(aankomend) Energieprestatie adviseur

Wil jij helpen de energietransitie te versnellen in Noordoost Twente? Ben je technisch onderlegd en op zoek naar een afwisselende baan? Ben je initiatiefrijk en werk je graag samen met anderen aan een gemeenschappelijk doel? Dan is gemeente Losser op zoek naar jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
11-1-2022
Aantal uur
28
Vervaldatum
31-1-2022
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Voor Energie van Noordoost Twente zoeken wij een (aankomend) Energieprestatie adviseur (EPA-W) voor 20-36 uur per week. Hij of zij levert maatwerkadvies aan woningeigenaren en huurders om energie te besparen.


Als (aankomend) Energieprestatie adviseur spreek en adviseer je heel verschillende mensen. Je gaat op pad om woningen te inspecteren conform de EPA-methodiek, werkt de opname uit en stelt een goed leesbaar onafhankelijk advies op voor de woningeigenaar. Je coördineert de inzet van onze vrijwillige energiecoaches en draagt bij aan het onderhouden van hun kennis. Hierin werk je nauw samen met onze Energieloket coördinator. Daarnaast organiseer je informatiebijeenkomsten voor inwoners van Noordoost Twente.


Je bent klantvriendelijk en je beschikt over een gezond relativeringsvermogen. Je toont initiatief en werkt gemakkelijk samen. Daarnaast ben je contactueel vaardig en druk je je gemakkelijk uit, in woord en geschrift. Je voelt je goed in een adviserende rol en vindt het leuk om zelfstandig op pad te gaan.

Functievereisten

Je hebt een afgeronde opleiding MBO+ of HBO bouwkunde en hebt aantoonbare affiniteit met duurzaamheid en techniek. Je beschikt over het EPA-W certificaat of wilt dit op korte termijn halen. Je bent flexibel inzetbaar en bereid om regelmatig één avond in de week te werken. Daarnaast ben je in het bezit van rijbewijs B en een auto.

Voldoe je aan deze voorwaarden, solliciteer dan direct!

Aanbod

Een jaarcontract bij de gemeente Losser voor gemiddeld 20 tot 36 uur per week, met onder voorwaarden mogelijkheid tot verlenging. Salariëring (afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring) vindt plaats in schaal 8 van de CAO Gemeenten, met een maximum van € 3.591 bruto per maand bij 36 uur (peildatum 1 oktober 2020). Daarnaast krijg je een vrij besteedbaar keuzebudget van 17,05%. Je kunt dit bijvoorbeeld gebruiken als extra salaris, voor meer vrije dagen of om een opleiding te volgen. Eventuele reiskosten kun je uitruilen met je salaris.


Indien nodig bekostigen wij de studie EPA-W adviseur. Natuurlijk krijg je de beschikking over een telefoon en laptop. We gaan graag met je in gesprek over jouw en onze mogelijkheden en wensen.

Bedrijfsprofiel Gemeente Losser

De gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen werken intensief samen aan de energietransitie, onder de naam Energie van Noordoost Twente (EvNOT). De energietransitie staat voor de overgang van het gebruik van fossiele brandstoffen, zoals olie en aardgas, naar energie uit duurzame bronnen, bijvoorbeeld zon, wind en aardwarmte.


Energie van Noordoost Twente zet onder meer projecten op om de productie van duurzame energie van de grond te krijgen, brengt lokale initiatieven en het bedrijfsleven samen en adviseert de inwoners van de vier gemeenten hoe zij hun huizen energiezuinig kunnen maken. EvNOT verzorgt ook een digitaal Energieloket voor de vier gemeenten.


Ons Team

EvNOT heeft een klein kernteam waar jij deel van gaat uitmaken. In het team is veel technische- en communicatiekennis beschikbaar. We werken intensief samen met de collega’s die zich binnen de vier Noordoost Twentse gemeenten inzetten voor de energietransitie. Veel van onze werkzaamheden zijn nieuw en we zijn dus echt aan het pionieren. Daarbij leren we veel uit de samenwerking met het Rijk, de Provincie Overijssel, RES Twente, kennisinstituten en andere gemeenten.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van gemeente Losser. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Raadhuisplein 1
7581 AG LOSSER
053 - 5377 444