Wijkbeheerder

Als Wijkbeheerder weet jij precies wat er speelt binnen je wijken, hun bewoners en ondernemers. Als vaste aanspreekpunt ben je super fanatiek om de openbare ruimte schoon, heel en veilig te houden en de projecten op te leveren. De openbare ruimte is jouw werkterrein door jouw opleidingsachtergrond! Gemeente Enschede is op zoek naar een wijkbeheerder.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
20-12-2022
Aantal uur
0
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Wij zoeken een enthousiaste persoonlijkheid die als in- en extern aanspreekpunt op het gebied van beheer van de openbare ruimte functioneert en makkelijk kan communiceren en schakelen tussen bewoners, ondernemers en gemeente.

Als wijkbeheerder ken je jouw wijken, de bewoners en ondernemers in het gebied en weet je wat er speelt.

Samen met bewoners en andere professionals ga je aan de slag met projecten uit de wijkbeheerplannen en ondersteun je bewonersinitiatieven. Hier haal jij veel voldoening uit en samen met je fanatieke instelling weet je met veel energie de projecten af te ronden. Mooie voorbeelden van onze projecten zijn; Samen met bewoners een speelterrein herinrichten, het vergroenen van de openbare ruimte o.a. middels geveltuintje en het NK tegelwippen, het ondersteunen van opschoondagen of deelnemen aan werkgroepen zoals de werkgroep bestrijding eikenprocessierups.


Verder ga jij je bezighouden met:

  • Toezicht op het beheer van de buitenruimte.
  • Actief behandelen van meldingen en klachten in de openbare ruimte.
  • Signaleren verbetervoorstellen (bijvoorbeeld kans om te vergroenen).
  • Zorgdragen voor de digitale verwerking van mutaties van de arealen.


Bedrijfsprofiel

Werken bij de grootste stad van Overijssel betekent werken aan ambities. Onze gemeente is een werkgever voor iedereen. We geloven in het talent van onze professionals. En in veelzijdigheid, zowel als het gaat om onze mensen en hun persoonlijkheden als om functies, projecten en werkzaamheden. Bij ons is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuwe krachten. De ideale omgeving dus om het verschil te kunnen maken. We zijn volop in beweging, kijk alleen al naar de vele creatieve broedplaatsen die onze medewerkers opzetten. Jouw ideeën zijn van harte welkom!

De afdeling Stadsdeelbeheer van het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer (domein Fysiek) geeft samen met bewoners en partners invulling aan een schoon, heel en veilig Enschede. Met ruim 60 medewerkers verdeeld over zeven teams, waaronder drie in de stadsdelen, zorgen wij voor een duurzaam beheer en onderhoud van de openbare ruimte. Door samen te werken met bewoners, ondernemers, partners en instellingen (samenlevingsgericht werken) leveren we een bijdrage aan leefbare wijken en dorpen en aan de participatie van bewoners en ondernemers.

De openbare ruimte levert een belangrijke bijdrage aan de opgaven van de stad. Zo biedt de openbare ruimte kansen voor bewegen, verbinding en ontmoeting. Tevens biedt zij ruimte voor onze klimaatambities.

Als Wijkbeheerder binnen de afdeling Stadsdeelbeheer werk je in een klein gezellig team van 8 tot 10 collega’s (teamleider, projectmedewerker, wijkbeheerders, procesondersteuner en begraafplaatsbeheerders ) Je werkt veel samen met Stadsdeelmanagement, Onderhoud Enschede BV en natuurlijk met bewoners, ondernemers en andere samenwerkingspartners. Op dit moment zoeken we een wijkbeheerder voor het team Stadsdeelbeheer ZW met als wijken o.a. Helmerhoek en Stroinkslanden.


Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de Gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!