Young talent recruiter

Gemeente Enschede is op zoek naar een Young talent recruiter

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
23-1-2023
Aantal uur
24
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Young talent recruiter ben jij hét contactpunt voor young professionals die geïnteresseerd zijn in onze organisatie. Denk aan studenten die zich oriënteren op hun loopbaan, stagiairs, afstudeerders en trainees. Je informeert hen over de loopbaanmogelijkheden binnen onze organisatie en checkt en stimuleert intern de mogelijkheden voor stage-, afstudeer- en werkervaringsplekken. Je ontwikkelt ook ideeën en brengt structuur aan rond het actief aantrekken van stagiairs en afstudeerders door de afdelingen van onze organisatie.


Je bouwt en onderhoudt een actief netwerk met relevante onderwijsinstellingen, faculteiten, studenten- of alumniplatforms. Een deel van het netwerk is direct aan jouzelf verbonden, maar je gebruikt en stimuleert juist ook de bestaande contacten tussen onze interne vakafdelingen en onderwijsinstellingen. Belangrijk is dat jij alle bestaande relaties centraal in kaart hebt.


Je zorgt voor vertegenwoordiging van onze organisatie op relevante evenementen van bijvoorbeeld de universiteiten of hogescholen. Dat doe je niet altijd zelf, maar samen met collega’s uit de vakgebieden van onze organisatie. Samen met je team organiseer je ook zelf evenementen voor de young-professional-doelgroep of initieer en organiseer je leer-werk-trajecten voor moeilijk vervulbare functies. Waar mogelijk doe je dit samen met onze partners van Twentse Kracht.


‘Young’ gaat bij ons niet om leeftijd: frisse motivatie of willen leren staat voorop. Zo ben je ook aanspreekpunt voor zij-instromende werkzoekenden, kandidaten voor garantiebanen of nieuwkomers die werkervaring willen opdoen of hun Nederlandse taal willen ontwikkelen via werk. Je gaat actief op zoek naar matchingskansen in de organisatie.


In jouw contacten zorg je voor een zo goed mogelijke candidate-experience en een warme aansluiting. Daarin vervul je ook een coachende rol naar de hiring managers en hun teams.

Functievereisten

 • Je bent een creatieve netwerker op HBO niveau met een bewezen klik met de young-professionals-doelgroep. Bij voorkeur heb je een actief netwerk bij universiteiten, hogescholen en ROC’s. Je communiceert probleemloos met alle generaties en hebt een gezond-kritisch oog voor talenten en drive van kandidaten. Je hebt ervaring opgedaan met de ontwikkeling en matching van young-talent.
 • Je bent iemand die in kansen denkt. Samen met hiring managers en hun teams neem je eventuele belemmeringen weg, zodat we in onze organisatie zoveel mogelijk leerervaringen voor kandidaten kunnen organiseren of tot een concrete match van nieuw talent komen op banen bij onze organisatie.
 • Je kent de markten waar een gemeente in opereert en snapt het politieke karakter van onze organisatie. Je weet de aantrekkelijkheid van onze organisatie goed over te brengen naar de doelgroepen en bent in staat hen te verleiden tot een loopbaan bij onze organisatie.
 • LinkedIn en andere social media platforms zijn voor jou bekend terrein en je weet deze slim te gebruiken om onze doelgroepen te bereiken.
 • Je hebt ervaring als recruiter en weet trends en bewegingen in de arbeidsmarkt. 

Aanbod

 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 9, afhankelijk van je opleiding en ervaring tussen € 2.756,- en € 4.048,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een werkweek van 24 uur met flexibele werktijden in een hybride werkomgeving.
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Ook heb je de mogelijkheid om verlofdagen te (ver)kopen binnen je individueel keuzebudget (IKB).
 • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets of auto te lenen. 
 • Een goede pensioenregeling.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutojaarsalaris dat je voor verschillende doelen kunt gebruiken. 
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden naar andere functies binnen de gemeente Enschede.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging of omzetting naar een vast dienstverband.
 • Op deze functie zijn de Cao Gemeenten en Aanvullende Arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.

Bedrijfsprofiel

De gemeente Enschede kent een forse uitstroom van kennis en ervaring doordat een grote groep medewerkers met pensioen gaat in de komende jaren. We staan bekend als een grote en aantrekkelijke werkgever en we kunnen goed in onze behoefte aan nieuw talent voorzien. Maar net als andere werkgevers hebben we steeds vaker te maken met moeilijk vervulbare vacatures door de krappe arbeidsmarkt. Dat zien we in de hoek van bouwen en milieu, maar bijvoorbeeld ook in het , finance, juridisch en IT.


Een jaar geleden hebben we een nieuw, gespecialiseerd recruitmentteam op poten gezet en zijn we begonnen met onze nieuwe arbeidsmarktaanpak. We werken steeds meer campagnematig, datagebaseerd en doelgroepgericht. We maken slimmer gebruik van social media en steeds vaker vinden we onze nieuwe collega’s door hen direct te benaderen.


Een belangrijk onderdeel van onze aanpak is een goede actieve loketfunctie voor jong talent in de brede zin. We willen zo vroeg mogelijk in beeld zijn bij studentgroepen en faculteiten van onderwijsinstellingen. En jong talent dat onze organisatie binnenkomt willen we goed begeleiden in de vroege fase van hun loopbaan. Waar het nodig is, leiden wij jonge talenten zelf op voor een loopbaan bij de lokale overheid. Datzelfde geldt voor kandidaten die zich vanuit een andere sector willen ontwikkelen naar een baan bij onze gemeente.


Het team


Het recruitmentteam is onderdeel van onze afdeling P&O en verzorgt voor de hiring managers het gehele proces vanaf het ontstaan van de capaciteitsvraag tot aan het aandragen van de kandidatenselectie. Het team bestaat nu uit een senior corporate recruiter, een corporate recruiter, een sourcer en een collega die de dagelijkse vacaturelogistiek verzorgt Omdat onze huidige Young talent recruiter is doorgestroom naar een andere mooie functie, zoeken we per direct een nieuwe Young talent recruiter.


Als Young talent recruiter stap je een leergierig team binnen dat elke dag op zoek is naar het volgende stukje verbetering in het proces van recruitment en preboarding. Zij staan enthousiast klaar om zich te versterken met jouw creatieve inbreng en netwerk. 


Lees de testimonial en maak je alvast kennis met één van je toekomstige collega’s, Merel. Merel is Corporate recruiter.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!