Adviseur informatiemanagement/ informatie analist

Gemeente Enschede is op zoek naar een Adviseur informatiemanagement/ informatie analist.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
23-1-2023
Aantal uur
0
Vervaldatum
6-2-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

In jouw rol als adviseur informatiemanagement / informatie analist  initieer, ontwikkel en coördineer je veranderingen op het gebied van (geautomatiseerde) informatievoorziening en stem je de informatievoorziening af op de gewenste bedrijfsvoering. Je treedt op als regisseur en bent verantwoordelijk voor de vertaling van de informatie (voorzienings) vraagstukken naar de onderliggende applicaties en systemen.


Een vraag om functionaliteit vanuit de vakafdeling komt via het i-Kernteam en de IT project portfoliomanager terecht bij de informatie adviseur. Deze omschrijft in een intake de vraag en gaat hierover in gesprek met de vakafdeling om de functionaliteit uit te vragen (vraagverheldering) en de situatie in beeld te brengen en te verifiëren in hoeverre bestaande infrastructuur en architectuur de vraag kan ondersteunen. Mocht dat niet kunnen, dan zal de vraag worden omgezet in een te implementeren toevoeging uit de markt.


Als adviseur / analist denk je mee over kaders en richtlijnen, bijvoorbeeld beveiliging en informatiearchitectuur, deze spelen een rol net als de vraag wat de (verwachte) ontwikkelingen zijn binnen bestaande samenwerkingsverbanden rondom het onderwerp. Daarnaast stel je een plan van eisen op en geef je een inschatting over de toekomstige situatie en verwachte veranderingen in/aan de betrokken applicaties. Tijdens dit gehele proces heb je nauw contact met de aandachtsfunctionaris van het domein waarin de vakafdeling zich bevind. Uiteindelijk levert de adviseur een advies op basis waarvan de opdrachtgever een beslissing neemt over het vervolg en eventuele uitvoering van het advies.


Als Adviseur Informatiemanagement /informatie analist …..


  • Adviseer je over informatiemanagementvraagstukken binnen verschillende onderdelen van de gemeente Enschede;
  • Adviseer en ondersteunt je collega’s bij de keuzes, ontwikkelingen en implementaties op informatiemanagementgebied;
  • Draag je bij aan de realisering van informatiemanagement binnen projecten als lid van een projectteam.

Bedrijfsprofiel

Daarom is onze gemeente de plek voor jou


Een veelzijdiger organisatie dan een gemeente? Die vind je niet zo snel. Wonen, veiligheid, milieu, vervoer, vluchtelingen, onderwijs; waarop richten we ons eigenlijk niet? Dit brede werkveld zie je terug in onze honderden applicaties en systemen. En dus in de vraagstukken die op jou afkomen. Van het uitfaseren en vervangen van een systeem voor het aanvragen van vergunningen tot het ontwikkelen van een nieuw inwonersplatform of vernieuwende voorspelmodellen: er lopen continu boeiende projecten waarin je optreedt als adviseur, sparringpartner, coördinator, ontwikkelaar, projectleider, verbinder én regisseur.


Wie zijn wij?


Werken bij de grootste stad van Overijssel betekent werken aan ambities. Onze gemeente is een werkgever voor iedereen. We geloven in het talent van onze professionals. En in veelzijdigheid, zowel als het gaat om onze mensen en hun persoonlijkheden als om functies, projecten en werkzaamheden. Bij ons is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuwe krachten. De ideale omgeving dus om het verschil te kunnen maken. We zijn volop in beweging, kijk alleen al naar de vele creatieve broedplaatsen die onze medewerkers opzetten. Jouw ideeën zijn van harte welkom! Het IT Bedrijf ondersteunt en adviseert de gemeentelijke organisatie en partners om deze ambities waar te kunnen maken. De partners die het IT Bedrijf ondersteunt zijn onder andere: GBTwente, Gemeente Losser, Gemeente Borne en de vereniging Dimpact.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!