Consulent Debiteurenbeheer

Achter elke vordering van de gemeente Enschede schuilt een verhaal. Als consulent debiteurenbeheer vorder je de openstaande bedragen met aandacht voor de mens daarachter. Met advies over mogelijkheden bied je inwoners oplossingen voor hun financiële problemen en uitzicht op een kansrijkere toekomst.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
14-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als consulent debiteurenbeheer …

 • stimuleer je inwoners op een menselijke manier om openstaande vorderingen te betalen;
 • heb je veel contact met inwoners, waarbij je bepaalt welk communicatiemiddel je inzet. Bijvoorbeeld communicatie per telefoon, per mail of je spreekt de inwoners op het stadskantoor of thuis;
 • onderzoek je de financiële situatie van debiteuren, waarbij je diverse bronnen raadpleegt en berekeningen en rapportages maakt;
 • spoor je debiteuren zonder vaste woon- of verblijfplaats op en moedig je die aan tot betaling;
 • verwijs je inwoners door naar de juiste hulpverleners zodra je ontdekt dat ze problemen hebben met betalen of financieel niet redzaam zijn.

Functievereisten

Jij kunt je goed inleven in de doelgroep, houdt van aanpakken en hebt gevoel voor kwaliteit en integriteit. Zowel mondeling als schriftelijk communiceer je sterk. Daarbij ga je goed om met eventueel emotioneel gedrag van inwoners, zonder je dat persoonlijk aan te trekken. Je stemt je aanpak vlot af op de situatie en gaat graag op zoek naar creatieve oplossingen. Zie je kansen om processen te verbeteren? Dan deel je proactief je ideeën.


Verder breng je mee:

 • bij voorkeur hbo-werk- en -denkniveau door opleiding en/of ervaring;
 • kennis van incassotrajecten en inzicht in administratieve werkprocessen;
 • ervaring in het werken met debiteurenmodules, bij voorkeur binnen de applicatie Suites voor het Sociaal Domein;
 • bij voorkeur kennis van de sociale kaart en socialezekerheidswet- en -regelgeving, met name op het gebied van de Participatiewet, terug- en invordering en de beslagvrije voet.

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor 170.000 inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidingsmogelijkheden en -budgetten om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans te bewaken; je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Wat je verder krijgt:

 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 8 afhankelijk van je opleiding en ervaring tussen €2.878,- en €4.052,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Bovenop het salaris krijg je ook een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutojaarsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen. Ook mooi: je kunt je IKB inzetten om je woning te verduurzamen!
 • Goede ondersteuning van jouw opleidingswensen via onze eigen Enschede Academie of via Twentse Kracht, waar wij onderdeel van zijn.
 • Ga je voor je werk op pad? Dan zorgen wij dat er duurzame vervoersmiddelen voor je klaar staan (ov, elektrische fiets of e-auto). Als het om je eigen woon-werkverkeer gaat, kun je met belastingvoordeel je IKB inzetten.
 • Een goede pensioenregeling.
 • De voorzieningen die je nodig hebt om, als je dat wilt, vanuit huis te werken. Van een computerscherm tot een goed bureau.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden in je eigen én andere vakgebieden. In onze veelzijdige gemeente kun je alle kanten op!
 • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.


Op deze functie zijn de Cao Gemeenten en Aanvullende Arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.

Bedrijfsprofiel

Jouw team

Jij gaat aan de slag op de afdeling Handhaving en Debiteuren binnen het cluster Werk en Inkomen. Als consulent maak je deel uit van team Debiteuren. Een leuk en divers team met collega’s die aandacht hebben voor de ander en elkaar graag helpen. Onze belangrijkste taak is het incasseren van openstaande vorderingen. Ook met andere collega’s en afdelingen binnen de gemeente Enschede werken we veel samen. We gaan op een open en prettige manier met elkaar om, delen onze kennis en ondersteunen elkaar. Dit met veel aandacht voor begeleiding, persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden.


De top-3 van deze baan

Dit is waarom consulent debiteurenbeheer Anja van haar werk houdt:

 1. “Mijn werk is superafwisselend en ik kan zelf mijn tijd indelen. Zo heb ik elke dag iets anders te doen. Van het doorspitten van dossiers en berekeningen en rapportages maken tot gesprekken voeren aan de telefoon, bij mensen thuis en bij ons in de spreekkamer.”
 2. “Ik kan echt iets betekenen voor onze inwoners. Als consulent houd ik me niet alleen bezig met een dossier of een schuld, maar ook met de mens daarachter en hoe ik diegene kan helpen. Zo komen we samen tot een oplossing.”
 3. “De samenwerking met mijn collega’s is top. De onderlinge betrokkenheid en bereidheid om de ander te helpen zijn erg groot. Zowel binnen als buiten het team staat iedereen voor elkaar klaar.”

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!