Coördinator Digitale Toegankelijkheid

Gemeente Enschede en Losser vinden het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot hun digitale producten en diensten. Daarin ben jij spilfiguur en kartrekker. Je zorgt ervoor dat digitale toegankelijkheid (nog verder) op de kaart komt bij hun medewerkers!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
12-2-2024
Aantal uur
36
Vervaldatum
4-3-2024
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Dit is waarom jij als coördinator digitale toegankelijkheid van jouw baan gaat houden:

 1. De combinatie tussen uitvoerende, organisatorisch en beleidsmatige werkzaamheden maakt deze functie erg interessant.
 2. Mede door jouw inbreng leidt het tot betere gebruikerservaringen voor iedereen, bevordert het innovatie en voldoet het aan regelgeving voor gelijke toegang tot informatie en diensten. Je kan hiermee echt het verschil maken voor onze gebruikers.
 3. Door de variatie aan werk, bouw je een breed netwerk binnen en buiten de organisatie op.


Als Coördinator Digitale Toegankelijkheid...

 • ben je samen met de programmamanager stedelijke dienstverlening verantwoordelijk voor het opstellen en het uitvoeren van het gemeentelijk beleid op digitale toegankelijkheid;
 • voer je regie op het toegankelijk maken en houden van gemeentelijke websites en web content. Je begeleid onderzoeken en interpreteert de toetsen van websites op WCAG-richtlijnen. Hiervoor stel je gemeentelijke toegankelijkheidsverklaringen op in het landelijke register en houd deze actueel;
 • adviseer je het bestuur en management over ontwikkelingen, prioriteiten en financiën op digitale toegankelijkheid. Hierbij hoort het schrijven van jaarlijkse rapportages over de voortgang van de digitale toegankelijkheid van de gemeentelijk dienstverlening en communicatie voor management en bestuur;
 • ben je aanspreekpunt en sparringpartner voor alle digitale vraagstukken rondom digitale toegankelijkheid. Je sluit je aan bij overleggen, werkgroepen en projecten die verband houden met digitale toegankelijkheid, zoals: digitale wetgeving, inclusie, Direct Duidelijk en Open Overheid;
 • coördineer je trainingen en opleidingen van de redacteuren van de gemeentelijke websites en ontwikkelaars van gemeentelijke web content.

Functievereisten

Je bent in staat de grote lijnen te bewaken maar je word ook helemaal gelukkig om met je voeten in de klei te staan. Je denkt in mogelijkheden en weet anderen, samen met je coachende vaardigheden, mee te nemen in je verfrissende ideeën. Jouw communicatieve vaardigheden zijn sterk: je praat makkelijk op verschillende niveaus en bent besluitvaardig. Je kunt goed zelfstandig werken maar presteert ook in teamverband, waarbij je graag kennis deelt en resultaatgericht bent. Daarnaast ben je sterk in plannen en organiseren en ga je hierin nauwkeurig en proactief te werk.


Verder breng je mee:

 • aantoonbare ervaring en expertise op het gebied van Digitale Toegankelijkheid en de vertaling van deze richtlijnen naar toegankelijke web content;
 • ervaring met het opstellen van toegankelijkheidsverklaringen;
 • ervaring met het adviseren en toepassen van digitale toegankelijkheid in een gemeentelijke organisatie;
 • Je kunt collega’s begeleiden en trainen zodat medewerkers de toegankelijkheidsrichtlijnen in hun werk structureel gaan toepassen. Ervaring hierin is een pré.

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor 160.000 inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidings- en doorgroeimogelijkheden om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans goed te regelen: je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Wat je verder krijgt:

 • Een bruto maandsalaris in schaal 9 tussen € 3.317,- en € 4.752,- op basis van een 36-urige werkweek.
 • 27 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Bovenop het salaris krijg je ook een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen. Ook mooi: je kunt je IKB inzetten om je woning te verduurzamen!
 • Goede ondersteuning van jouw opleidingswensen via onze eigen Enschede Academie of via Twentse Kracht, waar wij onderdeel van zijn.
 • Ga je voor je werk op pad? Dan zorgen wij dat er duurzame vervoersmiddelen voor je klaar staan (ov, elektrische fiets of e-auto). Als het om je eigen woon-werkverkeer gaat, kun je met belastingvoordeel je IKB inzetten.
 • Een goede pensioenregeling.
 • De voorzieningen die je nodig hebt om, als je dat wilt, vanuit huis te werken. Van een computerscherm tot een goed bureau.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden in je eigen én andere vakgebieden. In onze veelzijdige gemeente kun je alle kanten op!
 • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Op deze vacature zijn de Cao gemeenten en de Aanvullende Arbeidsvoorwaardenregeling Enschede (AAE) van toepassing.

Bedrijfsprofiel

Werken bij de grootste stad van Overijssel betekent werken aan ambities. Onze gemeente is een werkgever voor iedereen. We geloven in het talent van onze professionals. En in veelzijdigheid, zowel als het gaat om onze mensen en hun persoonlijkheden als om functies, projecten en werkzaamheden. Bij ons is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuwe krachten. De ideale omgeving dus om het verschil te kunnen maken. We zijn volop in beweging, kijk alleen al naar de vele creatieve broedplaatsen die onze medewerkers opzetten. Jouw ideeën zijn van harte welkom!


Jouw team

Het Webteam is ondergebracht in het cluster Dienstverlening bij de afdeling Klantcontactcentrum. Jij komt werken bij een team van verschillende disciplines. Het web team bestaat op dit moment uit 8 (deels parttime) medewerkers. Het team is verantwoordelijk voor de websites en webformulieren van de gemeenten Enschede en Losser, digitoegankelijkheid en de regie op alle gemeentelijke websites van zowel Enschede als Losser. Onze vier web redacteuren houden zich bezig met de inhoudelijke aspecten van digitale dienstverlening en zijn experts als het gaat om schrijven voor het web. Een assistent-redacteur ondersteunt de web redacteuren. Twee beheerders zorgen voor een goed werkend CMS op technisch en functioneel vlak. Daarnaast adviseert het team over diverse online dienstverlening vraagstukken en wensen vanuit de organisatie, en zit hier de expertise voor alle website gerelateerde vragen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!