Adviseur P&O

Ben jij op zoek naar een uitdagende en dynamische functie binnen P&O waar geen dag hetzelfde is? Ben jij een ervaren adviseur die de kennis en kunde graag deelt, inzet en verder uitbreidt? Kom dan werken in dit leuke P&O team bij de gemeente Enschede!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
29-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je vervult de rol van P&O-businesspartner voor de managers van jouw accounts. Dat betekent dat je hen helpt bij alle mogelijke P&O-aspecten van hun managementvraagstukken. Onze managers zijn integraal verantwoordelijk. Jij adviseert hen zonder de dingen over te nemen. Dat doe je met flexibiliteit en onafhankelijkheid. Je voert adviesgesprekken over team- en individuele ontwikkeling, mobiliteit, ziekteverzuim en individuele casuïstiek en helpt bij het toepassen en uitleggen van ons P&O-beleid. Je zorgt voor de analyse en uitleg van P&O-managementinformatie. Je voegt gevraagd en op eigen initiatief P&O-expertise toe aan de oplossing van managementvraagstukken.


Vragen over onder andere arbeidsvoorwaarden en verzuim worden door het Serviceplein of onze P&O-consulenten beantwoord. Maar wanneer het complexer wordt, kom jij als P&O-adviseur ook voor dit soort vragen in beeld.


Je werkt in ons team nauw samen met de Senior P&O-adviseurs, die zich bezighouden met P&O-beleidsontwikkeling, rechtspositie en account-overstijgende vraagstukken. En we hebben een aantal andere specialisten in het team voor bijvoorbeeld E-HRM, salarisadministratie, arbo&veiligheid en opleiding&training.


We zoeken voor deze rol twee nieuwe collega's. Een collega voor 24-28 uur per week en een fulltime collega voor 36 uur per week.

Functievereisten

Je bent een ervaren P&O-adviseur. Natuurlijk ben je een geoefend luisteraar en hoor jij de vraag achter de vraag. Je hebt een enthousiasmerende persoonlijkheid, bent toegankelijk, maar kunt ook stevig in je advisering zijn als dat moet. Je kunt omgaan met het spanningsveld tussen de flexibiliteit die de klant nodig heeft en de kaders die een grote organisatie als de onze met zich meebrengt. Als businesspartner ben je in staat om goed te analyseren en snap je de belangen van je klant. Je vindt de relatie belangrijk, maar blijft professioneel onafhankelijk in je advisering. Je begrijpt hoe een publieke organisatie werkt en beweegt je gemakkelijk langs de horizontale en verticale lijnen van de organisatie. Je bent resultaatgericht. Je bent gericht op goede samenwerking, maar bent het ook gewend om in klantgesprekken en in je team de dingen uit te spreken.


Verder vragen wij:

 • Afgeronde Hbo-opleiding op het gebied van HRM
 • Ruime werkervaring als P&O-adviseur
 • Goede kennis van het arbeidsrecht
 • Flexibel inzetbaar voor onze interne en externe accounts

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor 160.000 inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidings- en doorgroeimogelijkheden om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans goed te regelen: je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt.


Wat je verder krijgt:

 • Een brutomaandsalaris in schaal 10 tussen € 3.396,- en € 5.009,- op basis van een 36-urige werkweek.
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Bovenop het salaris krijg je ook een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutojaarsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen. Ook mooi: je kunt je IKB inzetten om je woning te verduurzamen!
 • Goede ondersteuning van jouw opleidingswensen via onze eigen Enschede Academie of via Twentse Kracht, waar wij onderdeel van zijn.
 • Ga je voor je werk op pad? Dan zorgen wij dat er duurzame vervoersmiddelen voor je klaar staan (ov, elektrische fiets of e-auto). Als het om je eigen woon-werkverkeer gaat, kun je met belastingvoordeel je IKB inzetten.
 • Een goede pensioenregeling.
 • De voorzieningen die je nodig hebt om, als je dat wilt, vanuit huis te werken. Van een computerscherm tot een goed bureau.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden in je eigen én andere vakgebieden. In onze veelzijdige gemeente kun je alle kanten op!
 • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Bedrijfsprofiel

Werken bij de grootste stad van Overijssel betekent werken aan ambities. Onze gemeente is een werkgever voor iedereen. We geloven in het talent van onze professionals. En in veelzijdigheid, zowel als het gaat om onze mensen en hun persoonlijkheden als om functies, projecten en werkzaamheden. Bij ons is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuwe krachten. De ideale omgeving dus om het verschil te kunnen maken. We zijn volop in beweging, kijk alleen al naar de vele creatieve broedplaatsen die onze medewerkers opzetten. Jouw ideeën zijn van harte welkom! Lees wat de gemeente Enschede jou nog meer te bieden heeft.


De gemeente Enschede is de grootste gemeente van Twente en van onze provincie. Bij ons doe je werk dat er werkelijk toe doet. Het is interessant en uitdagend. Je hebt veel meer invloed dan je misschien denkt. Werken voor de gemeente Enschede betekent werken aan ambities. Visie en vooruitgang maken de gemeente een aantrekkelijke werkgever waar altijd ruimte is voor nieuwe projecten, nieuwe initiatieven en nieuwe krachten. Als jij rechtvaardig, betrouwbaar, mensgericht en maatschappelijk betrokken bent, sluit je naadloos aan op het fundament van onze organisatie.


In totaal werken er ongeveer 1700 medewerkers bij onze organisatie. We bouwen continu aan een wendbare en flexibele organisatie en zijn voortdurend ontwikkeling. Actuele HR-thema’s binnen onze organisatie zijn strategisch personeelsmanagement, talentontwikkeling, arbeidsmarktcommunicatie, leiderschapsontwikkeling en organisatieontwikkeling in brede zin.


Ons P&O-team

We zijn een team van ervaren adviseurs, consulenten en specialisten op het gebied van P&O. Wij helpen ons management en medewerkers om het beste uit zichzelf te halen. Als wij ons werk goed doen, hebben medewerkers alles binnen bereik om met de juiste skills te werken aan de opgaven van onze stad. Onze P&O-diensten leveren wij aan onze eigen organisatie maar ook aan enkele samenwerkingspartners, zoals de gemeente Losser. Wat ons kenmerkt als team: we zijn toegankelijk, hebben oprechte interesse in elkaar en in de klant, hebben integriteit en professionaliteit voorop staan, we zijn harde werkers en we doen dat met veel fun!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!