Junior Stedenbouwkundig Ontwerper

Als JUNIOR STEDENBOUWKUNDIGE ligt je hart bij gemeente Enschede. Want je gaat werken aan prachtige projecten, ziet mensen (woon)geluk ervaren en kijkt bij realisatie met trots terug op de bijdrage die jij hieraan hebt geleverd. Interesse? Check deze vacature!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
17-4-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als starter wordt je onderdeel van het ontwerpteam dat samen werkt aan diverse opgaves in de gemeente. Naast stedenbouwkundigen werken er in het ontwerpteam ook landschapsontwerpers, verkeerskundigen en waterspecialisten. Je wordt begeleid door ervaren ontwerpers met jarenlange kennis binnen de gemeente en het vakgebied van stedenbouw. We bieden je de kans om te groeien als stedenbouwkundige in Enschede.


Mooie concrete projecten zijn bijvoorbeeld:

 • Centrumkwadraat
 • Stations omgeving
 • Eschmarkerveld
 • Herstructurering Twekkelerveld


Deze projecten doe je samen met je collega’s, initiatiefnemers, in- en externe ontwerpers, projectteams en inwoners. Van visie tot realisatie ben je betrokken bij boeiende ontwerpopgaves en werk je samen met alle betrokken partijen. Een projectsamenstelling is nooit gelijk waardoor je leert van veel en verschillende collega’s. Je kan binnen gemeente Enschede bij elke discipline informatie inwinnen, we zijn laagdrempelig en we helpen elkaar graag. We leren niet alleen van elkaar, maar doen ook graag kennis op in het buitenland. Afgelopen jaar waren we als team in het innovatieve Kopenhagen. Dit jaar zit een trip naar Antwerpen in de planning!

Functievereisten

Je bent een enthousiaste ontwerper en houdt van tekenen. Wij zoeken iemand die de toekomst van de stad kan laten zien in kaarten, beelden en infographics. Met een flinke dosis energie ga jij aan de slag. Samen met je collega’s. Je staat bekend om je open manier van communiceren, waardoor mensen altijd weten wat ze aan je hebben. Je krijgt er energie van als je meerdere projecten tegelijk doet en bijdraagt aan de resultaten van het ontwerpteam. Verder heb je:

 • een afgeronde HBO-opleiding, richting stedenbouw, landschapsarchitectuur, ruimtelijke ordening of een relevante afstudeerrichting over het ruimtelijk ontwerp van stad en land;
 • stage-ervaring bij een gemeente of adviesbureau? Daar worden wij blij van! Mocht je dit niet hebben…. is dit geen probleem!
 • hands-on mentaliteit. Iemand die mooie producten maakt;
 • nieuwsgierigheid naar Enschede. Het verleden, het heden én de toekomst!
 • een positieve instelling, waarmee je denkt in (creatieve) oplossingen;
 • passie voor het vak;
 • ervaring met tekenprogramma’s als Illustrator, Photoshop, Indesign, Autocad, SketchUp en GIS.

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor 160.000 inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidingsmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans goed te regelen: je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Wat je verder krijgt:

 • Een bruto maandsalaris in schaal 9/10, afhankelijk van je opleiding en ervaring tussen € 2.865,- en € 4.671,- op basis van een 36-urige werkweek.
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Bovenop de salaris krijg je ook een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen. Ook mooi: je kunt je IKB inzetten om je woning te verduurzamen!
 • Goede ondersteuning van jouw opleidingswensen via onze eigen Enschede Academie of via Twentse Kracht, waar wij onderdeel van zijn.
 • Moet je voor je werk op pad? Dan zorgen wij dat er duurzame vervoersmiddelen voor je klaar staan (OV, elektrische fiets of e-auto). Als het om je eigen woon-werkverkeer gaat, kun je met belastingvoordeel je IKB inzetten.
 • Een goede pensioenregeling.
 • De voorzieningen die je nodig hebt om, als je dat wilt, vanuit huis te werken. Van een computerscherm tot een goed bureau.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden in je eigen én andere vakgebieden. In onze veelzijdige gemeente kun je alle kanten op!
 • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.
 • Op deze functie zijn de Cao Gemeenten en Aanvullende Arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.

Bedrijfsprofiel

werkgever voor iedereen. We geloven in het talent van onze professionals. En in veelzijdigheid, zowel als het gaat om onze mensen en hun persoonlijkheden als om functies, projecten en werkzaamheden. Bij ons is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuwe krachten. De ideale omgeving dus om het verschil te kunnen maken. We zijn volop in beweging, kijk alleen al naar de vele creatieve broedplaatsen die onze medewerkers opzetten. Jouw ideeën zijn van harte welkom! Lees wat de gemeente Enschede jou nog meer te bieden heeft.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!