MT - secretaris dienstverlening, financiën en bestuur

Gemeente Enschede is op zoek naar een MT - secretaris dienstverlening, financiën en bestuur. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
17-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

De top-3 van deze baan

Dit is wat je functie zo bijzonder maakt:

 • Een plezierige en collegiale werkomgeving waar we altijd voor elkaar klaarstaan. Als één team gaan we voor het belang van Enschede.
 • Veel afwisseling en een rol met de vrijheid om je werk grotendeels op jouw manier in te vullen.
 • De ruimte om ook inhoudelijk mee te denken over en te adviseren bij belangrijke beslissingen die ons managementteam neemt.


Daarom is onze gemeente de plek voor jou

Als grootste stad van Overijssel hebben we een centrale functie in de regio. Binnen onze gemeente gaat het dan ook over vraagstukken die veel mensen op de meest uiteenlopende vlakken raken. Ons domein Dienstverlening, Financiën en Bestuur (DFB) ondersteunt de gemeentelijke organisatie op alle terreinen. Van de herinrichting van industriegebieden of stadswijken, het verantwoord besteden van gemeenschapsgeld tot de verdere digitalisering van onze bedrijfsvoering. Allemaal beleidsopgaven die zonder de ondersteuning vanuit ons domein niet gerealiseerd kunnen worden. En waaraan jij als MT-secretaris indirect een belangrijke bijdrage levert.


Als MT-secretaris …

 • adviseer je ons management bij heel diverse organisatiebrede vraagstukken;
 • voer je de regie over de jaaragenda van ons domein en bewaak je de voortgang van de afspraken die hierin zijn vastgelegd;
 • verbind je onze concerndirecteur, de managers van onze drie clusters, onze domeincontroller en de chief information officer. Jouw goede voorbereiding, ondersteuning en advisering stelt ons in staat om als hecht team te functioneren;
 • pak je zelfstandig projecten op waarmee we de organisatie ondersteunen en verder verbeteren;
 • organiseer je vergaderingen en sessies van ons zeskoppige managementteam van het domein en neem je hier zelf aan deel. Je bereidt de bijeenkomsten voor, stelt de agenda op, zorgt voor een efficiënte besluitvorming en werkt wat er besproken is uit in verslagen.

Functievereisten

Jij hebt de energie en persoonlijkheid om als spin in het web de samenwerking binnen ons management aan te jagen en te zorgen voor efficiënte en goede besluitvorming. Ook als er complexe processen en verschillende belangen spelen, ga je hier op een inlevende manier mee om. Je houdt overzicht en verbindt mensen en zaken. Daarnaast beweeg je flexibel mee met veranderingen, maar houd je altijd je doel voor ogen. En onder alle omstandigheden bewaar jij de rust, ben je een betrouwbare adviseur en bewaak je op een nauwgezette manier de voortgang op beslissingen. Concrete resultaten helpen behalen: dat is je kracht!


Verder breng je mee:

 • minimaal een hbo-diploma;
 • ruime ervaring in verschillende relevante functies binnen één of meerdere grote organisatie(s);
 • goede mondelinge en schriftelijke communicatie- en adviesvaardigheden.

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor 160.000 inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidingsmogelijkheden en -budgetten om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans te bewaken; je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Wat je verder krijgt:

 • Een brutomaandsalaris tussen € 3.396,- en € 5.725,- op basis van een 36-urige werkweek. 
 • 26 Vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutojaarsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen, onder meer bij onze eigen Enschede Academie of via Twentse kracht waar wij onderdeel van zijn. Ook mooi: je kunt je IKB inzetten om je woning te verduurzamen!
 • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets of auto te lenen. Je kunt ook je IKB op een fiscaal aantrekkelijke manier voor je woon-werkverkeer gebruiken.
 • Een goede pensioenregeling.
 • De voorzieningen die je nodig hebt om, als je dat wilt, vanuit huis te werken. Van een computerscherm tot een goed bureau.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden in je eigen én andere vakgebieden. In onze veelzijdige gemeente kun je alle kanten op!
 • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.
 • Op deze functie zijn de Cao Gemeenten en Aanvullende Arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.

Bedrijfsprofiel

Wie zijn wij?

Werken bij de grootste stad van Overijssel betekent werken aan ambities. Onze gemeente is een werkgever voor iedereen. We geloven in het talent van onze professionals. En in veelzijdigheid, zowel als het gaat om onze mensen en hun persoonlijkheden als om functies, projecten en werkzaamheden. Bij ons is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuwe krachten. De ideale omgeving dus om het verschil te kunnen maken. We zijn volop in beweging, kijk alleen al naar de vele creatieve broedplaatsen die onze medewerkers opzetten. Jouw ideeën zijn van harte welkom!


Jouw team

Een belangrijke brugfunctie tussen de top van onze organisatie en de dagelijkse operatie. Zo kunnen we de rol van ons afdeling Strategie & Control binnen de Concernstaf van het domein Dienstverlening, Financiën en Bestuur gerust omschrijven. Met ongeveer 25 collega’s bepalen we mede de koers van de gemeente Enschede. En helpen we om beleid concreet handen en voeten te geven. Dat doen we met deskundige adviseurs en strategen. Maar ook de directiesecretaris maakt deel uit van ons team. Als MT-secretaris heb je een solistische functie, maar kun je altijd rekenen op de hulp van je collega’s. Je werkt in een informele omgeving met een leuke sfeer waar we oprechte aandacht voor elkaar hebben.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!