Gegevensbeheerder openbare ruimte

Gemeente Enschede is op zoek naar een Gegevensbeheerder openbare ruimte. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-8-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
3-9-2023
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

De openbare ruimte is van iedereen. Als de bermen worden gemaaid en de bomen gesnoeid, wordt jouw werk zichtbaar. Jij houdt data van onder meer het groen in Enschede up-to-date, zodat onze openbare ruimte goed wordt onderhouden.


Daarom is onze gemeente de plek voor jou:

Als je Enschede een beetje kent, ken je vast ook de unieke stadsparken die de stad dankt aan de rijke textielhistorie. Deze vallen ook binnen jouw pakket! Door alle gegevens in groenvoorziening up-to-date te houden, weten aannemers precies waar en hoe vaak het gras gemaaid moet worden en de heesters gesnoeid. Ook vormen jouw data in het beheersysteem de basis voor financiële keuzes. Op dit moment zijn we processen steeds verder aan het optimaliseren en automatiseren, o.a. door de invoering van assetmanagement. Dit betekent voor jou dat je ook bredere gegevensbeheertaken op je neemt, bijvoorbeeld op het gebied van wegen, water, openbare verlichting, reclame en spelen.


Als gegevensbeheerder openbare ruimte:

 • Beheer, wijzig en onderhoud je gegevens in het geografisch informatiesysteem (op dit moment gebruiken wij GBI);
 • Controleer en beoordeel je aangeleverde gegevens van collega’s die buiten werken, op juistheid en relevantie;
 • Adviseer je gebruikers van de data en vertaal je gebruikerswensen naar systeemfunctionaliteiten, en rapportagewensen naar managementinformatie;
 • Denk je mee over de toekomst van ons gegevensbeheer;
 • Deel je informatie met collega’s voor financiële en planologische analyses;
 • Spreek je collega’s aan om hen bewust te maken dat zij wijzigingen in gegevens altijd aan jou doorgeven, zodat jij altijd over de meest actuele data beschikt.

Functievereisten

Je gaat analytisch en gestructureerd te werk. Zo zorg jij dat er geen foutjes in het systeem sluipen en houd je het overzicht. Om nieuwe informatie op te halen, zet jij je communicatieve vaardigheden in om collega’s aan te spreken. Ook vind je het leuk om je in de toekomst te verdiepen in andere vakgebieden dan groenbeheer.


Verder breng je mee:

 • Mbo-niveau, bij voorkeur op het gebied van groenbeheer, of bijvoorbeeld op het gebied van landbouwkunde, milieu of een hele andere hoek zoals functioneel beheer;
 • Ervaring met een softwareprogramma zoals GBI en de vaardigheden om je dit type programma’s snel eigen te maken;
 • Interesse in automatisering, databases en geografische informatiesystemen (GIS).

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor 170.000 inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidingsmogelijkheden en -budgetten om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans te bewaken; je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Wat je verder krijgt:

 • Een brutomaandsalaris tussen € 2.878,- en € 4.052,- op basis van een 36-urige werkweek.
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutojaarsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen, onder meer bij onze eigen Enschede Academie of via Twentse Kracht waar wij onderdeel van zijn. Ook mooi: je kunt je IKB inzetten om je woning te verduurzamen!
 • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets of auto te lenen. Je kunt ook je IKB op een fiscaal aantrekkelijke manier voor je woon-werkverkeer gebruiken.
 • Een goede pensioenregeling.
 • De voorzieningen die je nodig hebt om, als je dat wilt, vanuit huis te werken. Van een computerscherm tot een goed bureau.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden in je eigen én andere vakgebieden. In onze veelzijdige gemeente kun je alle kanten op!
 • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.
 • Op deze functie zijn de Cao Gemeenten en Aanvullende Arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.

Bedrijfsprofiel

Hier ga je werken

Werken bij de grootste stad van Overijssel betekent werken aan ambities. Onze gemeente is een werkgever voor iedereen. We geloven in het talent van onze professionals. En in veelzijdigheid, zowel als het gaat om onze mensen en hun persoonlijkheden als om functies, projecten en werkzaamheden. Bij ons is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuwe krachten. De ideale omgeving dus om het verschil te kunnen maken. We zijn volop in beweging, kijk alleen al naar de vele creatieve broedplaatsen die onze medewerkers opzetten. Jouw ideeën zijn van harte welkom! Lees wat de gemeente Enschede jou nog meer te bieden heeft.


Jouw team

Samen met zestig collega’s werk jij voor de afdeling Stadsdeelbeheer. We verzorgen en beheren de openbare ruimte in Enschede en focussen hierbij op de disciplines groen, water, infrastructuur en riolering. Je werkt nauw samen met collega-gegevensbeheerders van andere disciplines, die je altijd willen helpen. We zijn een afdeling met doeners die zich enorm betrokken voelen bij de stad. We werken in een informele sfeer. Verwacht bij ons geen colbertjes; wel deuren die voor iedereen openstaan om te sparren over zaken of even gezellig bij te praten.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!