Lid bewoners adviesraad sociaal (BAS)

Vormgeven aan de stad van nu. Meedoen in Enschede. Je stem laten horen over onderwerpen in het Sociaal Domein: taken die de gemeente heeft op het gebied van ondersteuning, werk en meedoen in Enschede. Dat kan je als lid van de BAS bij de gemeente Enschede.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
1-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
31-5-2023
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

De BAS vergadert plenair elke tweede dinsdag- en derde donderdagavond van de maand. Daarnaast zijn de leden op andere dagdelen ook actief in één of meer werkgroepen en op overige tijdstippen af en toe beschikbaar voor werkbezoeken of het bijwonen van externe bijeenkomsten.


Wie zoeken we?

Als Lid bewoners adviesraad sociaal (BAS)…

  • ben je onafhankelijk en adviseer je gevraagd en ongevraagd het College van burgemeester en wethouders over onderwerpen die betrekking hebben op het Sociaal Domein;
  • onderhoud je contact met inwoners in een kwetsbare positie en/of inwoners die moeite hebben met participeren zoals bijvoorbeeld: ouderen, chronisch zieken/gehandicapten, mantelzorgers, vrijwilligers, GGZ cliënten, dak- en thuislozen en jeugdigen, dit doe je om de leefwereld beter te begrijpen;
  • heb je oog voor de belangen van verschillenden doelgroepen.

Functievereisten

In het complexe speelveld van het Sociaal domein gebruik je, je analytisch en communicatieve vaardigheden om goede adviezen te geven. Je werkt graag samen met andere BAS leden en hebt een brede maatschappelijke betrokkenheid.


Verder breng je mee:

  • aantoonbare affiniteit met één van de onderwerpen vanuit professionele of persoonlijke ervaring (WMO, Participatiewet, Jeugd, Wonen en Mobiliteit);
  • kan deelnemen aan voor de BAS relevante netwerken;
  • woonachtig bent in de gemeente Enschede;
  • niet werkzaam bij een in de gemeente werkzame aanbieder van zorg en welzijn, geen werknemer van de gemeente, noch lid van de gemeenteraad.

Aanbod

  • een vrijwilligersfunctie die er toe doet;
  • een waardevolle rol waarbij je samenwerkt met de adviesraad;
  • een vrijwilligersvergoeding.

Bedrijfsprofiel

De BAS bestaat uit achttien leden, met inbegrip van de voorzitter. Begin 2021 is er gestart met één adviesraad voor het sociaal domein in Enschede. Het sociaal domein gaat over alle taken die de gemeente heeft op het gebied van ondersteuning, werk en meedoen in Enschede. De adviesraad heeft als belangrijkste taak het adviseren van het college van burgemeester en wethouders, vanuit de beleving van de inwoner.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!