HR-adviseur

Gemeente Enschede is op zoek naar een HR-adviseur. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
6-1-2023
Aantal uur
36
Vervaldatum
30-1-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je werkt samen in een team van HR-adviseurs en adviseert en ondersteunt leidinggevenden van de in- en externe bedrijfsonderdelen waar medewerkers uit de SW- en Nieuw Beschut-doelgroep werkzaam zijn. Je adviseert leidinggevenden vanuit de beleidskaders op het gebied van HR en vervult een brugfunctie tussen leidinggevenden en medewerkers. Je hebt als HR adviseur het aandachtsveld “Opleiden & Ontwikkelen” in je portefeuille, en bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ons opleidingsprogramma. Samen met je collega Opleidingen zorg je voor een goede coördinatie en uitvoering van dit programma.


Als HR-adviseur…..

 • ben je het aanspreekpunt voor de leidinggevenden op het gebied van HR;
 • ondersteun en adviseer je bij complexe vragen rondom de rechtspositie en cao;
 • adviseer je leidinggevenden bij complexe conflicten/ problemen rond personen die werkzaam zijn op basis van de cao SW of de cao ‘Aan de Slag’ (Nieuw Beschut);
 • ben je sparringpartner voor leidinggevenden en het MT op gebied van ontwikkeling, opleidingen, functioneren, ontslag, ziekteverzuim etc.;
 • participeer je in projecten op je eigen vakgebied;
 • ben je vraagbaak op gebied van arbeidsvoorwaarden, arbeidsrecht en sociale wetgeving;
 • toets je de effecten van het vastgestelde P&O beleid, signaleer je knelpunten en doe je verbetervoorstellen.

Functievereisten

De juiste persoonlijkheid, dat is waar we op gaan selecteren. We zoeken een ervaren HR-adviseur die proactief is, oplossingsgericht, gevraagd en ongevraagd adviseert en sparringpartner voor het management is. Je voelt je prettig in een dynamische rol en denkt mee in de ontwikkelvraagstukken van onze organisatie. Als businesspartner ben je in staat om goed te analyseren en ben je sterk in plannen en organiseren. Je communicatieve vaardigheden zijn zowel mondeling als schriftelijk sterk. Je schakelt makkelijk op alle niveaus. Bovendien kun je zowel goed zelfstandig als samen met anderen werken, durf je het initiatief te nemen en ben je besluitvaardig. Verder heb je:

 • een afgeronde HBO opleiding, richting HRM;
 • aantoonbare werkervaring als HR-adviseur en je voelt je thuis in een SW-werkomgeving;
 • stevige adviesvaardigheden;
 • aantoonbare ervaring en/of affiniteit met opleiden & ontwikkelen;
 • humor en ben je een teamplayer.

Aanbod

 • Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor onze medewerkers, ook sta jij als collega bij ons centraal.
 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 10, afhankelijk van je opleiding en ervaring, tussen € 3.090,- en maximaal € 4.671,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een IKB van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken. Tevens kun je gebruik maken van trainingen via het eigen Leerportaal van de Enschede Academie of deelnemen aan trainingen bij de Twentse Kracht waarmee we samenwerken.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden in je eigen én andere vakgebieden. In onze veelzijdige gemeente kun je alle kanten op!
 • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.


Op deze functie zijn de Cao Gemeenten en Aanvullende Arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.

Bedrijfsprofiel

DCW is een sociaal ontwikkelbedrijf en voert werkopdrachten uit van klanten in binnen- en buitenland. Wij geloven dat iedereen, op zijn eigen manier, een toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt heeft. Onze doelstelling is dan ook om passend werk te bieden aan onze medewerkers. Wij zijn de schakel tussen bedrijven en mensen die niet zelfstandig een baan kunnen vinden. Bij ons werken medewerkers betaald naar vermogen. DCW is onderdeel van gemeente Enschede en biedt werk aan ongeveer 400 interne medewerkers en 500 medewerkers die gedetacheerd zijn. DCW is een bedrijf als elk ander. Professioneel, vakkundig en gedreven om het beste resultaat te behalen. Het verschil is dat we nét wat meer aandacht aan het menselijke aspect van ondernemen geven. Wij denken daarbij liever in mogelijkheden dan in beperkingen. We werken vanuit twee locaties in Enschede, op beide locaties worden verschillende productiewerkzaamheden uitgevoerd in verschillende units. Hierbij valt te denken aan textielwerkzaamheden, assemblage en montage, verpakkingswerkzaamheden en kwekerij/groen-werkzaamheden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!