Juridisch adviseur Sociaal Domein

Spreekt de organisatie je aan? Fijn! Dan vertellen ze je hier graag iets over de functie:

Juridisch adviseur Sociaal Domein (specialisatie Wmo en Jeugd).

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
1-6-2022
Aantal uur
20
Vervaldatum
21-6-2022
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Wat ga je doen?

Als juridisch adviseur Sociaal Domein met de specialisatie Wmo en Jeugd houd je je bezig met juridische advisering op het gebied van Wmo en Jeugd. Dit omvat onder andere de taakvelden zorg, jeugdzorg, maatschappelijke voorzieningen en  leren. Jij bent het aanspreekpunt en sparringpartner op juridisch gebied voor je collega’s van Wmo en Jeugd. Je verricht onderzoek en adviseert hen over juridische vraagstukken. Daarnaast stel je beschikkingen op en toets en redigeer je beschikkingen van collega’s. Wanneer nodig vertegenwoordig je de gemeente in bezwaar en beroepsprocedures en in rechtszaken zowel mondeling als schriftelijk. Je beoordeelt geschillen en stelt verweerschriften op.


Naast je rol als adviseur ben je verantwoordelijk voor de juridische kwaliteitszorg binnen het sociaal domein. Dit doe je samen met je collega, met als doel de juridische risico’s en daarmee samenhangende schade te voorkomen of te beperken. Hiervoor analyseer je juridische risico’s en adviseer je bij afwegingen over omvang en kans van risico’s. Je bewaakt besluitvormingsprocessen, toetst geldende procedures op validiteit en toetst voorstellen en concepten op juridische consequenties.


Tot slot werk je mee aan een betere organisatie. Je ziet mogelijkheden en hebt ideeën om de juridische kwaliteitsslag binnen de afdeling vorm te geven. Dat begint bij het doorvoeren van wijzigingen in het primaire uitvoeringsproces op basis van gewijzigde verordeningen, beleidsregels en statuten, en gaat door met het signaleren van ontwikkelingen die relevant zijn voor het sociaal domein. Ze dagen je uit om bij te dragen aan de teamontwikkeling en de doorontwikkeling van juridische zaken binnen het sociaal domein.

Functievereisten

Wat breng je mee?

  • Afgeronde juridische HBO opleiding en actuele kennis van de wet- en regelgeving;
  • Je hebt aantoonbare gemeentelijke werkervaring binnen een soortgelijke functie binnen het Sociaal Domein. Kennis en ervaring in Participatiewet is een pré;
  • Je bent omgevingsbewust, politiek-bestuurlijk sensitief en een doorzetter;
  • Je ziet mogelijkheden en hebt ideeën om de juridische kwaliteitsslag binnen de afdeling vorm te geven.

Aanbod

En wat biedt de gemeente Wierden jou?

Zoals ze al noemden; een kleine maar fijne organisatie waar je geen nummertje bent. Er heerst een goede sfeer, zowel tussen collega’s als leidinggevenden. Je krijgt de vrijheid om deze functie naar jouw ideeën in te vullen, voor 20 uur per week. Ze werken bij de gemeente plaats- en tijdsonafhankelijk, uren zijn dus flexibel in te delen en je werk is daarbij leidend.


Het gaat om een dienstverband voor bepaalde tijd tot 1 januari 2023. Afhankelijk van de ontwikkelingen binnen de gemeente wordt dit verlengd en behoort omzetting naar een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, en bedraagt maximaal € 4671,- per maand (functieschaal 10), op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast bieden ze een vrij besteedbaar budget, het zogenoemde Individueel Keuze Budget (IKB 17,05%) aan. Je krijgt ook toegang tot de ‘Wierden Academie’, met een breed aanbod van onder andere trainingen, e-learnings en webinars op allerlei gebieden.

Bedrijfsprofiel Gemeente Wierden

Welkom in Wierden!

Een moderne gemeente in Twente op de grens van stad en platteland met ruim 24.000 inwoners. Een gemeente die volop in ontwikkeling is. Niet alleen op het gebied van wonen, werken en recreëren, maar ook als organisatie. Onder de noemer ‘Expeditie Wierden’ willen ze de organisatie nog beter laten aansluiten op de wensen van de inwoners. Want dat is tenslotte waar ze het allemaal voor doen! Ieder vanuit een eigen functie, maar vooral samen in deze kleine, fijne organisatie.


De afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling (50 medewerkers) is je thuisbasis. Binnen deze afdeling zijn alle taken en functies samengebracht die betrekking hebben op het sociaal domein, zowel beleidsmatig als in de uitvoering van onderwijs, jeugd, ondersteuning, zorg, participatie en gezondheid tot kunst, cultuur en sport. Al deze onderdelen werken samen in een dynamisch team van bevlogen mensen, waarin ze kijken naar de mogelijkheden van inwoners, waarin hun krachten worden benut en zij ondersteund worden waar nodig.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Wierden. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Poulistraat 3 7642 EB Wierden

0546 - 580 800