Contractbeheerder

Gemeente Enschede is op zoek naar een Contractbeheerder. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
5-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
23-4-2023
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Het Contract- en Leveranciersmanagement beheert alle IT-Contracten van de gemeente Enschede. Contract- management en beheer is hierin essentieel. Als contractbeheerder geef je invulling aan het contractmanagementproces, beheer je de contractdossiers, bewaak je de kwaliteit en lever je relevante informatie aan bij de aanschaf van IT-gerelateerde producten en diensten. Kort maar krachtig: jij zorgt dat de juiste informatie, op het juiste moment naar de juiste functionarissen wordt verstrekt.


Verder draag je bij aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van het contractmanagement binnen het IT-Bedrijf van de Gemeente Enschede. Wij hechten veel waarde aan pro activiteit binnen het team CLM en eigen inbreng wordt gewaardeerd.


Als Contractbeheerder …

 • voer je contracten in het contractmanagementsysteem in;
 • beheer je lopende contracten en behandel je of herzie je aflopende contracten;
 • fungeer je als aanspreekpunt voor nieuwe en verlengingsvraagstukken;
 • onderhoud en verdiep je relaties tussen (interne) klanten en leveranciers;
 • verwerk je administratieve mutaties op contracten in de daarvoor aanwezige contractmanagementsystemen;
 • stel je (management-)rapportages op;
 • bewaak je het budget, doorlooptijd, administratieve verwerking, opvolging en facturatie;
 • communiceer je over de afsluiting, aanpassingen en werking van contracten;
 • faciliteer je één of meerdere contract- en/of licentiemanagers, waaraan je wordt gekoppeld;
 • beheer je de gezamenlijke mailbox en handel je Topdesk-meldingen af.

Functievereisten

Door de vele IT-contracten die binnen gemeente Enschede zijn, is overzicht behouden van top prioriteit. Je werkt secuur en toont initiatief in bijvoorbeeld verbeterprocessen, hier mag je zeker kritisch in zijn! Met jouw enthousiasme leg je vraagstukken uit en betrek je collega’s in je werkproces.


Verder heb je:

 • MBO/HBO werk- en denkniveau
 • Aantoonbare werkervaring met financieel – administratieve processen;
 • Het is wenselijk als je inhoudelijk kennis hebt in contractbeheer richting ICT producenten en diensten;
 • Kennis van contract- en inkoopprocessen bij overheidsorganisaties is een pré;
 • Bereidheid tot het volgen van CATS CM-opleidingen of aanvullende opleidingen/trainingen.

Aanbod

Als je nu solliciteert, wacht je een baan, waarin je een actieve bijdrage levert aan een bruisende, inclusieve stad en aan een goede samenwerking in de regio. Je kunt het volgende van ons verwachten:

 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 8 afhankelijk van je opleiding en ervaring tussen € 2.484, – en € 3.591, – bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een werkweek van 36 uur met flexibele werktijden in een hybride werkomgeving.
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband) per kalenderjaar. Ook heb je de mogelijkheid om verlofdagen te (ver)kopen binnen je individueel keuzebudget (IKB).
 • We helpen je als je voor je werk bij ons moet reizen. De gemeente Enschede staat voor duurzaam deelvervoer. Voor zakelijke kilometers stimuleren we reizen met het openbaar vervoer. Je kunt hiervoor gebruikmaken van een NS Businesscard. Ook bieden we je de mogelijkheid om een (elektrische) fiets of auto te lenen. Wij vergoeden geen reiskosten, maar het is wel mogelijk om je IKB op een fiscaal aantrekkelijke manier voor je woon-werkverkeer te gebruiken.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld opleidingen op maat volgen bij onze eigen Enschedese School of bij de Twentse School waarmee we samenwerken.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden naar andere functies binnen de gemeente Enschede.

Bedrijfsprofiel

Werken bij de grootste stad van Overijssel betekent werken aan ambities. Onze gemeente is een werkgever voor iedereen. We geloven in het talent van onze professionals. En in veelzijdigheid, zowel als het gaat om onze mensen en hun persoonlijkheden als om functies, projecten en werkzaamheden. Bij ons is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuwe krachten. De ideale omgeving dus om het verschil te kunnen maken. We zijn volop in beweging, kijk alleen al naar de vele creatieve broedplaatsen die onze medewerkers opzetten. Jouw ideeën zijn van harte welkom! 


Het IT Bedrijf ondersteunt en adviseert de gemeentelijke organisatie en partners om deze ambities waar te kunnen maken. De partners die het IT Bedrijf ondersteunt zijn onder andere: GBTwente, Gemeente Losser, Gemeente Borne en de vereniging Dimpact. Wij zijn onderverdeeld in drie teams: Beleid en Integratie, Beheer en InformatieTechnologie & Services.


Onder het team van Beleid en Integratie valt het team van Contract- en Leveranciersmanagement. Op korte termijn zoeken we daar een contractbeheerder.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!