysteem HPZone. Vervolgens bespreek je samen met artsen en verpleegkundigen wie welke melding oppakt. 

Laag complexe meldingen verwerk en handel jij zelfstandig af. Dit houdt in dat je bron- en contactonderzoek verricht, (medische) vragenlijsten afneemt en adviezen geeft.  


Soms verricht je medische handelingen, zoals een bemonstering of het assisteren bij of toedienen van vaccinaties. Je stelt informatiebrieven op en verzorgt de samenstelling en verzending van laboratoriumonderzoekspakketjes. 

Je onderhoudt het contact met andere zorgprofessionals zoals huisartsenpraktijken, wanneer je de status van een hepatitis B vaccinatie opvraagt.  


Naast de schriftelijke lab-meldingen, komen er dagelijks via mail of telefonisch vragen binnen van professionals en burgers. Hierbij kun je denken aan een kindercentrum dat informatie wil over een uitbraak van krentenbaard, een student met schurft die vragen heeft over de behandeling, enzovoort. Voor al deze vragen doe jij al een deel van de triage. Daar waar je zelf vragen af kan handelen, doe je dat zelf. Kan je zelf niet afhandelen, dan sluis je door naar een verpleegkundige of arts. Overige taken die onder jouw verantwoordelijk vallen zijn onder andere voorraadbeheer.

Functievereisten

 • Je hebt een afgeronde opleiding tot doktersassistent (MBO4),  
 • Verder heb je affiniteit met infectieziekten bestrijding of ben je nieuwsgierig om je dit eigen te maken;  
 • Je bent vaardig in de hierboven beschreven medische handelingen; 
 • Je bent het visitekaartje van ons team; een klantgerichte houding en sociale kwaliteiten zij jou niet vreemd; 
 • Het is van belang dat je een open houding hebt: cliënten met verschillende en persoonlijke en culturele achtergronden voelen zich op hun gemak jou; 
 • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen. 

Aanbod

 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, verlenging behoort tot de mogelijkheden, voor 24 uur per week
 • Salaris: maximaal € 3.323, - bruto per maand (schaal 6) op basis van een 36-urige werkweek.  
 • Een Individueel Keuze Budget van 17,05% 
 • Standplaats: Twentehuis, in het centrum van Enschede
 • Ons Twentehuis ligt op loopafstand van het Centraal Station Enschede 
 • Mogelijkheid tot het volgen van opleidingen, trainingen of cursussen
 • Een laptop en telefoon 
 • Bij Samen Twente hebben we een actieve personeelsvereniging waaraan je deel kunt nemen 

Bedrijfsprofiel GGD Twente

Jouw team 

Je komt te werken bij de afdeling Algemene Gezondheidszorg (AGZ) in het team IZB.  


In dit team werken artsen, artsen in opleiding (AIOS), deskundigen infectiepreventie, deskundigen infectiepreventie in opleiding, verpleegkundigen, 2 doktersassistenten, 1 projectmedewerker en een teamondersteuner. Allemaal zijn ze gespecialiseerd op het gebied van algemene infectieziektebestrijding.  


Naast het team IZB kent de GGD op dit moment nog een covid afdeling. Hoewel covid ook een infectieziekte is, heeft GGD Twente er (mede gezien de omvang) voor gekozen deze beide teams naast elkaar te organiseren. Nu de covid pandemie ten einde loopt, worden diverse werkzaamheden vanuit de covid afdeling voor het einde van het jaar weer teruggebracht bij het team IZB. 


AGZ bestaat verder uit de volgende teams: Seksuele Gezondheid, Tuberculosebestrijding, Milieu en Gezondheid, Inspectie en Hygiëne, Forensische geneeskunde, Gezondheidsbevordering asielzoekers en OGGZ.  

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de GGD Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Nijverheidstraat 30
7511 JM ENSCHEDE
053 487 6888