Business controller Openbare Ruimte

Adviseer je graag managers over hun sturing en verantwoording in een flexibele, complexe en dynamische omgeving? Heb je een onafhankelijke en kritische instelling en gevoel voor politieke verhoudingen? Dan ben jij de business controller Openbare Ruimte die de gemeente Enschede zoekt!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
11-9-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

 • Je adviseert (on)gevraagd managers en de controller over belangrijke ontwikkelingen en de voortgang op de bestuurlijke en strategische doelen binnen het domein.
 • Je adviseert (on)gevraagd managers en de controller in het sturen en verantwoorden in onder andere opdrachtverstrekking (incl. subsidies), toezicht, prestatieafspraken, risico’s, regievoering, subsidies en contractvorming/-management hierbij behorende informatievoorziening.
 • Je adviseert over en draagt bij aan (en toetsing van) de inhoudelijke bijdrage aan de (gemeente brede) IPC-producten en rapportages.
 • Je adviseert en toetst beleidsvoorstellen op de aspecten van financiën, rechtmatigheid, doelmatigheid en doeltreffendheid.
 • Je levert een innovatieve bijdrage aan de gemeente brede doorontwikkeling van de planning & controlfunctie en de bijbehorende financiële en niet-financiële informatievoorziening.

Functievereisten

 • HBO/WO werk- en denkniveau, richting bedrijfseconomie of bedrijfskunde.;
 • Kennis van of affiniteit met gemeentelijke financiën.
 • Aantoonbare en (ruime) ervaring in soortgelijke (P&C-)adviesfuncties.
 • Affiniteit met het fysieke domein en de onderdelen openbare ruimte.
 • Communicatieve en verbindende vaardigheden.
 • Analytisch vermogen.
 • Proactieve en resultaatgerichte houding.
 • Kritische en onafhankelijk instelling, met gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor op termijn 170.000 inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidingsmogelijkheden en -budgetten om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans te bewaken; je stemt af waar en wanneer je werkt. Wat je verder krijgt:

 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 12 tussen € 4.781– € 6.470 – bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een veelzijdige functie met veel ruimte en verantwoordelijkheid om op jouw manier bij te dragen aan het algemeen maatschappelijk belang.
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen, onder meer bij onze eigen Enschede Academie of via Twentse Kracht waar wij onderdeel van zijn. Ook mooi: je kunt je IKB inzetten om je woning te verduurzamen!
 • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets of auto te lenen. Je kunt ook je IKB op een fiscaal aantrekkelijke manier voor je woon-werkverkeer gebruiken.
 • Een goede pensioenregeling.
 • De voorzieningen die je nodig hebt om, als je dat wilt, vanuit huis te werken. Van een computerscherm tot een goed bureau.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden in je eigen én andere vakgebieden. In onze veelzijdige gemeente kun je alle kanten op!
 • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.
 • Op deze functie zijn de Cao Gemeenten en Aanvullende Arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.

Bedrijfsprofiel

Werken bij de grootste stad van Overijssel betekent werken aan ambities. Onze gemeente is een werkgever voor iedereen. We geloven in het talent van onze professionals. En in veelzijdigheid, zowel als het gaat om onze mensen en hun persoonlijkheden als om functies, projecten en werkzaamheden. Bij ons is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuwe krachten. De ideale omgeving dus om het verschil te kunnen maken. We zijn volop in beweging, kijk alleen al naar de vele creatieve broedplaatsen die onze medewerkers opzetten. Jouw ideeën zijn van harte welkom! Lees wat de gemeente Enschede jou nog meer te bieden heeft.


Hier ga je werken

Het domein Fysiek van de gemeente richt zich op het versterken van de positie van Enschede. Het domein levert via de stedelijke ontwikkeling een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de sociaaleconomische positie van Enschede. Het domein is ook verantwoordelijkheid voor de uitvoering van wettelijke taken direct gerelateerd aan de leefomgeving. Hierbij gaat het onder andere om het beheer, onderhoud van en vervanging in de openbare ruimte. Het domein bestaat uit de clusters Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer, Omgeving & Recht, Dienstverlening, Strategie & Beleid en Planning & Control. Rechtstreeks onder de concerndirecteur van het domein functioneert de controller van het domein. Deze controller verzorgt de functionele aansturing van de collega’s van het cluster Planning & Control. Om kennis te maken met Planning & Control bij de gemeente Enschede en om een mooi beeld van deze functie te krijgen, kijk dan zeker naar de vacaturefilms over planning en control Planning & Control – Gemeente Enschede (werkenbijenschede.nl) en business control Business controller Openbare Ruimte – Gemeente Enschede (werkenbijenschede.nl) bij de gemeente Enschede.


Het cluster Planning & Control Fysiek verzorgt de P&C-adviesfunctie en -ondersteuning voor het domein Fysiek. Het cluster bestaat uit 20 fte, waarvan zes business controllers. Door uitbreiding van taken is er aanvullend behoefte aan een business controller. Deze nieuwe business controller zal zich met name gaan richten op de openbare ruimte voor de onderdelen stadsdeelbeheer en de vervanging en het beheer van wegen en riolering en uitvoeringprojecten. Je adviseert hierbij voor het onderdeel openbare ruimte aan teamleiders, opdrachtgever fysieke uitvoeringsprojecten en het afdelingshoofd. Zie voor nadere informatie ook  3.2 Duurzaam wonen, leven en werken (enschede.nl)

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!