Vergunningverlener natuur, milieu en omgevingsrecht

Door je brede inzetbaarheid ben jij een belangrijke collega bij diverse grote en kleine vraagstukken m.b.t de leefbaarheid van de stad. Aanvraag voor een kapvergunning of een complexe vergunning voor een kamerverhuurpand, daar weet jij wel raad mee. Interesse? Check deze vacature van de gemeente Enschede!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Ga je aan de slag met aanvragen voor omgevingsvergunningen en vergunningen op basis van de verordening kwaliteit leefomgeving. Hierin kan je denken aan aanvragen voor een inrit, een kamerverhuurpand of het kappen van een boom. Je bereidt de besluitvorming voor door het opstellen van brieven en besluiten. Wat we erg belangrijk vinden, is dat je creatief omgaat met de wet- en regelgeving. Daarmee bedoelen we, dat je per situatie goed kijkt naar de ruimte die de regelgeving biedt, risico’s inschat en hierover adviseert. Daarbij is de bedoeling achter de wet van belang. Kan het ook anders? Dient de letter van de wet exact gevolgd te worden of zie je ruimte? Je krijgt alle steun die nodig is om die ruimte te nemen en daarbij creatief te zijn.


De top 3 van deze baan

Dit is waarom jij van deze baan gaat houden:

 1. “Het leuke aan werken als vergunningverlener bij de gemeente Enschede is het contact met de vele afdelingen binnen de organisatie. Naast de bestuurlijke contacten, krijg je ook dagelijks te maken met projectleiders, ontwerpers en beleidsadviseurs van verschillende sectoren.
 2. Je werkt mee aan een breed scala aan ruimtelijke ontwikkelingen en ziet mooie initiatieven ontstaan.
 3. Geen dag is hetzelfde: volop dynamiek en veel afwisselende werkzaamheden!”

Functievereisten

In de eerste plaats draag jij gemeente Enschede en onze inwoners een warm hart toe. Daar doe je het tenslotte voor. Je bent prettig in de samenwerking met je collega’s, inwoners, bedrijven en andere betrokkenen. Regels en de achtergrond hiervan weet je prima uit te leggen aan collega’s, inwoners en bedrijven van Enschede. Je bent daarnaast omgevingsbewust, hebt een klantgerichte houding met een flinke portie ‘boerenverstand’. Zelfstandig én samenwerken, dat past je allebei goed. En je neemt graag het initiatief en houdt van een uitdaging. Je hebt het vermogen om zaken objectief te bekijken en komt met creatieve oplossingen voor vraagstukken. Ook leg je makkelijk contact en kun je je inleven in de situatie van een ander. Je neemt standvastig je besluiten en weet die goed te beargumenteren. Conflicten ga je nooit uit de weg en hierin weet je prima te schakelen.


Verder neem je mee:

 • afgeronde mbo/hbo-diploma,
 • enige ervaring als vergunningverlener;
 • ruime kennis en ervaring met het ruimtelijk bestuursrecht;
 • je bezit de vaardigheden: analytisch, flexibel, communicatief.

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor 170.000 inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidingsmogelijkheden en -budgetten om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans te bewaken; je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Wat je verder krijgt:

 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 8 afhankelijk van je opleiding en ervaring tussen € 2.878,- en € 4.052,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. De functie zit nog in een (her)waarderingstraject
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Bovenop de salaris krijg je ook een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen. Ook mooi: je kunt je IKB inzetten om je woning te verduurzamen!
 • Goede ondersteuning van jouw opleidingswensen via onze eigen Enschede Academie of via Twentse Kracht, waar wij onderdeel van zijn.
 • Moet je voor je werk op pad? Dan zorgen wij dat er duurzame vervoersmiddelen voor je klaar staan (OV, elektrische fiets of e-auto). Als het om je eigen woon-werkverkeer gaat, kun je met belastingvoordeel je IKB inzetten.
 • Een goede pensioenregeling.
 • De voorzieningen die je nodig hebt om, als je dat wilt, vanuit huis te werken. Van een computerscherm tot een goed bureau.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden in je eigen én andere vakgebieden. In onze veelzijdige gemeente kun je alle kanten op!
 • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.
 • Op deze functie zijn de cao Gemeenten en Aanvullende Arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.

Bedrijfsprofiel

Enschede groeit hard! We zijn volop in beweging om alle vernieuwingen goed ten uitvoer te brengen. Met toplocaties zoals innovatiecampus Kennispark en Technology Base Twente zetten we in op economische groei en ontwikkeling van de stad en regio.


Verder zorgen talloze bedrijven, organisaties, overheid en inwoners voor een fijne leef- en woonomgeving en een aantrekkelijke stad. Om kwalitatief te groeien, hebben we mensen nodig die onze collega’s van de afdeling Vergunnen optimaal kunnen aanvullen. Dat wordt ook jouw belangrijkste opdracht: zorg voor een goede beoordeling en advisering rondom de diverse vraagstukken bij de aanvraag van een omgevingsvergunning of een APV vergunning.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!