Wijkteammedewerker WMO

Gemeente Enschede is op zoek naar een Wijkteammedewerker WMO. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-8-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
31-8-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Wijkteammedewerker WMO…

 • informeer, adviseer en ondersteun je de inwoner bij het maken van keuzes op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Je gaat daarvoor in gesprek (bijvoorbeeld door een huisbezoek), maakt samen de hulpvraag concreet en kijkt in hoeverre de inwoner samen-redzaam is;
 • neem je de aanvragen van inwoners in behandeling, beoordeelt deze en stelt zo nodig een indicatie. Dat kan gaan over een woningaanpassing, rolstoelen, vervoer, huishoudelijke hulp, dagbesteding of begeleiding;
 • onderhoud je interne contacten en hebt daarnaast contact met zorgaanbieders en hulpverleners om de gevraagde zorg zo efficiënt mogelijk in te kunnen zetten;
 • heb je een signalerende rol ten aanzien van (wijk)ontwikkelingen en innovaties en houd je de sociale kaart bij.

Functievereisten

In de eerste plaats draag jij Enschede en onze inwoners een warm hart toe. Daar doe je het tenslotte voor! Door je open mind pak je snel zaken op, maak je verbinding met mensen binnen en buiten de organisatie en benut je kansen om echt verandering tot stand te brengen. Je werkt professioneel, kwaliteitsgericht en je motiveert en ondersteunt de cliënt bij het verkennen van mogelijkheden om gebruik te maken van eigen kracht en eigen netwerk. Verder heb je:

 • aantoonbaar HBO werk- en denkniveau;
 • kennis én ervaring op één of meerdere van de volgende gebieden: ergotherapie, fysiotherapie, maatschappelijk werk, verpleegkunde, psychologie;
 • kennis van en ervaring met relevante wet- en regelgeving;
 • kennis van de sociale kaart;
 • een goed analytisch vermogen;
 • uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden;
 • ervaring met automatisering.

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor 160.000 inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidings- en doorgroeimogelijkheden om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans goed te regelen: je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Wat je verder krijgt:

 • Een brutomaandsalaris in schaal 9 tussen € 3.167,- en € 4.537, -op basis van een 36-urige werkweek.
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Bovenop het salaris krijg je ook een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutojaarsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen. Ook mooi: je kunt je IKB inzetten om je woning te verduurzamen!
 • Goede ondersteuning van jouw opleidingswensen via onze eigen Enschede Academie of via Twentse Kracht, waar wij onderdeel van zijn.
 • Ga je voor je werk op pad? Dan zorgen wij dat er duurzame vervoersmiddelen voor je klaar staan (ov, elektrische fiets of e-auto). Als het om je eigen woon-werkverkeer gaat, kun je met belastingvoordeel je IKB inzetten.
 • Een goede pensioenregeling.
 • De voorzieningen die je nodig hebt om, als je dat wilt, vanuit huis te werken. Van een computerscherm tot een goed bureau.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden in je eigen én andere vakgebieden. In onze veelzijdige gemeente kun je alle kanten op!
 • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.
 • Op deze functie zijn de Cao Gemeenten en Aanvullende Arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.

Bedrijfsprofiel

Werken bij de grootste stad van Overijssel betekent werken aan ambities. Onze gemeente is een werkgever voor iedereen. We geloven in het talent van onze professionals. En in veelzijdigheid, zowel als het gaat om onze mensen en hun persoonlijkheden als om functies, projecten en werkzaamheden. Bij ons is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuwe krachten. De ideale omgeving dus om het verschil te kunnen maken. We zijn volop in beweging, kijk alleen al naar de vele creatieve broedplaatsen die onze medewerkers opzetten. Jouw ideeën zijn van harte welkom! Lees wat de gemeente Enschede jou nog meer te bieden heeft.


Jouw team

Je gaat werken bij Wijkteams Enschede. Je wordt onderdeel van een gemotiveerd team met enthousiaste mensen waar ruimte is voor nieuwe initiatieven en ideeën. Samen met andere wijkteammedewerkers vorm je een team. De teams zijn ingedeeld per stadsdeel. Je wordt ingezet voor het stadsdeel Oost. Je werkt nauw samen met collega’s van de Front- en Backoffice, Beleid, Juridische Zaken en Handhaving en met partners in de wijk. Wijkteams Enschede werkt op basis van onze visie op een inclusieve samenleving. Wij staan voor een samenleving waaraan iedereen zo goed mogelijk kan deelnemen, ongeacht gender, leeftijd, culturele achtergrond, talenten en beperkingen. We vinden het belangrijk dat je deze visie professioneel uitdraagt en deze ook onderschrijft. De kernwaarden voor ons handelen zijn verbinding, vertrouwen, leergierig en persoonlijk.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!