Milieudeskundige (of Milieu-expert)

Gemeente Twenterand is op zoek naar een Milieudeskundige (of Milieu-expert).

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
7-5-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
23-5-2022
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

 • Iemand die advies kan geven op het brede terrein van lokale milieutaken. Denk dan aan adviesaanvragen op het gebied van bodem, verontreiniging, sanering, warmte-koude opslag, geluid, luchtkwaliteit en natuurbescherming. Als milieuspecialist denk je mee met de in- en externe adviesvrager. Vaak zijn er meerdere initiatiefnemers met uiteenlopende wensen die vragen om een advies. De belangen zijn groot en daarom maak jij zorgvuldige afwegingen en realiseer je je dat jouw advies ertoe doet.
 • Je bent het eerste aanspreekpunt op het gebied van milieuvragen voor onze inwoners, medeoverheden en bedrijven. Of het nu gaat om agrarische of andere bedrijven die vragen hebben over stikstof of PFAS, of een natuurvereniging die zich inzet voor een betere luchtkwaliteit. Beiden weten jou te vinden!
 • Verder werk je mee aan projecten, zoals de implementatie van de Omgevingswet als ook op het gebied van infrastructuur, bedrijventerreinen en woningbouwlocaties. Je werkt snel en grondig en zoekt voor jouw werk ook anderen op binnen én buiten de organisatie.
 • Tot slot blijf je op de hoogte van relevante wet- en regelgeving en blijf je jezelf bijscholen in jouw vakgebied. Veel wet- en regelgeving op dit gebied staat in de Omgevingswet. Daar waar een vertaling nodig is naar de lokale situatie ben jij aan zet en maakt hiervoor beleid of zorgt voor inbreng tot actualisatie van bestaand beleid. Je toetst het beleid en geeft mogelijke verbeteringen aan. Je hebt een antenne voor politieke en maatschappelijke ontwikkelingen op dit vlak, signaleert mogelijkheden en komt met een aanpak. Ook ben je een sparringpartner voor het bestuur.

Functievereisten

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur ervaring in een bestuurlijke context.
 • Verder heb je kennis van lokale politieke- en beleidsprocessen en kun je daarbinnen praktisch en creatief bewegen.
 • Je bent klant- en resultaatgericht en het integraal en vernieuwend werken is je op het lijf geschreven.
 • Uiteraard ben je ook een gezellige en fijne collega.

Aanbod

 • Een warme en informele organisatie waar je mogelijkheden krijgt jezelf te ontwikkelen, die haar best doet je thuis te laten voelen en die ook op afstand met elkaar in verbinding staat. Voor een prettige balans tussen privé en werk bieden wij flexibele werktijden en hybride werken in de vorm van werken waar en wanneer je wilt.
 • Verder voelen wij ons één Team Twenterand.


Daarnaast hebben wij het volgende te bieden:


 • Een uitdagende en verantwoordelijke functie in een boeiende organisatie.
 • je krijgt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor een periode van een jaar die bij goed functioneren na deze periode omgezet kan worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 4.671,- op fulltimebasis (36 uur per week). Dit is exclusief 17,05% individueel keuzebudget (IKB). De inschaling stemmen we af op jouw kennis en ervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Je wordt onderdeel van een gemotiveerd team met enthousiaste mensen waar ruimte is voor nieuwe initiatieven en ideeën.
 • Ruimte voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling en volop mogelijkheden om je netwerk uit te breiden.
 • Werken binnen een gemeentelijke organisatie die volop in ontwikkeling is met korte lijnen en een informele cultuur.

Bedrijfsprofiel Gemeente Twenterand

TWENTERAND, MODERN EN GROEN Twenterand, gelegen in het noordwesten van Twente, is een moderne, groene gemeente van 108 km2 met 34.000 inwoners verdeeld over negen levendige woonkernen en buurtschappen. Het aanwezige bedrijfsleven, zo’n 1.970 bedrijven met 10.230 arbeidsplaatsen, is sterk vertegenwoordigd in de sectoren bouwnijverheid, industrie/metaal, advisering en groot- en detailhandel. De gemeente telt zeven moderne en ruime bedrijventerreinen verdeeld over de vier grootste kernen. Ook is enige bedrijvigheid aanwezig in de in het verleden ontstane lintbebouwing. Drie actieve ondernemersverenigingen behartigen de belangen van het bedrijfsleven en bevorderen de contacten tussen de bedrijven. Ontsluiting van de bedrijventerreinen loopt via goed geoutilleerde toegangswegen. Daarnaast zorgt de N36 via de A1 met de verbinding met Duitsland en de Randstad. Het Kanaal Almelo – De Haandrik en het Overijssels Kanaal biedt een goede mogelijkheid voor vervoer over water voor schepen van 700 ton. Het gemeentelijk economische beleid zorgt voor ondersteuning en maatwerkoplossingen richting het bedrijfsleven. De ondernemende mentaliteit kenmerkt Twenterand al uit een ver verleden, toen bijvoorbeeld economische handelsbetrekkingen werden aangegaan met Russische ondernemers en overheden. Duurzaamheid en veiligheid zijn belangrijke items in het gemeentelijk economische beleid Het zogeheten Innovatieteam en het Platform EZ/Industrie, samenwerkingsvormen tussen de ondernemersverenigingen en de gemeente, fungeren als afstemmings- en stimuleringsplatforms. Samen kom je verder en kan er meer. Informeer elkaar en beoordeel samen of toekomstgerichte matches te maken zijn. Ook binnen de werkgelegenheidsvraagstukken. Twenterand benut de kracht en het enthousiasme uit de samenleving!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Twenterand. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Manitobaplein 1
7671 GS VRIEZENVEEN
0546 - 840 840