Senior (functioneel) applicatiebeheerder

Een mooie functie waar jij als applicatiebeheerder een verbindende rol hebt. Je bent continu bezig met de nieuwste ontwikkelingen om onze dienstverlening op peil te houden. Je richt samen met je collega’s het applicatielandschap zo in dat we klaar zijn voor de toekomst. Bekijk de vacature van de gemeente Enschede voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
10-4-2023
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Als (functioneel) applicatiebeheerder ligt jouw passie in de Documentaire InformatieVoorziening. Je kent het werkveld, de procedures, wet-/regelgeving en applicatielandschap. Door o.a. de veranderende wet- en regelgeving is dit domein volop in beweging.


Vanuit jouw professionaliteit denk jij hierin mee over de ontwikkelingen en richt je samen met je collega’s het applicatielandschap zo in dat we klaar zijn voor de toekomst. Vanuit een natuurlijke communicatiestijl neem je mensen mee in die verandering en vertaal je (abstracte) wensen naar concrete resultaten. Een NEE is voor jou een nieuwe kans want het biedt juist mogelijkheden in anders denken.


Omdat we de grootste gemeente In Twente zijn, krijg je als beheerder binnen gemeente Enschede veel kansen in een sterk veranderend IT-landschap! Het brengt daarom veel uitdagingen met zich mee, wat maakt dat je een veelzijdige functie hebt. Je gaat je volop ontwikkelen, krijgt kansen om door te groeien en neemt deel aan diverse projecten. Als grote speler in de regio werken wij voortdurend aan de verbetering van onze dienstverlening aan burgers en bedrijfsleven, het is dus ook een baan met maatschappelijke impact. Daarnaast werken we voor meerdere aan de gemeente Enschede verbonden organisaties.

Functievereisten

Je hebt ervaring op het gebied van applicatiebeheer en bent dienstverlenend ingesteld. Je houdt ervan het beste uit jezelf en anderen te halen.


Verder:

 • Een afgeronde opleiding in de IT (minimaal: MBO-niveau 4);
 • HBO werk en denkniveau, waarbij jij je graag in the job verder wil ontwikkelen en voor de toekomst wellicht openstaat om een HBO opleiding te gaan volgen;
 • Ruime ervaring in het werkveld DIV;
 • Afgeronde opleiding op het gebied van DIV is een pré;
 • Ruime ervaring met Corsa en document creatie tooling zoals Smart Documents;
 • Vaardig in mondelinge en schriftelijke communicatie;
 • Enthousiasme om nieuwe dingen te leren en te doen;
 • Ervaring met ITIL/BiSL, Prince2, Agile en TMap is een pré.

Aanbod

 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 9 afhankelijk van je opleiding en ervaring tussen € 2.865,- en € 4.208,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een werkweek van 32 – 36 uur met flexibele werktijden in een hybride werkomgeving.
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Ook heb je de mogelijkheid om verlofdagen te (ver)kopen binnen je individueel keuzebudget (IKB).
 • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets of auto te lenen. Wij vergoeden geen reiskosten, maar je kunt wel je IKB op een fiscaal aantrekkelijke manier voor je woon-werkverkeer gebruiken.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld opleidingen op maat volgen bij onze eigen Enschedese School of bij de Twentse School waarmee we samenwerken.
 • Een veelzijdige functie met veel ruimte en verantwoordelijkheid om op jouw manier bij te dragen aan het algemeen maatschappelijk belang.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden naar andere functies binnen de gemeente Enschede.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Op deze functie zijn de cao Gemeenten en aanvullende arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.

Bedrijfsprofiel

Het IT Bedrijf verzorgt de IT-dienstverlening voor gemeente Enschede, maar ook voor gemeente Losser, GBTwente, gemeente Borne en Dimpact. Is onderverdeeld in drie teams: Beleid & Integratie, Beheer en InformatieTechnologie & Services. Onze organisatie maakt op dit moment een Cloud transitie door waarbij ketenprocessen en datamanagement een belangrijke rol (gaan) spelen.


Het team waar je inkomt is Beheer en bestaat uit ruim 30 personen. In de dagelijkse praktijk werk je ook veel samen met de overige teams van het IT Bedrijf. In jouw rol ben je een verbinder tussen de organisatie, technische beheer en leveranciers.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!