Optimalisatie van composiet wikkelen

Voor de roller-markt (print- en verpakkingsindustrie) worden veel van de zware stalen en aluminium rollers vervangen door rollers van composiet. De gewichtsbesparing resulteert in een lager energieverbruik (milieu) waardoor kleinere aandrijfmotoren kunnen worden gebruikt en het onderhoud wordt vereenvoudigd.

De rollers worden geproduceerd met het nat wikkelproces, waarbij droge (koolstof)vezel door een epoxyhars-bad wordt gehaald.

Pronexos (onderdeel van ETC) vertaalt het stalen of aluminium roller ontwerp van de klant naar een composieten roller. Hierbij wordt geoptimaliseerd naar hoge stijfheid, laag gewicht, onbalans en lage kostprijs.

De afstudeeropdracht zal inhouden het huidige ontwerpproces verder te optimaliseren en met nieuwe ideeën te komen hoe een composieten roller ontwerptechnisch eruit zou kunnen zien.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
24-12-2021
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

De belangrijkste componenten van de opdracht zijn:

  • Het huidige ontwerp(proces) analyseren
  • Verschillende nieuwe ontwerp concepten bedenken (“out of the box”)
  • Een gedegen vergelijking met voor- en nadelen van de verschillende concepten
  • FEM-analyses/simulaties uitvoeren om ontwerpconcepten te verifiëren
  • Het produceren van een “demonstrator” van het meest optimale ontwerp


Bij de verschillende ontwerpconcepten kan bijvoorbeeld gekeken worden naar aanpassingen in geometrie/ functionele ontwerp, materiaalkeuze, laagopbouw en vezel-oriëntatie, proceskeuze etc.

In overleg met de begeleider van ETC en van de universiteit kan de opdracht op een aantal punten worden aangepast

Functievereisten

Studie aan een Technische Universiteit en affiniteit met composiet en FEM-analyses (Ansys).

Bedrijfsprofiel ETC Nederland

Enrichment Technology Company is een samenwerkingsverband tussen URENCO en Orano. Het belangrijkste doel voor ETC is om hun klanten een veilig werkende uraniumverrijkingsfabriek te leveren. In die fabrieken wordt gebruikgemaakt van hun unieke ultra-gascentrifugetechnologie om gewonnen uranium te verrijken voor het opwekken van energie in kerncentrales. De kernactiviteiten van ETC bestaan naast onderzoek & ontwikkeling uit het vervaardigen, leveren en installeren van ultra-gascentrifuges en het bijbehorende leidingwerk. Ze ontwerpen uranium- verrijkingsfabrieken naar de speciale wensen van hun klanten en kunnen het projectmanagement verzorgen voor de bouw van deze fabrieken.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van ETC Nederland. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!