Teamleider webteam

Ons belangrijkste doel is inwoners en ondernemers zo goed, snel en eenvoudig mogelijk helpen als ze iets willen aanvragen of regelen. Daarop ligt de focus van het Webteam van gemeente Enschede! Jij faciliteert dit team optimaal, zodat ze met hun kennis en kwaliteiten het werk goed en met veel plezier kunnen doen!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
24-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Teamleider webteam …

 • zorg jij mede dat jouw team continu gaat voor het beste resultaat. Dat resultaat kun jij nog verder positief beïnvloeden door extra in te zetten op de samenwerking binnen en buiten het team. Waar zijn je mensen precies mee bezig? En wat en wie hebben ze nodig om hun werk (nog beter) te kunnen doen? Met aandacht, sturing op specifieke thema’s en het stellen van de juiste prioriteiten zorg jij voor nog meer verbinding in de gehele keten en stroomlijning van de processen;
 • ga je een belangrijke rol spelen in het centraal stellen van de gebruiker van de websites en webapplicaties van de gemeenten Enschede en Losser. Ons belangrijkste doel is onze inwoners en ondernemers zo goed, snel en eenvoudig mogelijk helpen als ze iets willen aanvragen of regelen. Dat betekent dat internetpagina's kort, relevant, direct duidelijk, toegankelijk en goed vindbaar moeten zijn. En dat we voortdurend bezig zijn met het verbeteren van onze online dienstverlening en communicatie op basis van webanalyses;
 • ben je het boegbeeld van het webteam, je onderhoudt contacten met de diverse interne betrokkenen, bent de linking pin in de samenwerking tussen Dienstverlening, Communicatie en IT, en zorgt voor afstemming en draagvlak;
 • Geef je sturing aan het webteam, je bewaakt de planning, coacht het webteam, zorgt voor ontwikkeling van het webteam en hebt daarbij oog voor de menselijke kant;
 • vertaal je de wensen uit de organisatie en nieuwe wettelijke taken naar goede adviezen en de juiste uitvoering;
 • ben je bekend met verschillende aspecten van online dienstverlening (webanalyse, schrijven voor het web, digitale toegankelijkheid) en pak je verzoeken integraal op door de juiste experts uit het webteam bij je adviezen te betrekken.

Functievereisten

Coachen, communiceren, samenwerken, plannen en organiseren. Die skills breng jij mee en pas je vlot toe in de praktijk. Daarbij heb je een scherp oog voor onderliggende belangen, krachtenvelden en (politieke)gevoeligheden. Je verbindt teams en mensen met elkaar en neemt anderen makkelijk mee in veranderings- en ontwikkelprocessen. Met jouw enthousiasme en coachende vaardigheden haal je het beste uit je team en je individuele medewerkers. Je bent vriendelijk als het kan en duidelijk en besluitvaardig als het nodig is. Ook inhoudelijk ben je een goede gespreks- en sparringpartner. Met je toegankelijkheid en nuchterheid zorg je voor rust en structuur in het team en voor een effectieve en efficiënte organisatie van het werk. Daarnaast ben je helemaal thuis in online dienstverlening en communicatie. Ontwikkelingen op dit gebied volg je namelijk op de voet. Je denkt vanuit de inwoner en ondernemer, maar hebt ook oog voor wensen vanuit de organisatie. Verder heb je: 

 • hbo-werk- en -denkniveau;
 • aantoonbare managementvaardigheden en leidinggevende ervaring;
 • kennis van en ervaring met ontwikkeling, beheer en onderhoud van websites en webapplicaties;
 • interesse in innovatie en user experience (gebruikersvriendelijkheid en beleving);
 • kennis van content management, webanalyse, webstatistieken en digitale toegankelijkheid;
 • kennis van wet- en regelgeving omtrent websites en webapplicaties, of je bent in staat die snel eigen te maken.

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor 160.000 inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidings- en doorgroeimogelijkheden om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans goed te regelen: je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Wat je verder krijgt:

 • Een brutomaandsalaris in schaal 11 tussen € 4.020,- en € 5.725,- op basis van een 36-urige werkweek.
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Bovenop het salaris krijg je ook een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutojaarsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen. Ook mooi: je kunt je IKB inzetten om je woning te verduurzamen!
 • Goede ondersteuning van jouw opleidingswensen via onze eigen Enschede Academie of via Twentse Kracht, waar wij onderdeel van zijn.
 • Ga je voor je werk op pad? Dan zorgen wij dat er duurzame vervoersmiddelen voor je klaar staan (ov, elektrische fiets of e-auto). Als het om je eigen woon-werkverkeer gaat, kun je met belastingvoordeel je IKB inzetten.
 • Een goede pensioenregeling.
 • De voorzieningen die je nodig hebt om, als je dat wilt, vanuit huis te werken. Van een computerscherm tot een goed bureau.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden in je eigen én andere vakgebieden. In onze veelzijdige gemeente kun je alle kanten op!
 • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Bedrijfsprofiel

De top 3 van deze baan

Dit is waarom jij van deze baan gaat houden:

 1. Een mooie mix van verschillende collega’s zijn werkzaam binnen jouw team. Alle medewerkers hebben hun eigen kennis en ambities. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: hun drive om iets te bereiken en een steentje bij te dragen aan de maatschappij.
 2. Het Klant Contact Center is het eerste contact voor alle inwoners en ondernemers in onze mooie gemeente. Jouw team is hier onderdeel van en zorgt mede voor de optimale dienstverlening, niet onbelangrijk dus!
 3. In deze nieuwe functie krijg je veel vrijheid, verantwoordelijkheid waar je sturing geeft aan een team, welke volop in ontwikkeling en groei is.


Hier ga je werken

Werken bij de grootste stad van Overijssel betekent werken aan ambities. Onze gemeente is een werkgever voor iedereen. We geloven in het talent van onze professionals. En in veelzijdigheid, zowel als het gaat om onze mensen en hun persoonlijkheden als om functies, projecten en werkzaamheden. Bij ons is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuwe krachten. De ideale omgeving dus om het verschil te kunnen maken. We zijn volop in beweging, kijk alleen al naar de vele creatieve broedplaatsen die onze medewerkers opzetten. Jouw ideeën zijn van harte welkom! Lees wat de gemeente Enschede jou nog meer te bieden heeft.


Jouw team

Ons webteam bestaat op dit moment uit 8 (deels parttime) medewerkers. We zijn een organisch gegroeide samenwerking tussen Communicatie, Dienstverlening en IT. We zitten in een verandertraject, en zijn net ondergebracht in het cluster Dienstverlening bij de afdeling Klantcontactcentrum. Ons team is verantwoordelijk voor de websites en webformulieren van de gemeenten Enschede en Losser, digitoegankelijkheid en de regie op alle gemeentelijke websites van zowel Enschede als Losser. Dit betekent dat we ook gaan groeien in aantal medewerkers om voldoende kwaliteit in online dienstverlening en communicatie te kunnen blijven leveren.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!