Afstudeerder Mechanical Engineering

Het doel van deze opdracht bij ETC is verdere diepgaande kennis op te bouwen over de mechanica van het vloeidraaiproces en het verminderen van het aantal testen met verschillende parameter instellingen bij het gebruik van nieuwe materialen (denk aan design of experiments).

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
29-8-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Vloeidraaien is een speciaal koud vervormingsproces waarbij hoogwaardige buizen uit verschillende materiaalsoorten geproduceerd kunnen worden.


Het proces resulteert in producten met een zeer nauwkeurige geometrie en lage onbalans. Tevens verbetert het de mechanische eigenschappen van het materiaal. Daarnaast wordt het uitgangsmateriaal optimaal gebruikt en het proces resulteert in lage oppervlakte-ruwheden.

  • Het verdiepen in het vloeidraaiproces en de vele parameters die het resultaat kunnen beïnvloeden.
  • Literatuurstudie van contact en wrijving in metaalvervormingsprocessen.
  • Het huidige Finite Element Model (FEM) verder uitbouwen en optimaliseren.
  • Verificatie van het geoptimaliseerde FEM-model met experimentele resultaten.
  • In overleg met de begeleider van ETC en van de universiteit kan de opdracht op een aantal punten worden aangepast.

Functievereisten

  • Je studeert aan een technische universiteit.
  • Je hebt affiniteit met composiet en FEM-analyses.

Aanbod

Hoe wij jou helpen groeien

Als afstudeerder binnen deze opdracht krijg je de kans je te ontwikkelen op het gebied van vloeidraaien en engineering. Natuurlijk met de nodige ondersteuning! Daarnaast is het een mooie opstap naar en voorbereiding op de dynamiek van het werkveld.


Hoe jij de wereld helpt groeien

Werken bij etc betekent werken in een gave hightech-organisatie. Wil jij werken bij een bedrijf dat bijdraagt aan schone energie-oplossingen en ook nog eens actief is in de luchtvaart- en ruimtevaartindustrie? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet!

Bedrijfsprofiel ETC Nederland

Enrichment Technology Company is een samenwerkingsverband tussen URENCO en Orano. Het belangrijkste doel voor ETC is om hun klanten een veilig werkende uraniumverrijkingsfabriek te leveren. In die fabrieken wordt gebruikgemaakt van hun unieke ultra-gascentrifugetechnologie om gewonnen uranium te verrijken voor het opwekken van energie in kerncentrales. De kernactiviteiten van ETC bestaan naast onderzoek & ontwikkeling uit het vervaardigen, leveren en installeren van ultra-gascentrifuges en het bijbehorende leidingwerk. Ze ontwerpen uranium- verrijkingsfabrieken naar de speciale wensen van hun klanten en kunnen het projectmanagement verzorgen voor de bouw van deze fabrieken.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van ETC. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!