Adviseur informatie en analyse

Veel raakvlakken met techniek en IT, intense samenwerking met mensen uit verschillende disciplines op het gebied van geografische informatie en een flinke dosis verandermanagement. Zijn dat de ingrediënten die voor jou een baan als adviseur uitdagend maken? Bekijk dan snel de vacature van de gemeente Enschede voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
9-4-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Samen in een korte tijd een goed advies neerleggen met collega’s van GIS (Geografisch informatiesysteem), BGT (Basisregistratie Topografie), BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen) en IT. Daar krijg je toch enorm veel energie van?


Je adviseert bij vraagstukken die altijd een locatie component hebben en vaak IT-gerelateerd zijn. Denk aan de invoering van een nieuwe applicatie die zorgt dat we beter data kunnen vergelijken en dit kunnen omzetten in kaartmateriaal. Je zorgt daarbij dat je eerst de vraag helemaal scherp hebt en gaat daarna aan de slag om de juiste informatie te verzamelen. Je bekijkt het vraagstuk van alle kanten en komt daarna met een goed en deskundig advies.


Maar het kan ook gaan om een veel omvangrijker adviestraject. Zoals de invoering van de SOR waarbij alle Geo-gerefereerde data van verschillende basisregistraties en organisaties aan elkaar gekoppeld moeten worden met als doel dat de informatie éénmalig verkregen wordt en meervoudig gebruikt kan worden. 


Wat je ook gaat doen is de organisatie helpen met data-gedreven werken. Binnen onze organisatie hebben we enorm veel data en die willen we steeds beter leren te gebruiken. Samen met collega’s geef je advies aan vak afdelingen over hoe zij hun Geo-data kunnen gebruiken om beter beleid te maken, denk aan onderwerpen als de Omgevingswet, 3D modellen of de energietransitie"

Functievereisten

Jij doorziet snel de processen binnen onze organisatie en weet welke collega je nodig hebt voor jouw adviesvraagstuk. Wat ook bijzonder goed van pas komt: jouw gevoel voor verandermanagement. Want elk advies heeft impact op de werkprocessen van onze medewerkers. Je weet ze daarin mee te nemen en te overtuigen van de meerwaarde. Zo bouw je mee aan de betrokken en betrouwbare organisatie waarmee we als gemeente Enschede het verschil maken voor onze inwoners. 


Wat vragen wij van je?

Samenwerken en analytisch, dat is voor jou essentieel om telkens tot een goed resultaat te komen. Onder meer door goed te luisteren naar de inbreng van collega’s en betrokkenen kun je complexe vraagstukken inzichtelijk maken. En ook als je gaat voor een out-of-the-box-oplossing, dan weet jij alle betrokkenen daarin mee te nemen. Verder heb je: 

 • Hbo-niveau, affiniteit met IT/techniek;
 • Minimaal drie jaar ervaring als adviseur; 
 • Affiniteit met GEO is een pré;
 • Ervaring met projectmatig werken en het continu verbeteren van processen; 
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden; 
 • Goede digitale vaardigheden en handigheid met moderne hulpmiddelen.

Aanbod

 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 10 afhankelijk van je opleiding en ervaring tussen € 3.090, – en € 4.671, – bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.  
 • Een werkweek van 36 uur met flexibele werktijden in een hybride werkomgeving. 
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Ook heb je de mogelijkheid om verlofdagen te (ver)kopen binnen je individueel keuzebudget (IKB). 
 • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets of auto te lenen. Wij vergoeden geen reiskosten, maar je kunt wel je IKB op een fiscaal aantrekkelijke manier voor je woon-werkverkeer gebruiken. 
 • Een goede pensioenregeling.  
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld opleidingen op maat volgen bij onze eigen Enschedese School of bij de Twentse School waarmee we samenwerken.  
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden naar andere functies binnen de gemeente Enschede. 
 • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Op deze functie zijn de cao Gemeenten en aanvullende arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing. 

Bedrijfsprofiel

Enschede is een ambitieuze stad. Het cluster Dienstverlening van de gemeente Enschede zorgt voor de basis dienstverlening en -registraties. Dit doen we voor de inwoners, bedrijven en medewerkers van de gemeenten Enschede en Losser, maar ook voor GBTwente en het Kadaster. We zijn betrokken en betrouwbaar en maken daarmee het verschil. Dat doen we digitaal waar het kan, persoonlijk waar nodig.  


Het cluster Dienstverlening bestaat uit 3 afdelingen: het Klantcontactcenter (KCC), Burgerzaken en Beheer & Ontwikkeling. Elke afdeling is verdeeld in meerdere teams bijvoorbeeld het team Ontvangst, team Vergunnen, team Publiekszaken, team Handhaving, en team Stadsarchief. In totaal werken er ca 300 collega’s in het cluster. Een super diverse club waarin ieder vanuit zijn of haar kracht bijdraagt aan onze dienstverlening en de vrijheid krijgt om dat op eigen manier te doen. Jij gaat aan de slag bij het team GEO-informatie. Hier werk je nauw samen met de GIS-specialisten en de collega’s van IT. In aanloop naar de invoering van de Samenhangende Object Registratie (SOR) en de projecten rondom data-gedreven werken, werk je in verschillende projectgroepen samen binnen de gemeenten. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!