Secretarieel Medewerker Strategie & Beleid Sociaal Domein

Goede secretariële ondersteuning is onmisbaar binnen een organisatie. Het is vaak de smeerolie in de dagelijkse hectiek van een team. Zeker nu onze organisatie volop in beweging is! Een mooie rol waar jij een bijdrage levert aan de professionaliteit van het cluster Strategie & Beleid Sociaal Domein bij de gemeente Enschede.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
16-8-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
1-9-2023
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Als Secretarieel Medewerker Strategie & Beleid Sociaal Domein:

 • Ondersteun je primair de clustermanager en de afdelingshoofden. Je bent de spin in het web binnen de afdeling Beleid.
 • Ken je de afdelingen binnen het cluster en spring je regelmatig bij door het uitvoeren van allerhande ondersteunende hand en span diensten.
 • Draag je actief bij aan een open, transparante en laagdrempelige cultuur binnen de afdeling.
 • Bied je essentiële goede secretariële ondersteuning binnen dit dynamische werkveld. Een functie die de komende jaren aan verandering en vernieuwing onderhevig is.
 • Verbind je werkzaamheden en denk je proactief mee binnen het cluster Strategie & Beleid Sociaal Domein.

Functievereisten

We zoeken iemand die in de dynamiek van de dag een basis van rust biedt. Jij zorgt voor het vertrouwen binnen het cluster dat de overlegstructuur en het agendabeheer in goede banen wordt geleid. Dat vraagt om een persoonlijkheid die zich kenmerkt door punctualiteit, zelfstandigheid en stressbestendigheid. Daarbij neem je een klantgerichte houding aan. Je bent iemand waar het prettig mee samenwerken is en waar je ook op kunt vertrouwen dat het goed komt. Je vindt het prettig om als spin-in-het-web te fungeren en brengt humor en energie mee! Verder breng je mee:

 • Mbo+ denk- en werkniveau met een secretariële opleiding van Schoevers of vergelijkbaar.
 • Werkervaring in de secretariële ondersteuning.
 • Kennis van en vaardigheid in het werken met softwarepakketten voor agendabeheer, tekst- en gegevensverwerking en presentaties. ICT- vaardigheid is een pre.
 • Je werkt proactief, denkt goed mee over oplossingen en weet onder hoge tijdsdruk te werken.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, bent toegankelijk en ontwapenend in de omgang.
 • Je bent een teamspeler die zijn of haar eigen boontjes kan doppen en gericht is op het snel vergaren van informatie om verder te kunnen in je werk.

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor 170.000 inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidingsmogelijkheden en -budgetten om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans te bewaken; je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Wat je verder krijgt:

 • Een brutomaandsalaris tussen € 2.295- en € 3.323,- op basis van een 36-urige werkweek.
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutojaarsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen, onder meer bij onze eigen Enschede Academie of via Twentse Kracht waar wij onderdeel van zijn. Ook mooi: je kunt je IKB inzetten om je woning te verduurzamen!
 • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets of auto te lenen. Je kunt ook je IKB op een fiscaal aantrekkelijke manier voor je woon-werkverkeer gebruiken.
 • Een goede pensioenregeling.
 • De voorzieningen die je nodig hebt om, als je dat wilt, vanuit huis te werken. Van een computerscherm tot een goed bureau.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden in je eigen én andere vakgebieden. In onze veelzijdige gemeente kun je alle kanten op!
 • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.
 • Op deze functie zijn de Cao Gemeenten en Aanvullende Arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.

Bedrijfsprofiel

TOP 3:

Dit is waarom jij van deze baan gaat houden:

 1. Een plezierige en collegiale werkomgeving waar we altijd voor elkaar klaarstaan. Als én team gaan we voor het belang van Enschede.
 2. Veel afwisseling en een rol met de vrijheid om je werk grotendeels op jouw manier in te vullen.
 3. De veelzijdigheid in de functie maakt het geweldig want elke dag is anders!


Werken bij de grootste stad van Overijssel betekent werken aan ambities. Onze gemeente is een werkgever voor iedereen. We geloven in het talent van onze professionals. En in veelzijdigheid, zowel als het gaat om onze mensen en hun persoonlijkheden als om functies, projecten en werkzaamheden. Bij ons is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuwe krachten. De ideale omgeving dus om het verschil te kunnen maken. We zijn volop in beweging, kijk alleen al naar de vele creatieve broedplaatsen die onze medewerkers opzetten. Jouw ideeën zijn van harte welkom! Lees wat de gemeente Enschede jou nog meer te bieden heeft.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!