Traineeship Twentse Overheid

In het tweejarige traineeship van Twentse Kracht ontdek je wie je bent en doe je mooie ervaringen op binnen de lokale en regionale Twentse overheid. Tegelijkertijd ben je via gevarieerde opdrachten van betekenis voor de inwoners van deze mooie regio. Én voor jouw toekomstige collega’s!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Het uitgangspunt van ons traineeship? Dat jij jezelf ontwikkelt én de Twentse overheid goed leert kennen. Daar heb je zelf alle inspraak in. Nu al vertellen hoe jouw dagen er precies uit gaan zien, is dus onmogelijk. En dat maakt dit traineeship juist zo interessant en uitdagend, want je kunt echt overal terechtkomen! Aan een Europese lobbyagenda werken, het vitaliteitsbeleid binnen een gemeente op poten zetten, de implementatie van nieuwe wetgeving in goede banen leiden of juist een opdracht uitvoeren bij een gemeenschappelijke regeling: het is allemaal mogelijk. Onze ervaring is dat onze vele contacten vaak staan te springen om de frisse blik die jij als trainee meebrengt. Geef dus vooral aan wat je uit dit traineeship wilt halen, dan helpen we je daarbij. Dit traineeship past het beste bij je als je net begint aan een loopbaan binnen dit vakgebied


Als trainee …

 • werk je aan drie verschillende opdrachten van ieder acht maanden bij verschillende Twentse overheidsorganisaties;
 • kom je wekelijks samen met de andere trainees, onder meer om uiteenlopende masterclasses en trainingen te volgen en werkbezoeken door de hele regio te maken;
 • kun je bij iedere opdracht rekenen op intensieve begeleiding van collega’s;
 • krijg je tijdens het hele traineeship een persoonlijke coach (via Egostrippen) die jou begeleidt in jouw leerdoelen en persoonlijke ontwikkeling;
 • krijg je alle ruimte om samen met de trainees van jouw lichting aan de slag te gaan met kleinere klussen, zoals het organiseren van een workshop of het analyseren van een actueel vraagstuk.


Functievereisten

Met jouw analytisch vermogen zit het wel goed. Net als met je drive om te leren en te ontdekken: je bent actief bezig met je persoonlijke ontwikkeling en durft te reflecteren op jezelf. Ook vind je samenwerken belangrijk en heb je interesse in wat er speelt in de maatschappij en de politiek. Verder stel je je flexibel op en toon je lef in je werk: je denkt in mogelijkheden, houdt ervan je te verdiepen in nieuwe vraagstukken en kunt goed omgaan met de steeds wisselende opdrachten en dus werkplekken.


Verder breng je mee:

 • Een hbo- of wo-diploma.


Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor de inwoners in Twente, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidingsmogelijkheden en -budgetten om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Wat je verder krijgt:

 • Een tijdelijke aanstelling bij de gemeente Enschede van twee jaar. We willen graag dat je daarna op een mooie plek bij een overheidsorganisatie in Twente aan de slag kunt. Daarbij helpen we je na circa anderhalf jaar bij je oriëntatie op de (Twentse) arbeidsmarkt. Daarbij ligt de eindverantwoordelijkheid voor het vinden van een baan vanzelfsprekend bij jou als trainee.
 • Een brutomaandsalaris van € 2.581,-, waarbij je start in schaal 8.0 (cao Gemeenten) en bij iedere goed afgeronde opdracht binnen het traineeship een stap binnen deze schaal omhoog gaat.
 • 26 vakantiedagen.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutojaarsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen, onder meer bij onze Twentse School . Ook mooi: je kunt je IKB inzetten om je woning te verduurzamen!
 • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets of auto te lenen.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Een NS-businesscard voor werkreizen.

Bedrijfsprofiel

Hier ga je werken

De organisatie van dit traineeship is in handen van Twentse Kracht, het platform rondom HRM en arbeidsmarkt waaraan 22 overheidsorganisaties zijn verbonden. Bij deze deelnemende gemeenten en overheidsorganisaties kun je als trainee aan de slag met gevarieerde opdrachten. Samen met jou zoeken we naar de juiste match. En als het even niet lekker loopt binnen een opdracht kun je altijd terecht bij je externe coach of bij Marijn, die namens Twentse Kracht verantwoordelijk is voor de coördinatie van het traineeship.


Jouw team

Je draait binnen het traineeship volledig mee op de afdeling van jouw opdracht en bent dus acht maanden lang onderdeel van dit team. Jouw vaste thuisbasis is de groep met trainees die je wekelijks treft. Naast het volgen van trainingen en het uitwisselen van ervaringen, is er alle ruimte voor ontspanning. In de vorm van borrels of sportieve activiteiten bijvoorbeeld. Zo neem je samen met de andere trainees deel aan de bekende Highland Games Twente. Een ding is zeker: je doet binnen het traineeship contacten voor het leven op!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de Gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!