Wijkregisseur

Als wijkregisseur in Stadsdeel Zuid is samenwerken je tweede natuur, je brengt verschillende werelden bij elkaar. Als eerste voel jij je op je gemak in een politiek bestuurlijk krachtenveld. Daarnaast weet jij precies wat er speelt in de wijken door jouw ondernemende karakter! Gemeente Enschede is op zoek naar jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-7-2022
Aantal uur
32
Vervaldatum
30-8-2022
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als wijkregisseur voer je regie op de uitvoering van deze stadsdeelagenda en ben je dagelijks bezig met verschillende projecten en collectieve vraagstukken in een gebied. De medewerking van en samenwerking met bewoners, ondernemers, collega’s (o.a. wijkteams, stadsdeelbeheer en beleid) en maatschappelijke partners (zoals politie, woningbouwcorporaties, welzijnswerk en zorgorganisaties) is hierbij belangrijk.


Jouw vermogen om in een complex krachtenveld iedereen die nodig is samen te brengen is essentieel. Jij schakelt snel tussen verschillende onderwerpen en houdt oog voor prioriteiten. Jouw werkgebied bevindt zich in een van de stadsdelen, maar daarnaast ben je vanuit het stadsdeel ook verantwoordelijk voor een aantal stedelijke onderwerpen, zoals bijvoorbeeld veiligheid en fysieke ontwikkelingen.


Jouw taken zien er als vervolg uit:


 • je signaleert en analyseert kansen en knelpunten in het stadsdeel en betrekt interne- en externe partners op het juiste moment;
 • je prioriteert binnen een hoeveelheid aan vraagstukken zodat gewerkt wordt aan de meest urgente opgaven in het stadsdeel;
 • je hebt regie op de integrale aanpak van maatschappelijke opgaven en zorgt voor een aanpak die slaagt;
 • je staat de media te woord en informeert de politiek bij incidenten in het stadsdeel;
 • je adviseert het bestuur tijdens stadsdeelcommissievergaderingen en je zit structureel met de stadsdeelwethouder om tafel;
 • je voert regie op de totstandkoming en uitvoering van jaarplannen (onderdeel stadsdeelagenda) die samen met bewoners, partners en collega's zijn opgesteld;
 • je bouwt en onderhoudt een relatienetwerk;
 • je bent een van de plaatsvervangers van de stadsdeelmanager bij diens afwezigheid.

Functievereisten

Je bent echt een echte zelfstarter, hebt een hoge omgevingssensitiviteit, bent assertief en je weet goed je eigen grenzen af te bakenen en bewaken. Zelfstandigheid is op jouw lijf geschreven. Naast je positieve instelling ben je toegankelijk, sociaal en benaderbaar en kun je goed luisteren. Je probeert altijd te denken in oplossingen en beschikt over alle (communicatieve) vaardigheden om alle partijen daar ook in mee te nemen. Het is ook jouw passie om samen met anderen resultaten tot stand te brengen, waar je trots op bent!


Verder breng je mee:


 • je beschikt over academisch/HBO-niveau, verkregen door opleiding en ervaring;
 • je hebt een hoge omgevingssensitiviteit en bent assertief, ook in een complex en politiek krachtenveld;
 • je ben een echte netwerker, een (ver)binder van partijen en je kan prima overstijgend denken;
 • het stellen van prioriteiten en het verschil zien tussen hoofd- en bijzaken gaat jou goed af;
 • je communiceert makkelijk op verschillende niveaus, je bent vlot en zakelijk in jouw samenwerking;
 • je schakelt soepel en snel op verschillende niveaus;
 • je bent een generalist pur sang en hebt een brede interesse.


Last but not least: buiten kantoortijden werken? Dat is voor jou geen probleem!

Aanbod

Een uitdagende baan die ertoe doet! Herken je jezelf in bovenstaande? Dan deel je onze mening dat dit een geweldige baan is, middenin de samenleving met leuke collega’s!  Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans te bewaken; je bepaalt in de meeste gevallen zelf waar en wanneer je werkt. Wat je verder krijgt:


 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 11 afhankelijk van je opleiding en ervaring tussen € 3.456,- en € 5.017,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een werkweek van 30-32 uur met flexibele werktijden in een hybride werkomgeving.
 • 22 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Ook heb je de mogelijkheid om verlofdagen te (ver)kopen binnen je individueel keuzebudget (IKB).
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld opleidingen op maat volgen bij onze eigen Enschedese School of bij de Twentse School waarmee we samenwerken.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Op deze functie zijn de cao Gemeenten en aanvullende arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.

Bedrijfsprofiel

De top-3 van deze baan

Dit is waarom Wijkregisseur Just van zijn werk houdt:


 1. Je staat dichtbij inwoners, partners, collega’s, politiek en bestuur. In dit krachtenveld werken aan stadsdeelvernieuwing, daar krijg ik veel energie van.
 2. De veelzijdigheid vind ik geweldig binnen mijn functie! Ik ben generalist waarbij ik iedere werkdag met uiteenlopende onderwerpen te maken heb.
 3. Hoe mooi is het om dagelijks bezig te zijn met de vraag hoe wij slimmer kunnen omgaan met maatschappelijk geld en de wijken beter achterlaten dan wij deze aantroffen?


Wie zijn wij?


In de stadsdelen werken we niet alleen voor, maar ook mét bewoners, ondernemers en partners samen aan de speerpunten van onze stadsdeelagenda. Denk hierbij aan vraagstukken op het terrein van openbare orde & veiligheid, wonen en leven, voorzieningen, werk en meedoen, duurzaam & circulair en jeugd. Handig om te lezen zijn: www.enschede.nl/zuid


Ons team in Zuid bestaat naast de wijkregisseurs, uit de managementassistent, de stadsdeelmanager, de jeugdcoördinator en de adviseur bewonersinitiatieven.


Het team is vernieuwend en komt vanuit verschillende werkachtergronden. Op en top werksfeer waarbij je met collega’s werkt die naar je luisteren en er ook voor elkaar zijn. 


Daarnaast is ook het team van Stadsboerderij de Wesseler onderdeel van het stadsdeelmanagement. Wij werken middenin Enschede-Zuid naast en met bewoners en samenwerkingspartners vanuit de locaties “de Magneet” en “de Vlierstraat”.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!