Juridisch medewerker

Heb jij een  juridische HBO opleiding afgerond en heb jij affiniteit met verzekeringen en/of verzekeringsrecht? Gemeente Hof van Twente is op zoek naar een Juridisch medewerker. Ben jij benieuwd naar deze vacature? Lees dan verder!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
13-10-2021
Aantal uur
36
Vervaldatum
31-10-2021
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

De wereld wordt meer juridisch en dat merken we binnen de gemeente Hof van Twente ook. We zijn daarom op zoek naar iemand die ons cluster juridische zaken kan komen versterken. Wij zoeken een proactieve juridisch medewerker, die in staat is out-of-the-box te denken en te handelen. Als juridisch gesprekspartner is het belangrijk dat jij je kunt inleven in jouw klanten (collega’s en/of inwoners), kritische vragen durft te stellen en snel een vertaling weet te maken naar de praktijk. Samen met 6 enthousiaste collega’s stel je jouw prioriteiten om resultaatgericht en nauwkeurig het werk af te leveren.


Als juridisch medewerker adviseer je over juridische vraagstukken uit de organisatie, publiceer je verordeningen en beleidsregels en ben je ons eerste aanspreekpunt rondom gemeentelijke verzekeringen. Je behandelt bezwaar- en beroepszaken op onder andere ruimtelijk gebied en ondersteunt de commissie bezwaarschriften. Daarnaast ben jij de aangewezen persoon om de beroeps- en planschadedossiers samen te stellen.

Functievereisten

Je hebt oog voor detail en beschikt over goede digitale en communicatieve vaardigheden. Je hebt een juridische HBO opleiding afgerond en hebt affiniteit met verzekeringen en/of verzekeringsrecht. Je daagt jezelf graag uit, hebt lef om tegengas te geven en een hands-on mentaliteit. Je kunt zowel zelfstandig opereren als goed samenwerken. Je beschikt over onze LEV-kernwaarden (leiderschap, eigenaarschap en vertrouwen) en een goede dosis humor.

Aanbod

Je gaat werken in een gezellig en hecht team. We bieden je een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, met de mogelijkheid tot verlenging of omzetting naar een vast dienstverband. Het is een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving. Binnen de gemeente Hof van Twente werken we in een open en informele sfeer. Je hebt een werkweek van 24 uur met flexibele werktijden in een hybride werkomgeving. Deze functie is ingedeeld in schaal 9. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring, waarbij inschaling in de aanloopschaal tot de mogelijkheden kan behoren. Op basis van een 36-urige werkweek betekent dit een salaris van maximaal € 4.048,- bruto per maand, excl. 17.05% IKB.

Bedrijfsprofiel Gemeente Hof van Twente

PRETTIG WONEN EN WERKEN IN HOF VAN TWENTE Hof van Twente is een jonge, groene en dynamische gemeente met ongeveer 35.000 inwoners, gelegen in het groene hart van Twente. De gemeente bestaat uit zeven dorpen, waarvan Goor de grootste is met ruim 12.000 inwoners. Daarnaast omvat de gemeente een enorm buitengebied. Het landschap wordt ook wel ‘De parel van Hof van Twente’ genoemd. Hof van Twente is naast een prachtig natuurgebied ook een gemeente met veel ambitie. Dit is terug te zien in de plannen die het voor 2030 heeft vastgesteld. Zo staat de gemeente voor een innovatieve samenleving waarbij meer initiatief van inwoners wordt verwacht en waarbij samenwerking tussen de inwoners en de gemeente wordt gestimuleerd. Daarnaast zet Hof van Twente in op een groei van de dienstverlenende sector in 2030. Het creëren van levendige winkelconcentraties maakt onderdeel uit van deze inzet. Een levendig winkelgebied moet leiden tot meer woonplezier en werkgelegenheid. Andere ambities van Hof van Twente liggen op het gebied van wonen en verkeer. Zo wordt er gewerkt aan een duurzame waterafvoer, afvalinzameling en bodembeheer om daarmee de woonkwaliteit te verbeteren. Ook wil Hof van Twente de verschillende verkeersknelpunten in de gemeente aanpakken. Zo moeten bijvoorbeeld de rondwegen bij Markelo en Goor in 2030 gerealiseerd zijn.


Gemeente Hof van Twente

Wij zijn een jonge, groene en dynamische gemeente met ongeveer 35.000 inwoners gelegen in het groene hart van Twente. Onze mooie gemeente bestaat naast een uitgestrekt buitengebied uit de kernen Bentelo, Delden, Diepenheim, Goor, Hengevelde en Markelo.


Samen met +- 260 medewerkers is de organisatie van de gemeente Hof van Twente volop in beweging. We willen een slagvaardige gemeente zijn, waarbij we er naar streven om zo goed mogelijk te voldoen aan de veranderende wensen van onze klanten en omgeving. Daar spelen we proactief op in. Om dat te kunnen doen, zijn er korte lijnen. Om slagvaardig te kunnen zijn, liggen de verantwoordelijkheden van onze medewerkers zo laag mogelijk in de organisatie en verrichten wij samen met (in)directe collega’s zoveel mogelijk zelfstandig de werkzaamheden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van gemeente Hof van Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

de Höfte 7
7471 DK GOOR
0547 – 858 585