Verkeerskundige

Gemeente Enschede is op zoek naar een Verkeerskundige. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-7-2022
Aantal uur
32
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Jij bekijkt de groeiambities van onze stad. Hoe laat je wijzigingen in de ruimtelijke ordening naadloos aansluiten op de verkeersstromen? Jij weet er wel raad mee.


Jij denkt in integrale oplossingen en weet ook anderen daarin mee te nemen. Je krijgt een specifiek stadsdeel, waar jij je licht over mag laten schijnen. Daarbinnen buig jij je over logistiek, verkeersveiligheid, vervoer en ruimtelijke ordening en inrichting. Welke effecten hebben de oplossingen op onze inwoners? Jij denkt altijd een stap vooruit.


Hoe moeten de kruispunten vormgegeven worden, welk wegontwerp is cruciaal en welk parkeerbeleid is wenselijk? Jij maakt het verschil door:

 • Inwoners goed te betrekken bij de ontwikkeling en implementatie.
 • Niet alleen naar het verkeerskundige deel te kijken, maar ook naar hoe mensen zich bewegen in hun omgeving.
 • Verbinding te zoeken met andere vakdisciplines en de beleidsafdeling. Want zo schakel je snel en zet je ook makkelijker stappen buiten de gebaande paden als de situatie daarom vraagt.

Functievereisten

Met een flinke dosis enthousiasme ga jij de verbinding aan met je collega’s. Je staat bekend om je open manier van communiceren, waardoor mensen altijd weten wat ze aan je hebben. Jouw energie gaat stromen als je meerdere projecten tegelijk kan doen, het liefst zelfs met een mooie uitdaging qua complexiteit. Maar ook voor kleinere projecten loop je warm. Verder heb je:


 • Een bachelor in Verkeerskunde, waardoor je een flinke kennis hebt van mobiliteit.
 • Relevante werkervaring, waarbij je ook een politiek-bestuurlijke omgeving hebt ervaren.
 • Al ervaring opgedaan met overleggen en communicatie met bewoners(groepen) bij complexe opgaven.
 • Een positieve mindset, waarmee je denkt in (creatieve) oplossingen en anderen meebeweegt.


Ben je startend? Dan staan we ook zeker open voor jouw bijdrage. Dan kun je aan de slag met duurzame mobiliteit, denk aan de uitrol van laadpalen, deelauto’s en mobiliteitshubs. Stadsdelen kunnen dan bij jou terecht, ook over verkeersveiligheid. Hier hebben we de vacature voor open gezet voor Startende verkeerskundige

Aanbod

We bieden je een flinke dosis vrijheid in je werk en qua sfeer kun je rekenen op gezellige collega’s, die graag met je meedenken. Wij zijn open in onze communicatie en samenwerkingen. En we staan open voor jouw ideeën om het samenwerken nog efficiënter en effectiever te maken. En we bieden je:


 • Een salaris van maximaal € 5.247,- (bruto, per maand bij 36 uur per week, schaal 10 of 11).
 • Flexibele werktijden in een hybride werkomgeving.
 • 22 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Ook heb je de mogelijkheid om verlofdagen te (ver)kopen binnen je individueel keuzebudget (IKB).
 • De optie om een (elektrische) fiets of auto te lenen. Wij vergoeden geen reiskosten, maar je kunt wel je IKB op een fiscaal aantrekkelijke manier voor je woon-werkverkeer gebruiken.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een IKB van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken. Zo kun je opleidingen op maat volgen bij onze eigen Enschedese School of bij de Twentse School waarmee we samenwerken. 
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden naar andere functies binnen gemeente Enschede.
 • In eerste instantie betreft het een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden. Verlenging behoort tot de mogelijkheden.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de cao Gemeenten en aanvullende arbeidsvoorwaarden van de gemeente Enschede.

Bedrijfsprofiel

Het bruist van vernieuwing in onze stad. Met toplocaties zoals innovatiecampus Kennispark en Technology Base zetten we in op economische groei en ontwikkeling van de stad en regio. Dankzij gedreven ondernemers en vooraanstaande onderwijs- en onderzoekinstituten zijn baanbrekende innovaties realiteit in Enschede. Tegelijk zorgen talloze bedrijven, organisaties en overheid voor een fijne leef- en woonomgeving en een aantrekkelijke stad. En dankzij de inspirerende ideeën en kracht van onze inwoners maken we echt werk van de toekomst van Enschede.


De komende jaren bouwen we verder aan onze ambities.  Samen met jouw enthousiaste team werk je mee aan deze ambities. Met projecten zoals Centrumkwadraat en Kop Boulevard vergroten we de binnenstad met een kwart én ontwikkelen we nieuwe gemengde woonmilieus met stedelijke dynamiek. Dankzij de grootte van onze gemeente gebeurt er veel en is er een flinke diversiteit aan projecten. Volop kansen dus om impact te maken op onze leefomgeving en burgers.


Stadsingenieurs & Ontwerp

Je kunt ons zien als advies- en ingenieursbureau binnen de gemeente Enschede. Civiele techniek, cultuurtechniek, aanbesteding en inrichting van de openbare ruimte: het staat allemaal op onze agenda. Binnen onze 60-koppige afdeling vind je o.a. Verkeerskundigen, Landschapsontwerpers, Stedenbouwkundigen, Waterontwerpers, Projectleider Civiele Techniek, Toezichthouders Civiele Techniek en Tekenaars/Bestekschrijvers. Kortom, alle expertises die nodig zijn om de strategische ontwikkeling van de stad sterk te ondersteunen. We werken intensief samen met onze collega’s van de afdeling beheer, vergunningen, bestemmingsplannen, en ook collega’s van Gebieds- en Projectontwikkeling. Wat we ook van elkaar nodig hebben; we weten elkaar goed te vinden.


Ook in tijden van veel thuiswerken vinden we verbinding heel belangrijk. Tijdens je inwerkperiode zien we je dan ook graag op kantoor. Heb jij leuke ideeën om de samenwerking een extra boost te geven? Laat van je horen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!