Beleidsadviseur nazorg detentie & wonen met zorg

Vanuit jouw expertise zorg jij binnen deze verbindende rol samen met professionals dat inwoners, aansluitend op detentie, passende ondersteuning krijgen om weer deel te nemen aan de maatschappij. Dit is wat jij doet als beleidsadviseur nazorg detentie bij de gemeente Enschede!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
12-5-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als Beleidsadviseur nazorg detentie en wonen met zorg…

 • zorg jij samen met professionals van diverse organisatie dat inwoners aansluitend op detentie passende ondersteuning krijgen om weer deel te nemen aan de maatschappij;
 • adviseer je wethouders , organisatie en het management betreffende beleid op het gebied van veiligheid en zorg over de doelgroep ex-gedetineerden, integraal en in samenhang met beleid veiligheid, Participatiewet, Wet Maatschappelijke ondersteuning, Jeugdwet, Gezondheid;
 • signaleer en doorbreek je stagnaties in de samenwerking (in- en extern) door duidelijke communicatie en een plan van aanpak;
 • stem je af met collega’s intern (Team nazorg detentie, veiligheid, WMO lokaal, beschermd wonen en maatschappelijke opvang en Jeugdwet) m.b.t. de connectie van nazorg detentie met (o.a.) wonen, forensische zorg, (bijzondere) bijstand, re-integratie, zorg, overlast;
 • onderhoud je samen met de collega’s een breed divers netwerk bij partnerorganisaties zoals: OM, Justitie, Politie, GGD, Verslavingszorg, GGZ, Jeugdzorgpartners;
 • draag je bij aan het integraal samenwerken met partners binnen het Veiligheidshuis (politie, justitie, OM, reclassering, wijkteam, Bemoeizorg);
 • signaleer je het functioneren van de diverse instanties en adviseert over te maken afspraken;
 • werk je samen met je collega adviseur wonen met zorg aan het realiseren van goede voorzieningen, zorg- en ondersteuningsmogelijkheden die aansluiten op de opgaven rondom betaalbare woningen in Enschede.  Hierbij is in het bijzonder aandacht voor ouderen en aandachtsgroepen (bijvoorbeeld dak- en thuislozen, mensen die uitstromen uit een zorginstelling en zelfstandig gaan wonen met begeleiding of voor (kwetsbare) jongeren/jongvolwassenen);
 • als beleidsadviseur wonen met zorg adviseer je collega’s, wethouders en het college, over mogelijke oplossingsrichtingen.

Functievereisten

Jij combineert moeiteloos de rol van verbinder, expert, adviseur en houdt koers in jouw resultaatgerichte aanpak. Je bent je bewust van de complexiteit en politieke gevoeligheid op dit thema. Dat vraagt om een hoge mate van sensitiviteit, oftewel oog voor de verschillende belangen in de organisatie en de omgeving. Je weet in deze omgeving prima te schakelen en kan goed omgaan met tegenstrijdige en veranderende belangen. Daarnaast ben je communicatief en redactioneel goed onderlegd, kun je goed organiseren en heb je oog voor de impact van beleid op de uitvoering. Ook ben je niet bang om buiten systemen te denken en functie-overstijgend te handelen. Bovendien kun je zowel goed zelfstandig als samen met anderen werken, ben je besluitvaardig en neem je graag het initiatief. Ook ben je alert op actuele en maatschappelijke ontwikkelingen en weet je deze op een enthousiaste en te vertalen in politiek en ambtelijk handelingsperspectief. Verder breng je mee: 

 • Hbo/academisch denk- en werkniveau;
 • affiniteit op de thema’s zorg, veiligheid en wonen;
 • ervaring als beleidsadviseur, bij voorkeur binnen een gemeente, is een pré;
 • interesse om te werken in een politiek-bestuurlijke omgeving;
 • in staat om netwerken te bouwen en onderhouden.

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor 160.000 inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidings- en doorgroeimogelijkheden om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans goed te regelen: je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt.


Wat je verder krijgt:

 • Een brutomaandsalaris in schaal 11 tussen € 4020 – € 5725,- bruto per maand.
 • op basis van een 36-urige werkweek.
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Bovenop het salaris krijg je ook een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutojaarsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen. Ook mooi: je kunt je IKB inzetten om je woning te verduurzamen!
 • Goede ondersteuning van jouw opleidingswensen via onze eigen Enschede Academie of via Twentse Kracht, waar wij onderdeel van zijn.
 • Ga je voor je werk op pad? Dan zorgen wij dat er duurzame vervoersmiddelen voor je klaar staan (ov, elektrische fiets of e-auto). Als het om je eigen woon-werkverkeer gaat, kun je met belastingvoordeel je IKB inzetten.
 • Een goede pensioenregeling.
 • De voorzieningen die je nodig hebt om, als je dat wilt, vanuit huis te werken. Van een computerscherm tot een goed bureau.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden in je eigen én andere vakgebieden. In onze veelzijdige gemeente kun je alle kanten op!
 • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Bedrijfsprofiel

Werken bij de grootste stad van Overijssel betekent werken aan ambities. Onze gemeente is een werkgever voor iedereen. We geloven in het talent van onze professionals. En in veelzijdigheid, zowel als het gaat om onze mensen en hun persoonlijkheden als om functies, projecten en werkzaamheden. Bij ons is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuwe krachten. De ideale omgeving dus om het verschil te kunnen maken. We zijn volop in beweging, kijk alleen al naar de vele creatieve broedplaatsen die onze medewerkers opzetten. Jouw ideeën zijn van harte welkom! Lees wat de gemeente Enschede jou nog meer te bieden heeft.


De grootste opgaven van de stad liggen in het aantrekken en vasthouden van talent, duurzaamheid en de participatie van inwoners zonder werk of met een zorgvraag. Vergroten van Bestaanszekerheid, Positieve gezondheid en Kansengelijkheid van met en voor inwoners vormen de drie hoofddoelen van ons Sociaal beleid. Enschede loopt vaak voorop bij ontwikkelingen in het sociaal domein. Binnen dat takenpakket hebben we professionals nodig die met ons durven te vernieuwen. Die durven te innoveren binnen – en buiten – het sociaal domein. Dat vraagt wat van ons als organisatie, maar ook van de professionals die bij en met ons werken. Binnen de organisatie werken we volgens de volgende waarden: vertrouwen, verbinden, vrij zijn en voorbeeld geven. We zetten daarbij vol in op persoonlijke ontwikkeling.


Jouw team

Je komt te werken binnen het cluster Strategie & Beleid Sociaal Domein. Jij maakt deel uit van een van de vier afdelingen. Binnen de afdelingen is een sub verdeling op thema. Je directe team wordt gevormd door de collega’s van de themagroep Wonen & Zorg. Het cluster is verantwoordelijk voor de uitvoering van taken rondom de thema’s werk & inkomen, onderwijs, asiel & integratie, jeugdhulp & veiligheid, gezondheid sport & leefstijl, zorg & wonen, integrale zorg, wijkontwikkeling & welzijn. Innovatievraagstukken lopen als een rode draad door deze thema’s heen. Dat vraagt van jou als beleidsadviseur dat je over grenzen heen kunt kijken en een actieve, vernieuwende bijdrage levert aan vraagstukken buiten je eigen domein. Wat ons kenmerkt? De informele manier van samenwerking, onze betrokkenheid bij de gemeente en haar inwoners en onze interesse in elkaar en in elkaars werk.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!