Senior adviseur Public affairs sociaal domein

Vanuit jouw expertise bijdragen aan een stevig netwerk om een inclusieve samenleving te realiseren. Dat is wat jij doet als senior adviseur public affairs bij de gemeente Enschede. Je focust hierbij op de Wmo en jeugdzorg.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
29-7-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
28-8-2022
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Intern coördineer je onder meer de netwerkgroep Public Affairs. Hierin onderzoek je hoe we via public affairs het werk van alle collega’s binnen het sociaal domein maximaal kunnen ondersteunen. Ook zorg je voor afstemming met de beleidsadviseurs op de dossiers Wmo en jeugdzorg. Bovendien werk je samen met je collega-adviseur public affairs op de thema’s participatiewet, werk en inkomen. Je inventariseert wat er in onze gemeente speelt en linkt dat aan landelijke ontwikkelingen. En uiteraard adviseer je onze bestuurders over hun aanpak.


Daarnaast bouw en onderhoud je een stevig extern netwerk. Dit doe je regionaal en landelijk, en formeel en informeel. Zo ben je continu op de hoogte van relevante ontwikkelingen, die je vervolgens vertaalt naar onze lokale situatie. Steeds borg je het Enschedese belang en creëer je op bestuurlijk, ambtelijk en maatschappelijk niveau draagvlak voor beleidskeuzes.


Is er sprake van een bepaalde problematiek, bijvoorbeeld een tekort aan middelen voor de uitvoering van de Wmo en de Jeugdwet, dan onderzoek je welke andere partijen hier ook mee te maken hebben. Denk aan gemeenten uit het G40-stedennetwerk of de G4 Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Je vormt een coalitie zodat we samen invloed kunnen uitoefenen op rijksniveau. Ook neem je deel aan commissies vanuit de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Je bereidt de vergaderingen van deze commissies voor en levert strategische input. Is de wethouder aanwezig? Dan zorg je dat deze inhoudelijk goed is voorbereid. Verder ben je regelmatig in Den Haag waar je input ophaalt uit debatten. En je nodigt leden van de Tweede Kamer uit in Enschede en laat je hen zien hoe bepaalde wetgeving in de praktijk uitwerkt.


Waar jouw inzet toe leidt? Tot heldere wet- en regelgeving en voldoende financiële middelen, en dus tot een verdere versterking van de sociale positie van Enschede. Zo kunnen we als gemeente meer mensen beter ondersteunen. En natuurlijk vergoot je de zichtbaarheid van onze gemeente, zowel regionaal als landelijk. Dankzij jou kent men in politiek Den Haag onze inspanningen binnen het sociaal domein.

Functievereisten

Samenwerken en verbinden, daar krijg jij energie van. Zowel in- als extern en zowel lokaal en regionaal als landelijk bouw je op natuurlijke wijze aan stevige netwerken. Daarbij heb je een scherp oog voor onderliggende belangen, krachtenvelden en gevoeligheden. Communicatief ben je, mondeling én schriftelijk, goed onderlegd. Je schakelt vlot tussen verschillende onderwerpen en gesprekspartners, komt snel tot de kern van zaken en gaat vervolgens doelgericht te werk. En dankzij je dienstverlenende en enthousiaste houding krijg je anderen mee in jouw aanpak.  


Verder heb je:


 • wo-niveau;
 • ervaring of affiniteit met het sociaal domein;
 • bij voorkeur financieel inzicht.

Aanbod

 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 12 tussen € 4.447,- en € 6.103,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een veelzijdige functie met veel ruimte en verantwoordelijkheid om op jouw manier bij te dragen aan het algemeen maatschappelijk belang.
 • Een werkweek van 32 tot 36 uur met flexibele werktijden in een hybride werkomgeving.
 • 22 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Ook heb je de mogelijkheid om verlofdagen te (ver)kopen binnen je individueel keuzebudget (IKB).
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een IKB van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken. Zo kun je opleidingen op maat volgen bij onze eigen Enschedese School of bij de Twentse School waarmee we samenwerken.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden naar andere functies binnen de gemeente Enschede.
 • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets of auto te lenen. Wij vergoeden geen reiskosten, maar je kunt wel je IKB op een fiscaal aantrekkelijke manier voor je woon-werkverkeer gebruiken.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging.


Op deze functie zijn de cao Gemeenten en aanvullende arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.

Bedrijfsprofiel

Binnen het sociaal domein hebben wij ons beleid opgesplitst in acht themagroepen en verdeeld over drie beleidsafdelingen Strategie en Beleid. Daarnaast hebben we een aantal uitvoerende afdelingen, zoals Werk en Inkomen en de Wijkteams. We werken aan sociale thema’s als werk en inkomen, zorg en wonen, maatschappelijke ondersteuning, onderwijs, jeugdhulp en veiligheid, gezondheid, sport en leefstijl, en asiel en integratie. Jij valt onder de beleidsafdelingen Strategie en Beleid en legt verantwoording af aan de concerndirecteur. Je directe team wordt gevormd door de collega’s van de netwerkgroep Public Affairs in het sociaal domein en daarnaast zit jij in de gemeentebrede werkgroep Externe Overleggen. Wat ons kenmerkt? De informele manier van samenwerking, onze betrokkenheid bij de gemeente en haar inwoners en onze interesse in elkaar en in elkaars werk.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!