Engineer

Ferlin is op zoek naar een Engineer. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
17-8-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als Engineer verbeter je bestaande producten van Ferlin én ontwikkel je nieuwe producten van A tot Z. Het verbeteren van bestaande (eigen) producten gebeurt bijvoorbeeld naar aanleiding van feedback uit de markt of omdat je nieuwe productietechnieken wil toepassen. Ook worden problemen van bestaande producten door jou geanalyseerd. Hiervoor wordt een passende oplossing bedacht en (eventueel door een collega) uitgewerkt. Je hebt hierdoor vanzelfsprekend contact met de klant over een passende oplossing en tevens met leveranciers over onderdelen. Ook het ontwikkelen van nieuwe producten is aan jou goed besteed. Je ontwikkelt deze van A tot Z.


Dat wil zeggen, mechanisch maar indien mogelijk ook tot en met het bedieningscherm. Kortom, het uitwerken van een idee tot aan het eindproduct. Bij Ferlin krijg je hierin veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.


Als Engineer krijg je projecten toebedeeld, maar ben je ook vaak in de lead voor het ontwikkelen van nieuwe producten in samenwerking met andere Engineers. Bovendien werk je samen met andere disciplines binnen Ferlin, waaronder Sales, Productie en Logistiek om de beste producten te kunnen leveren aan onze klanten.

Functievereisten

 • HBO of WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Mechanische kennis vereist;
 • Ervaring met ERP;
 • Je werkt zelfstandig, proactief en resultaatgericht;
 • Je toont veel creativiteit;
 • Een goed analytisch vermogen in combinatie met nauwkeurig werken;
 • Ervaring met besturingstechniek en/of elektro is een pré.


Tot slot vinden we bij Ferlin onze visie (Improving Plastics Together) en de daaruit voortvloeiende kernwaarden erg belangrijk. Onze kernwaarden zijn: Samen, Vertrouwen, Plezier en Leren.

Aanbod

 • Een werkweek van 32-40 uur (uren worden in overleg vastgesteld) op ons kantoor in Nijverdal;
 • Een marktconform salaris passend bij jouw werkervaring;
 • Uitzicht op een vast contract bij goed presteren;
 • Een gedreven team in een snel groeiende organisatie;
 • Opleidingsmogelijkheden;
 • Gezellige bedrijfsfeesten.

Bedrijfsprofiel Ferlin

Waarschijnlijk heb jij al veel producten in huis waaraan een Ferlin machine te pas is gekomen. Een kratje bier, een dop van de pindakaas pot of wellicht de vuilniszak. Ook buitenshuis kan het zomaar zijn dat jij al volop in contact bent geweest met Ferlin; een knop op het dashboard van jouw auto of misschien de spuitkop van jouw tuinslang?


Kunststof is een prachtige grondstof, maar hier moet wel slim mee omgegaan worden zodat dit geen nadelige gevolgen heeft voor onze omgeving. Bedrijven moeten steeds slimmer gaan werken met grondstoffen en laten wij hier nou heel erg goed in zijn! Voor de productie van kunststof producten zijn o.a. zeer nauwkeurige en betrouwbare doseer- en transport machines nodig voor granulaat. Ferlin is producent van dergelijke machines. Wij onderscheiden ons door onze flexibiliteit en klantgerichtheid. Onze machines onderscheiden zich door betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en gebruiksvriendelijkheid.


De wereld van kunststoffen verandert snel en wij veranderen mee. Niet zonder succes want steeds meer producten krijgen de Ferlin – touch– want… Ferlin groeit! En hard ook. Daarom zijn wij nu opzoek naar collega’s. Belangrijk is dat je veel affiniteit hebt met techniek en dat jij er “het beste” van wil maken.


Ferlin kenmerkt zich door een open cultuur waarbij er volop ruimte is om met goede ideeën te komen én zelf uit te gaan voeren! Klinkt dit als muziek in de oren? Reageer dan snel!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Ferlin. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Rudolf Dieselstraat 15A, 7442 DR
+31 548 - 745 370