Teamleider Stadsdeelbeheer

Bij de gemeente Enschede hebben ze stevige ambities voor de toekomst. Ze willen de stad nóg aantrekkelijker maken om te wonen en werken. Als Teamleider Stadsdeelbeheer speel jij hierin een belangrijke rol bij de duurzame inrichting, beheer en onderhoud van de openbare ruimte.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
12-2-2024
Aantal uur
34
Vervaldatum
25-2-2024
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Dit is waarom jij als Teamleider Stadsdeelbeheer van deze baan gaat houden:

 1. Enschede groeit. Door onze ambitie, een aantrekkelijke stad te zijn voor iedereen, ga je werken aan innovatieve en omvangrijke projecten!
 2. Je verricht werk dat er écht toe doet! Je werkt met en voor de samenleving aan de vraagstukken van alledag: een schone, duurzame en veilige fysieke leefomgeving.
 3. Je houdt er van de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers te stimuleren.


Als Teamleider Stadsdeelbeheer...

 • ben je verantwoordelijk voor het realiseren en beheren van een leefbare, bruikbare en betaalbare openbare ruimte in jouw stadsdeel. Dit doe je gezamenlijk met je team door het inbrengen van de juiste inhoudelijke kennis op de juiste momenten, het stevig neerzetten van de positie van beheer en betrokkenheid bij ontwikkelprojecten;
 • zorg je samen met je team en de vakspecialisten voor een duurzame instandhouding van de openbare ruimte. Jouw proactieve en verbindende manier van werken maakt dat je hierin kansen weet te benutten en risico’s tijdig te duiden;
 • zorg je voor eenheid en afstemming in de (beleids)uitvoering. Dit doe je niet alleen binnen je eigen team, maar je zorgt ook voor eenheid en afstemming met de andere teams door regelmatig te overleggen met andere teamleiders, het managementteam en Onderhoud Enschede BV die voor ons het dagelijkse onderhoud uitvoert.
 • ben je samen met jouw team de verbindende schakel tussen de gemeentelijke organisatie, bewoners en samenwerkingspartners in de stad. Voor het Stadsdeel Centrum is de samenwerking met het Stadsdeelmanagement en de ondernemers in de binnenstad van groot belang.

Functievereisten

Binnen deze leidinggevende rol inspireer, enthousiasmeer en activeer je anderen in de ontwikkeling van onze afdeling. Daarmee zorg je ervoor dat jouw team klaar is voor de toekomst. Jij denkt in mogelijkheden en begrijpt dat iedere stakeholder in een project een eigen belang heeft. Waar je voor staat krijg je voor elkaar terwijl je anderen de ruimte geeft om hun doelen te bereiken. Verbinden en helder communiceren zijn daarbij jouw belangrijkste gereedschappen. In discussies met bijvoorbeeld ontwikkelaars en financieel specialisten ben je toegeeflijk als het kan en standvastig als het moet. Ook kan jij prima  opereren in een politiek-bestuurlijke en complexe omgeving. Verder heb je:

 • hbo werk- en denkniveau;
 • leidinggevende of coördinerende ervaring, gericht op het coachen en (door)ontwikkelen van medewerkers;
 • hoge omgevingssensitiviteit.

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor 160.000 inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidings- en doorgroeimogelijkheden om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans goed te regelen: je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Wat je verder krijgt:

 • Een brutomaandsalaris in schaal 11 tussen € 4.211,- en € 5.997,- op basis van een 36-urige werkweek.
 • 27 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Bovenop het salaris krijg je ook een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutojaarsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen. Ook mooi: je kunt je IKB inzetten om je woning te verduurzamen!
 • Goede ondersteuning van jouw opleidingswensen via onze eigen Enschede Academie of via Twentse Kracht, waar wij onderdeel van zijn.
 • Ga je voor je werk op pad? Dan zorgen wij dat er duurzame vervoersmiddelen voor je klaar staan (ov, elektrische fiets of e-auto). Als het om je eigen woon-werkverkeer gaat, kun je met belastingvoordeel je IKB inzetten.
 • Een goede pensioenregeling.
 • De voorzieningen die je nodig hebt om, als je dat wilt, vanuit huis te werken. Van een computerscherm tot een goed bureau.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden in je eigen én andere vakgebieden. In onze veelzijdige gemeente kun je alle kanten op!
 • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Op deze vacature zijn de Cao gemeenten en de Aanvullende Arbeidsvoorwaardenregeling Enschede (AAE) van toepassing.

Bedrijfsprofiel

Werken bij de grootste stad van Overijssel betekent werken aan ambities. Onze gemeente is een werkgever voor iedereen. We geloven in het talent van onze professionals. En in veelzijdigheid, zowel als het gaat om onze mensen en hun persoonlijkheden als om functies, projecten en werkzaamheden. Bij ons is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuwe krachten. De ideale omgeving dus om het verschil te kunnen maken. We zijn volop in beweging, kijk alleen al naar de vele creatieve broedplaatsen die onze medewerkers opzetten. Jouw ideeën zijn van harte welkom!


Stadsdeelbeheer

De afdeling Stadsdeelbeheer zorgt voor een duurzame inrichting, beheer en onderhoud van de openbare ruimte. Dit doen we met ruim 70 medewerkers verdeeld over zeven teams. Wij zijn de verbinder van de stad als het gaat om een duurzaam, schoon, heel en veilig Enschede. Dit doen we samen met bewoners, ondernemers, partners en instellingen, en onze uitvoeringsorganisatie Onderhoud Enschede BV.


De openbare ruimte levert een belangrijke bijdrage aan de opgaven van onze stad. Zo biedt de openbare ruimte kansen voor bewegen, verbinding en ontmoeting. Tevens biedt zij ruimte voor natuur en onze klimaatambities. Om beter invulling aan deze opgaven te kunnen geven maken we als afdeling Stadsdeelbeheer een ontwikkeling door richting “toekomstgericht beheer”.


Jouw team

Jouw team bestaat uit 2 wijkbeheerders, een projectmedewerker, een projectadviseur en een procesondersteuner. Het team kenmerkt zich door gemotiveerde medewerkers met wie je samen staat voor vele gevarieerde uitdagingen en het werken midden in de samenleving van de grootste stad in het oosten. Samen gaan we voor een duurzaam ingerichte openbare ruimte die goed te beheren is!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!