Functioneel applicatiebeheerder financiën

Gemeente Enschede is op zoek naar een Functioneel applicatiebeheerder financiën. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
5-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
19-4-2023
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Als functioneel applicatiebeheer ben je de ‘spin in het web’ bij het vertalen van de wensen van gebruikers naar concrete aanpassingen en verbeteringen in applicaties. Centraal in onze architectuur staat de applicatie Coda (Unit4 Financials). Jij weet waar gebruikers dagelijks tegenaan lopen en hoe je dat kunt oplossen. Je acteert richting technisch (applicatie)beheer van IT en key users.


Als Functioneel Applicatiebeheerder ben je ook verantwoordelijk voor de optimale werking van de financiële beheerprocessen binnen de gemeente Enschede. Voor jou is het daarom vanzelfsprekend dat je goed op de hoogte van de (bedrijfs)processen die relevant zijn voor de applicaties die je beheert. Daarnaast ben je in staat om incidenten in de keten van systemen te analyseren en op te lossen. Dit doe je in nauw overleg met de applicatiebeheerders van IT.


Wat verwachten we (nog meer) van je?

 • Functioneel beheer Unit4 en overkoepelende functioneel beheer en aanspreekpunt voor andere financiële applicaties.
 • Je stelt de requirements op van de gewenste functionaliteit, maar weet ook de gehanteerde standaarden en best practices te vertalen naar werkprocessen en procedures.
 • Bewaakt en draagt bij aan het functioneel juist gebruik van de applicatie;
 • Beheert, onderhoudt applicaties, dit houdt in: het testen en invoeren van nieuwe versies, voorkomen en verhelpen van storingen, onderhouden en innoveren van de applicatie en het opleiden van gebruikers.
 • Is de eerstelijns ondersteuning/aanspreekpunt voor de gebruikers van de financiële applicaties.
 • Informeert de gebruikers over veranderingen en nieuwe toevoegingen en zorgt voor gebruikersinstructies.
 • Denkt mee / draagt bij aan de verdere verbetering/digitalisering van werkprocessen.
 • Adviseert over verbeteringen van de informatievoorziening.
 • Verzorgt en bewaakt periodiek (samen met applicatiebeheer) de autorisatierollen in de applicatie(s).
 • Bewaakt de datakwaliteit.

Functievereisten

Jij bent een Functioneel applicatiebeheerder die graag op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen op de markt. Je grijpt deze mogelijkheden aan om nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen te implementeren binnen het team. Je kunt helder en bondig adviseren en bent resultaatgericht. Daarnaast vind je het leuk om nauw samen te werken met je collega's van de business en IT. Kunt goed luisteren, vertaalt de klantvraag naar de juiste oplossing en je kan prima prioriteiten stellen. Je hebt een doenersmentaliteit met een vooruitziende blik en draagt gemeente Enschede een warm hart toe.


Verder heb je:

 • hbo werk- en denkniveau;
 • kennis van financiële verantwoording en projectmatig werken;
 • kennis van financiële applicaties, bij voorkeur Coda, Cognos, Novulo, Lucom , DAF, Crescendo, Kofax;
 • ervaring met het optimaliseren van werkprocessen;
 • ervaring met geautomatiseerde gegevensverwerking initiëren en analyseren;
 • ervaring met het maken van acceptatietesten/werkinstructies/rapportage/functioneel ontwerp.

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor 160.000 inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidingsmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans goed te regelen: je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt.


Wat je verder krijgt:

 • Een bruto maandsalaris in schaal 9 tussen € 2.865,- en € 4.208,- op basis van een 36-urige werkweek.
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Bovenop de salaris krijg je ook een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen. Ook mooi: je kunt je IKB inzetten om je woning te verduurzamen!
 • Goede ondersteuning van jouw opleidingswensen via onze eigen Enschede Academie of via Twentse Kracht, waar wij onderdeel van zijn.
 • Moet je voor je werk op pad? Dan zorgen wij dat er duurzame vervoersmiddelen voor je klaar staan (OV, elektrische fiets of e-auto). Als het om je eigen woon-werkverkeer gaat, kun je met belastingvoordeel je IKB inzetten.
 • Een goede pensioenregeling.
 • De voorzieningen die je nodig hebt om, als je dat wilt, vanuit huis te werken. Van een computerscherm tot een goed bureau.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden in je eigen én andere vakgebieden. In onze veelzijdige gemeente kun je alle kanten op!
 • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Bedrijfsprofiel

Wie zijn wij?

Werken bij de grootste stad van Overijssel betekent werken aan ambities. Onze gemeente is een werkgever voor iedereen. We geloven in het talent van onze professionals. En in veelzijdigheid, zowel als het gaat om onze mensen en hun persoonlijkheden als om functies, projecten en werkzaamheden. Bij ons is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuwe krachten. De ideale omgeving dus om het verschil te kunnen maken. We zijn volop in beweging, kijk alleen al naar de vele creatieve broedplaatsen die onze medewerkers opzetten. Jouw ideeën zijn van harte welkom!


Jouw team

Een belangrijke ontwikkeling is de doorontwikkeling van Planning & Control bij de gemeente Enschede. We zetten in op het gemeentebreed verder vereenvoudigen, uniformeren en digitaliseren van P&C-processen. Het cluster Financiën speelt hierin een grote rol. Het cluster bestaat uit een afdeling Planning & Control en de afdeling Financiële Administratie.


De afdeling Financiële Administratie verzorgt de financieel-administratieve ondersteuning, informatievoorziening en werkzaamheden voor debiteuren en crediteuren, het gemeentelijke betalingsverkeer en diverse grootboekwerkzaamheden, zowel overkoepelend voor de gehele gemeente als voor het domein Dienstverlening Financiën en Bestuur.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!