Projectleider – Demand Manager IT Platform Twente

Gemeente Enschede is op zoek naar een Projectleider – Demand Manager IT Platform Twente. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-7-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
5-9-2022
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

De functie valt in hoofdlijnen uiteen in twee regisserende rollen op tactisch niveau; Projectleider voor de regionale IT-trajecten en Demand Manager voor het zorgdragen dat (o.a. SLA/DVO) afspraken met onze IT-leveranciers goed worden vastgelegd en worden nagekomen.


Als Projectleider – Demand Manager…..


 • Ondersteun je Twentse collega's waar nodig en denkt mee over de ontwikkeling van de IT binnen Twente. Dit doe je samen met het kernteam van IT Platform Twente en een vast team van IT Platform Twente. Je gaat deel uitmaken van dit vaste team, welke nu reeds bestaat uit een Projectleider en een Programmamanager. Waar dat gewenst en praktisch mogelijk is, kunnen de vaste teamleden elkaar onderling vervangen.
 • Draag je zorg voor ontwikkeltrajecten en de projectmatige beheeraspecten. Je bent daarbij verantwoordelijk voor : planningen en afstemming met projectteamleden, bewaken projectbudgetten, kwaliteitsborging, afstemming met en advisering richting projectleiders en specialisten van de aangesloten Twentse gemeenten en Gemeenschappelijke Regelingen in goede samenwerking met betrokken leveranciers van de verschillende IT voorzieningen.
 • Binnen IT Platform Twente zijn op dit moment zo’n 75 Twentse collega’s in meer of mindere mate betrokken in gemiddeld 20 expert- en projectteams. Er is een kernteam met ambassadeurs van iedere deelnemende Twentse organisatie. In afstemming met kernteamleden en de twee andere vaste teamleden stuur je de aanwezige teams projectmatig aan en/of kun je de voorzittersrol invullen.


De gemeente Enschede is de gastheerorganisatie van IT Platform Twente en ondersteunt daarmee op de zgn. PIOFJACH-bedrijfsvoeringstaken. De gemeente Enschede is hiermee ook de juridische entiteit voor de regionale IT samenwerking.

Functievereisten

Een open houding en de pro activiteit om verbinding te zoeken en realiseren met én tussen anderen. Daarnaast sta je stevig in je coördinerende rol. Je denkt in mogelijkheden en weet de aangesloten organisaties mee te nemen in je verfrissende ideeën. Jouw communicatieve vaardigheden zijn sterk: je praat makkelijk op verschillende niveaus en komt bij vraagstukken met een duidelijk advies. Verder breng je mee:

 • Afgeronde relevante HBO of WO opleiding;
 • Een afgeronde opleiding/ training op het gebied van, alsmede ervaring met projectmanagement (bijvoorbeeld PRINCE2 of projectmatig creëren);
 • Ervaring met projecten op het gebied van de informatievoorziening; ervaring met de integratie van systemen, IT security, cloud- en infrastructurele toepassingen en met devops/agile werken is een pré;
 • Het kunnen regelen en coördineren van de activiteiten die door alle betrokkenen in het samenwerkingsverband worden uitgevoerd;
 • Je hebt je bewezen als projectleider in een dynamische omgeving, ervaring met de gemeentelijke context is hierbij een pré;
 • Kennis en ervaring op het gebied van demand-, servicemanagement en/of leveranciersmanagement is een pré;
 • Beschikking over passend vervoer/rijbewijs om vanuit je standplaats regelmatig locaties van deelnemende organisaties te bezoeken.

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor alle inwoners van Twente, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidingsmogelijkheden en -budgetten om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans te bewaken; je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Wat je verder krijgt:

 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 11 afhankelijk van je opleiding en ervaring tussen € 3.701,- en € 5.372,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een werkweek van 36 uur met flexibele werktijden in een hybride werkomgeving.
 • 22 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Ook heb je de mogelijkheid om verlofdagen te (ver)kopen binnen je individueel keuzebudget (IKB).
 • Een goede pensioenregeling.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je voor verschillende doelen kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld opleidingen op maat volgen bij onze eigen Enschedese School of bij de Twentse School waarmee we samenwerken.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Verlenging behoort tot de mogelijkheden.
 • Op deze functie zijn de Cao Gemeenten en Aanvullende Arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.

Bedrijfsprofiel

In Twente wordt veel samengewerkt, onder meer aan de versterking van IT, met als doel om innovatieve, veilige informatievoorziening door en voor Twentse overheden te stimuleren en daarbij te zorgen voor borging. De IT samenwerking, IT platform Twente, is eind 2017 opgericht door 15 secretarissen namens het eigen college of algemeen bestuur en is in een solide samenwerkingsovereenkomst vastgelegd. Daarbij hebben we oog voor de voordelen op het gebied van kwaliteit en kosten en proberen we de kwetsbaarheid te beperken, door kansrijke IT-trajecten / projecten gezamenlijk op te pakken.


Mooie voorbeelden van IT-trajecten / regionale IT voorzieningen:

 • Geavanceerd glasvezelnetwerk;
 • Uitgebreid toegepast gegevens koppel-knooppunt;
 • Een “Federatieve Single Sign On” voorziening, welke gezamenlijk de zogenoemde TwenteCloud ondersteunt.


Deze voorzieningen en tal van andere innovatieve IT-trajecten stimuleren en ondersteunen de samenwerking tussen de Twentse gemeenten en Gemeenschappelijke Regelingen.


Jouw team

Je komt te werken bij het domein CIO van de gemeente Enschede. Je werkt nauw samen met de twee al aanwezige vaste teamleden; de Projectleider en Programmamanager van IT Platform Twente. Daarnaast heb je veel contact en afstemming met de diverse collega’s uit deelnemende organisaties en met het kernteam. Je legt inhoudelijke verantwoording af aan de Programmanager IT Platform Twente.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!