Financieel Administratief Medewerker

Wil jij onze financiële administratie helpen met het debiteuren- en crediteurenproces te begeleiden? Wil je jezelf extra inzetten dat alles soepel loopt in de mooie organisatie van gemeente Enschede? Wordt onze nieuwe financiële medewerker.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
17-4-2023
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Als Financieel administratief medewerker…

 • stel je periodieke rapportages, overzichten en analyses op uit de financiële administratie;
 • lever je een bijdrage aan de financiële verslaglegging, waaronder de jaarrekening;
 • houd je diverse deeladministraties, waaronder de crediteurenadministratie van  diverse domeinen;
 • voer je zelfstandig controletaken uit van diverse (deel)administraties;
 • bewaak je richtlijnen en instructies (crediteuren) m.b.t. financieel-administratieve verwerkingsprocessen en signaleer en rapporteer je afwijkingen;
 • neem je binnenkomende telefoon aan rondom het betalingsverkeer;
 • scan en valideer je binnenkomende facturen.

Functievereisten

In de eerste plaats draag jij Enschede en onze inwoners een warm hart toe. Daar doe je het tenslotte voor. Zowel mondeling als schriftelijk communiceer je sterk. Ook kun je goed zelfstandig werken, neem je initiatief, en ben je flexibel en dienstverlenend in je aanpak. Je werkt accuraat en punctueel, en bent sterk analytisch en bezit sterke organisatorische vaardigheden. Tegelijkertijd ben je ook iemand die kritisch kan zijn als dit nodig is.


Verder heb je:

 • een afgeronde financiële opleiding op tenminste MBO niveau;
 • minimaal 2 – 5 jaar ervaring als financieel administratief medewerker;
 • kennis van of affiniteit met gemeentelijke financiën.

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor 160.000 inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidings- en doorgroeimogelijkheden om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans goed te regelen: je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Wat je verder krijgt:

 • Een brutomaandsalaris in schaal 6 tussen € € 2.184,- en € 3.018,- op basis van een 36-urige werkweek.
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Bovenop het salaris krijg je ook een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutojaarsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen. Ook mooi: je kunt je IKB inzetten om je woning te verduurzamen!
 • Goede ondersteuning van jouw opleidingswensen via onze eigen Enschede Academie of via Twentse Kracht, waar wij onderdeel van zijn.
 • Ga je voor je werk op pad? Dan zorgen wij dat er duurzame vervoersmiddelen voor je klaar staan (ov, elektrische fiets of e-auto). Als het om je eigen woon-werkverkeer gaat, kun je met belastingvoordeel je IKB inzetten.
 • Een goede pensioenregeling.
 • De voorzieningen die je nodig hebt om, als je dat wilt, vanuit huis te werken. Van een computerscherm tot een goed bureau.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden in je eigen én andere vakgebieden. In onze veelzijdige gemeente kun je alle kanten op!
 • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.
 • Op deze functie zijn de Cao Gemeenten en Aanvullende Arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.

Bedrijfsprofiel

De gemeente Enschede heeft een visie op control opgesteld. Op basis van deze visie is er een verbeterprogramma opgesteld, om te komen tot een verdere professionalisering en toekomst vaste invulling van de planning & controlfunctie. Als gevolg daarvan zullen onze financiële en bedrijfsvoeringprocessen veranderen. Hiervoor lopen inmiddels ook de nodige projecten.


Als overkoepelend shared service center op het gebied van de P&C-taken van de gemeente, heeft het cluster Finance & Control (F&C) ook een adviserende, faciliterende en project-(bege)leidende rol in deze veranderingen. Het cluster F&C bestaat uit bijna 50 fte verdeeld over twee afdelingen: Planning & Control DFB en Financiële Administratie.


De afdeling Financiële Administratie verzorgt de financieel-administratieve ondersteuning, informatievoorziening en werkzaamheden voor debiteuren en crediteuren, het gemeentelijke betalingsverkeer en diverse grootboekwerkzaamheden, zowel overkoepelend voor de gehele gemeente als voor het domein DFB. Voor de afdeling Financiële Administratie zoeken we een financieel administratief medewerker.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!