Adviseur (door-)ontwikkeling Zorg en Veiligheid

Gemeente Enschede is voor het onderdeel Zorg en Veiligheid op zoek naar een adviseur (door-)ontwikkeling. Een belangrijke rol waar jij de samenwerking verder gaat optimaliseren in het netwerk en ketens binnen zorg en veiligheid; zowel intern als extern. Interesse? Check deze vacature!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
22-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
7-6-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als Adviseur (door-)ontwikkeling Zorg en Veiligheid is jouw doel gemeente Enschede zichtbaar- en voelbaar veiliger te laten zijn voor inwoners en ondernemers. Binnen deze rol werk je samen in een veld met veel spelers. Je gaat daarom de samenwerking verder optimaliseren in het netwerk en ketens binnen zorg en veiligheid; zowel intern als extern. Rondom het onderwerp ‘doorontwikkeling  zorg- en veiligheid” liggen vele zaken klaar om opgepakt te worden, hierin zal geprioriteerd moeten worden. Je adviseert, positioneert en ondersteunt de gemeente en haar bestuurders in relatie tot deze onderdelen en de actuele ontwikkelingen die hierbij spelen. Je gaat je bezig houden met:

 • het inrichten en beheren van een passende overlegstructuur ZenV;
 • adviseren gevraagd en ongevraagd op een kritische en constructieve wijze;
 • de organisatie ondersteunen bij knelpunten;
 • waar je verschillende belangen, afwegingen of prioriteiten ervaart, concretiseer en draag je ideeën aan voor verbetering;
 • het vastleggen van afspraken in kaders, convenanten, overeenkomsten;
 • regionaal aangevlogen vraagstukken laat je goed landen binnen gemeente Enschede;
 • goede agendering – secretarisrol voor de overleggen;
 • lokaal belangen vaststellen en behartigen, inbrengen op regionale tafels door de juiste functionarissen.

Functievereisten

Als eerste vinden we het belangrijk dat je passie voor het Sociaal Domein hebt en in het bijzonder vraagstukken op het snijvlak van zorg en veiligheid. Daarnaast ken je de klappen van de zweep in een overheidsorganisatie. Je staat bovendien stevig in je schoenen, schakelt met zelfvertrouwen tussen verschillende thema’s en afdelingen en weet in elke situatie de rust te bewaren. Communicatief ben je, mondeling én schriftelijk, goed onderlegd, komt snel tot de kern van zaken, je weet te prioriteren en je gaat vervolgens doelgericht te werk. Je hebt een positieve, constructieve grondhouding. Verder heb je:

 • academisch of HBO werk- en denkniveau;
 • meerjarige ervaring in complex politiek/bestuurlijke omgeving;
 • aantoonbare ervaring en inzicht in het werkveld zorg en veiligheid;
 • je bent in staat om een helikopterview op het hele veld te ontwikkelen en van daaruit te handelen;
 • je weet te verbinden van beleid en uitvoering, in een uitvoeringsveld zonder hiërarchische structuren (netwerk).

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor 160.000 inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidings- en doorgroeimogelijkheden om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans goed te regelen: je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Wat je verder krijgt:

 • Een bruto maandsalaris in schaal 11 tussen € 4.020,- en € 5.725,- op basis van een 36-urige werkweek.
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Bovenop het salaris krijg je ook een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutojaarsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen. Ook mooi: je kunt je IKB inzetten om je woning te verduurzamen!
 • Goede ondersteuning van jouw opleidingswensen via onze eigen Enschede Academie of via Twentse Kracht, waar wij onderdeel van zijn.
 • Ga je voor je werk op pad? Dan zorgen wij dat er duurzame vervoersmiddelen voor je klaar staan (ov, elektrische fiets of e-auto). Als het om je eigen woon-werkverkeer gaat, kun je met belastingvoordeel je IKB inzetten.
 • Een goede pensioenregeling.
 • De voorzieningen die je nodig hebt om, als je dat wilt, vanuit huis te werken. Van een computerscherm tot een goed bureau.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden in je eigen én andere vakgebieden. In onze veelzijdige gemeente kun je alle kanten op!
 • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.
 • Op deze functie zijn de Cao Gemeenten en Aanvullende Arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.

Bedrijfsprofiel

Werken bij de grootste stad van Overijssel betekent werken aan ambities. Onze gemeente is een werkgever voor iedereen. We geloven in het talent van onze professionals. En in veelzijdigheid, zowel als het gaat om onze mensen en hun persoonlijkheden als om functies, projecten en werkzaamheden. Bij ons is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuwe krachten. De ideale omgeving dus om het verschil te kunnen maken. We zijn volop in beweging, kijk alleen al naar de vele creatieve broedplaatsen die onze medewerkers opzetten. Jouw ideeën zijn van harte welkom! Lees wat de gemeente Enschede jou nog meer te bieden heeft.


Jouw team

Team Veiligheid (Beleid en Regie) is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van het Integraal Veiligheidsbeleid met een sterke regierol op het gebied van openbare orde en veiligheid, ondermijning, High Impact Crimes, zorg en veiligheid, grootschalige evenementen en de crisisorganisatie. Het team is divers en bestaat uit;  manager, procesmanagers, beleidsmedewerkers, juristen en administratieve ondersteuners.


Je werkt nauw samen met de collega’s binnen het Sociale Domein, waaronder beleidsadviseurs en wijkteammanagement.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!