Wijkbeheerder gemeente Enschede

Gemeente Enschede is op zoek naar een Wijkbeheerder gemeente Enschede. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-7-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
27-8-2022
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Wij zoeken een enthousiaste persoonlijkheid die als in- en extern aanspreekpunt op het gebied van beheer van de openbare ruimte functioneert en makkelijk kan communiceren en schakelen tussen bewoners, ondernemers en gemeente. Als wijkbeheerder ken je jouw wijken, de bewoners en ondernemers in het gebied en weet je wat er speelt. 


Samen met bewoners en andere professionals ga je aan de slag met projecten uit de wijkbeheerplannen en ondersteun je bewonersinitiatieven. Hier haal jij veel voldoening uit en samen met je fanatieke instelling weet je met veel energie de projecten af te ronden. Mooie voorbeelden van onze projecten zijn; Samen met bewoners een speelterrein herinrichten, het vergroenen van de openbare ruimte o.a. middels geveltuintje en het NK tegelwippen, het ondersteunen van opschoondagen of deelnemen aan werkgroepen zoals de werkgroep bestrijding eikenprocessierups.


Verder ga jij je bezighouden met:

 • Toezicht op het beheer van de buitenruimte.
 • Actief behandelen van meldingen en klachten in de openbare ruimte.
 • Signaleren verbetervoorstellen (bijvoorbeeld kans om te vergroenen).
 • Zorgdragen voor de digitale verwerking van mutaties van de arealen.

Functievereisten

In de eerste plaats draag jij Enschede en onze inwoners een warm hart toe. Daar doe je het tenslotte voor! Je hebt een energieke persoonlijkheid en je communicatieve vaardigheden zijn sterk (zowel mondeling als schriftelijk). Je maakt makkelijk contact met mensen en kunt schakelen op diverse niveaus. Omdat je proactief en fanatiek bent, pak je snel nieuwe dingen op, maak je verbinding met mensen binnen en buiten de organisatie. Je benut kansen om de leefbaarheid binnen de wijk te verbeteren. Je bent besluitvaardig, gericht op samenwerking, flexibel en neemt verantwoordelijkheid.


Verder vragen wij:

 • Afgeronde opleiding MBO 4 groen-, cultuur- en of civiele techniek is een must.
 • Kennis beheer openbare ruimte, heb je net je opleiding afgerond, mag je ook zeker solliciteren!
 • Ketengericht denken en handelen.
 • Digitaal vaardig (beheersystemen, Word, Excel, outlook).

Aanbod

 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 8 afhankelijk van je opleiding en ervaring tussen € 2.581,- en € 3.732,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een werkweek van 36 uur.
 • 22 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Ook heb je de mogelijkheid om verlofdagen te (ver)kopen binnen je individueel keuzebudget (IKB).
 • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets of auto te lenen. Wij vergoeden geen reiskosten, maar je kunt wel je IKB op een fiscaal aantrekkelijke manier voor je woon-werkverkeer gebruiken.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld opleidingen op maat volgen bij onze eigen Enschedese School of bij de Twentse School waarmee we samenwerken.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden naar andere functies binnen de gemeente Enschede.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Op deze functie zijn de Cao Gemeenten en Aanvullende Arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.

Bedrijfsprofiel

De grote onder de kleine, of de kleine onder de grote. Het is maar net hoe je het bekijkt. Feit is dat Enschede qua omvang en voorzieningen stedelijke allure én de bijbehorende uitdagingen heeft, en tegelijkertijd een landelijke gemeente is en blijft met een dorpse sfeer. De ideale omgeving om het verschil te kunnen maken en je stempel te drukken op onze ambitieuze en vernieuwende projecten. We zijn volop in beweging, kijk alleen al naar grote creatieve projecten (Centrumkwadraat, Kop Boulevard, Groene Linie en Cromhoffpark) die onze medewerkers opzetten. Jouw ideeën zijn van harte welkom!


De afdeling Stadsdeelbeheer van het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer (domein Fysiek) geeft samen met bewoners en partners invulling aan een schoon, heel en veilig Enschede. Met ruim 60 medewerkers verdeeld over zeven teams, waaronder drie in de stadsdelen, zorgen wij voor een duurzaam beheer en onderhoud van de openbare ruimte. Door samen te werken met bewoners, ondernemers, partners en instellingen (samenlevingsgericht werken) leveren we een bijdrage aan leefbare wijken en dorpen en aan de participatie van bewoners en ondernemers.


De openbare ruimte levert een belangrijke bijdrage aan de opgaven van de stad. Zo biedt de openbare ruimte kansen voor bewegen, verbinding en ontmoeting. Tevens biedt zij ruimte voor onze klimaatambities.


Als Wijkbeheerder binnen de afdeling Stadsdeelbeheer werk je in een klein gezellig team van 8 tot 10 collega’s (teamleider, projectmedewerker, wijkbeheerders, procesondersteuner en begraafplaatsbeheerders ) Je werkt veel samen met Stadsdeelmanagement, Onderhoud Enschede BV en natuurlijk met bewoners, ondernemers en andere samenwerkingspartners. Op dit moment zoeken we 2 wijkbeheerders.  Een wijkbeheerder voor het team Stadsdeelbeheer NO met als wijken  o.a. Velve-Lindehof, Stokhorst, Sleutelkamp, Dolphia en Ribbelt. En een wijkbeheerder voor het team Stadsdeelbeheer ZW met als wijken o.a. Helmerhoek en Stroinkslanden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!