Regisseur Dynamisch Verkeermanagement

Een leefbare en goed bereikbare stad. Die aantrekkelijk is om in te wonen. En een fijne plek om samen te leven. Dat is het doel! Als regisseur verkeersmanagement bij de gemeente Enschede krijg je de kans om met de inzet van verkeersmanagement aan die ontwikkeling bij te dragen.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
23-12-2022
Aantal uur
0
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Werk je bij de gemeente Enschede, dan werk je voor de grootste stad van Overijssel. Met grote ambities op het gebied van leefbaarheid, mobiliteit en bereikbaarheid voor haar 160.000 inwoners. Zo willen we de groei van onze stad in goede banen leiden en daarbij experimenteren met nieuwe mogelijkheden die de stad voor bewoners fijn maakt om in te wonen en te bewegen. Als regisseur verkeersmanagement werk je binnen het vakgebied van dynamisch verkeersmanagement aan het verkeerssysteem van de stad. Dit doe je door van uit de inhoud verbindend, coördinerend en regisserend op te treden.

Dagelijks houd je je bezig met het netwerk van de Enschedese verkeerslichten. Je zorgt samen met de aangesloten partners dat alles optimaal werkt. Jij houdt overzicht en vertaalt dit door aan alle partners. Jij weet wat er speelt, en wat er gedaan moet worden; jij bent het aanspreekpunt voor alle interne en externe partners.

De ene keer vlieg je samen een vervanging van verkeerslicht aan. Dit kan bijvoorbeeld doordat er een reconstructie is van het wegvak. De andere keer is er een ombouw naar een geüpdatet software. Maar ook houd je je bezig met de landelijke en provinciale thema’s die spelen, zoals de digitaliseringsopgave  of de uitrol van de iVRI. Zaken die ook bij je werk horen, om als Enschede zijnde voor te lopen op het gebied van verkeersmanagement. 

Het speelveld van verkeersmanagement is complex. Het antwoord daarop vinden we in het DaaS partnerschap, wat staat voor Doorstroming als een Service. Met deze vernieuwede manier van werken verschuift de ‘verantwoordelijkheid’ voor de oplossing (de maatregel) van gemeente naar de gemeentelijke partner. Dus er wordt geen verkeerslicht meer ingekocht, maar de service ‘doorstroming’ op een kruispunt. De gemeente stelt de eisen, en de partner zorgt voor het halen van deze eisen. Als regisseur voer je de regie uit over het partnerschap.

Binnen het partnerschap ben je transparant naar elkaar. Samen de hoogtepunten vieren, en de slingers ophangen, maar ook durven delen als er zaken zijn die juist niet goed gaan, én dat gezamenlijk oplossen. Dat betekent elkaar scherp houden, prikkelen en uiteindelijk gezamenlijk sterker worden en vooruit gaan.


Het mooie aan jouw functie?

Het werkveld is erg divers en je hebt nauwe contacten met de externe partners, Je werkt in een innovatieve omgeving waar uitdagingen niet uit de weg worden gegaan. Samen met je collega’s werk ja aan de verbreding van het DaaS partnerschap. Je krijgt ruimte om te groeien en je wordt vrij gelaten in de manier waarop je te werk gaat. Tegelijkertijd sta je er niet alleen voor. Want je hebt twee collega-regisseurs met wie je afstemt. En jullie helpen elkaar op het moment dat een andere invalshoek of extra expertise van pas komt.

Wij vinden het belangrijk dat mensen zich breed kunnen ontwikkelen. Daarom stimuleren wij de combinatie van functies. Zo is deze functie goed te combineren met andere verkeerskundige werkzaamheden zoals bijvoorbeeld stadsdeelverkeerskundige of verkeerskundige binnen projecten maar ook op werkvelden als duurzaamheid in mobiliteit en digitalisering. In een kennismakingsgesprek bespreken we graag jouw wensen en mogelijkheden.


Bedrijfsprofiel

Werken bij de grootste stad van Overijssel betekent werken aan ambities. Onze gemeente is een werkgever voor iedereen. We geloven in het talent van onze professionals. En in veelzijdigheid, zowel als het gaat om onze mensen en hun persoonlijkheden als om functies, projecten en werkzaamheden. Bij ons is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuwe krachten. De ideale omgeving dus om het verschil te kunnen maken. We zijn volop in beweging, kijk alleen al naar de vele creatieve broedplaatsen die onze medewerkers opzetten. Jouw ideeën zijn van harte welkom! 


Jouw team

Je komt terecht in een klein team met grote ambities. Ons gezamenlijke uitgangspunt? Enschede mooier maken en nog prettiger om in te leven. Waarbij we graag voorop lopen in creatieve oplossingen en nieuwe ontwikkelingen die we in de praktijk toetsen. Dat maken we mogelijk door onze medewerkers veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid te geven. En door nauw samen te werken, met onze collega’s en externe partners én met betrokkenen als opdrachtgevers.

Innovatie begint met nieuw talent en nieuwe ideeën. Die geven we dan ook graag de ruimte. Voor jou betekent dit veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, verder te specialiseren en door te groeien. Hoewel we tegenwoordig af en toe op afstand werken, zijn we nauw bij elkaar betrokken en oprecht in elkaar geïnteresseerd. Jij beslist jouw balans tussen kantoor en thuiswerkdagen. Op vrijdagochtend bij ons geen formeel werkoverleg, maar een gezellige weekafsluiting waarin we terugkijken op de week en vooruit naar onze plannen voor de komende week.


Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de Gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!