Kwartiermaker Toekomstscenario Kind- en gezin bescherming Twente

Uitdagende functie, waarbij je ons meeneemt in jouw ideeën en ervaring. Je krijgt de vrijheid en ondersteuning om samen met de Twentse gemeenten en de ketenpartners te werken aan hoe de jeugdbeschermingsketen er in de toekomst slimmer en effectiever uit kan zien, in het belang van het kind en gezin. Interesse gewekt? Lees dan gauw verder!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
15-6-2022
Aantal uur
28
Vervaldatum
3-7-2022
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Wie zoeken ze? 

Als kwartiermaker vind je het interessant om te werken aan een opdracht in een complexe bestuurlijke en organisatorische context. Je weet met natuurlijk gezag en oog voor de diverse belangen het Toekomstscenario in Twente op de agenda te zetten, binnen alle betrokken organisaties.


Je brengt in beeld waar Twentse gemeenten en organisaties staan t.o.v. het toekomstscenario (startfoto), welke elementen zijn al gerealiseerd, wat mist, wat zouden ze op een andere manier kunnen vormgeven? Het gaat ook om gewenste richting, bereidheid en mogelijkheid tot zetten van stappen.


Je komt in afstemming met betrokken partners tot een gedragen plan met acties en bijbehorende netwerkstructuur dat toewerkt naar het toekomstscenario in Twente.

Daarnaast verken je samen met de ketenpartners de wenselijkheid van deelname landelijke proeftuinen en stelt indien wenselijk een plan voor deelname op. 


Je moet er rekening mee moeten houden dat het toekomstscenario een ingrijpend traject is voor alle betrokken partijen. Daarbij is er landelijke nog onduidelijkheid. Een aantal actielijnen van het toekomstscenario bevinden zich buiten de invloedsfeer van Twente. Een deel van de operatie is regionaal en een deel is lokaal en dat moet bij elkaar komen.

Functievereisten

Wat vragen ze van je? 

Als kwartiermaker weet je, dat je gaat werken in een politiek-bestuurlijke omgeving. Dat vraagt om een hoge mate van (politieke) sensitiviteit, oftewel oog voor de verschillende belangen en voor de omgeving. Daarnaast ben je communicatief en redactioneel goed onderlegd, kun je goed organiseren en weet je hoe je onderhandelt voor het beste resultaat. Tot slot herken je jezelf in het volgende: analytisch, samenwerkend, proactief, eigen visie en doelgericht. Ook ben je niet bang om buiten systemen te denken en functie-overstijgend te handelen.


Voor deze functie breng je de volgende kennis en ervaring mee:

 • Minimaal hbo+/academisch denk- en werkniveau.
 • Kennis en ervaring van het werkveld (aanpak huiselijk geweld en gedwongen kader) evenals ervaring met regionale samenwerking is een pre
 • Je weet organisaties te verbinden en bent in staat verschillende partijen bij elkaar te brengen en belangen op tafel te krijgen en tot gezamenlijke afspraken te komen, die bestendig en toekomstgericht zijn.
 • Ervaring en gezaghebbend in de uitvoering van opdrachten in multidisciplinaire situaties i.c. politiek bestuurlijke krachtenveld en met verschillende belangen van betrokken professionele organisaties.
 • Je schakelt makkelijk van strategisch naar uitvoerend niveau en weet de stip op de horizon te koppelen aan de praktijk.
 • Je hebt een netwerk binnen dit deel van de jeugdhulp in de regio of bent in staat dit snel op te bouwen en weet snel de weg te vinden.
 • Je bent communicatief, enthousiast, oplossingsgericht en denkt in kansen.

Aanbod

Wat bieden ze?

Natuurlijk is dit een uitdagende functie, waarbij je hun meeneemt in jouw ideeën en ervaring op kansengelijkheid. Je krijgt de vrijheid en ondersteuning om samen met je collega’s te werken aan deze opdracht. Als je kiest om te reageren op deze functie, dan wacht je een uitdagende baan waarbij je een actieve bijdrage levert aan een bruisende en inclusieve stad. Je kunt het volgende van ze verwachten:


 • Een aantrekkelijk salaris tussen € 4.447,- en € 6.103, - bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (maximaal schaal 12), passend bij de ervaring die je meebrengt;
 • Je wordt ingeschaald als senior beleidsadviseur;
 • Prima arbeidsvoorwaarden, een 24 tot 32-urige werkweek met flexibele werktijden, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden en een individueel keuzebudget dat voor verschillende zaken inzetbaar is;
 • Een goede pensioenregeling.
 • Op deze functie zijn de Cao Gemeenten en Aanvullende Arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing;

De functie geldt eerst voor een jaar. Afhankelijk van wat de implementatie en uitvoering van het plan vraagt aan competenties en benodigde inzet kan er een mogelijkheid zijn tot verlenging. 

Bedrijfsprofiel Gemeente Enschede

Organisatie:

Bestuurlijke ambities en nieuwe centrumgemeentetaken en de transformatievraagstukken in het sociaal domein maken dat het takenpakket van Enschede in de regio in de laatste jaren aanzienlijk is verzwaard.


Binnen dat takenpakket hebben ze professionals nodig die met ons durven te vernieuwen. Die durven te innoveren binnen – en buiten – het sociaal domein. Dat vraagt wat van hun als organisatie, maar ook van de professionals die bij en met hun werken. Binnen de gemeente Enschede werken ze volgens de volgende waarden: Vertrouwen, Verbinden, Vrij zijn en Voorbeeld geven. Ze zetten daarbij vol in op persoonlijke ontwikkeling.


Je komt te werken binnen Strategie & Beleid Sociaal Domein. Dit cluster is verantwoordelijk voor de uitvoering van taken rondom werk & inkomen, onderwijs, asiel & integratie, jeugdhulp & veiligheid, gezondheid, sport & leefstijl, zorg & wonen, integrale zorg, wijkontwikkeling & welzijn. Een groeiend aandeel van deze taken voeren ze uit als verantwoordelijke centrumgemeente. Transformatie en innovatie lopen als een rode draad door deze thema’s heen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Hengelosestraat 51
7514 AD ENSCHEDE
053 - 4818 181