Lean Consultant

Enexis is op zoek naar een Lean Consultant.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-8-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Als Lean consultant ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een continu verbeterende organisatie. Dit doe je door middel van training, coaching, begeleiding en door zelf het goede voorbeeld te geven. Je bent hierbij in staat onder andere  leidinggevenden te coachen en durft constructief feedback te geven op ieder niveau. 


 • Je ondersteunt het management en de werkvloer bij het bespreken van prestaties en het identificeren van verbeterpunten. 
 • Je adviseert het management over verbeter potentieel en de prioritering ervan. Je bewaakt de voortgang van verbeterprojecten, ondersteunt de projectleiders en leidt zelf verbeterprojecten. 
 • Je traint en coacht collega’s in Lean en continu verbeteren. Hierbij heb je aandacht voor zowel de hard skills als de soft skills. Waarbij transparantie, feitelijkheid en resultaat voorop staan. 

 

Samen met je collega consultants ben je bezig met het continu verbeteren binnen diverse bedrijfsonderdelen binnen Enexis en zorg je voor een uniforme, herkenbare werkwijze en bijbehorende toolkit. Je bent eigenaar van een deel van de toolkit en draagt zorg voor de doorontwikkeling hiervan. Je komt te werken binnen een team dat iedere dag aan slag is om weer een stapje beter te worden. Dit doen we door samen problemen te analyseren middels data, gesprekken en werkplekbezoeken. Zo brengen we verbeterpotentieel in kaart en realiseren samen met lijn- en supportafdelingen relevante verbeteringen. Ons team werkt binnen ons gehele verzorgingsgebied, dus reizen zal onderdeel zijn van je functie. Op dit moment zijn wij op zoek naar een 2-tal nieuwe collega’s voor de zuidelijke vestigingen en 1 nieuwe collega voor de noordelijke vestigingen.

Functievereisten

 • Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding / wo-werk- en denkniveau
 • Je hebt een Lean (Six Sigma) Black Belt opleiding afgerond en ervaring in het continu verbeteren en verander management en hebt dit aantoonbaar succesvol toegepast. 
 • Je bent resultaatgericht en wil middels verbeterprojecten en coaching bijdragen aan de doelstellingen van de Enexis.
 • Je communiceert makkelijk op meerdere niveaus binnen de organisatie en weet hoe je informeel kunt beïnvloeden en mensen kan enthousiasmeren.
 • Je staat stevig in je schoenen en bent in staat om management en werkvloer te motiveren en inspireren met jouw passie voor Continu Verbeteren.
 • Daarnaast komt het goed van pas als je ervaring binnen productie- en logistieke omgevingen hebt. 

 

Aanbod

In ruil voor jouw energie, zorgt Enexis goed voor je. Dit mag je verwachten:  


 • Een bruto maandsalaris tussen de € 4.915,- en € 7.021,- op basis van 40 uur per week. Dit is inclusief 10% persoonlijk budget en 10,7% dertiende maand. Je kunt deze budgetten flexibel inzetten, bijvoorbeeld voor extra verlofdagen.  
 • 8% vakantiegeld over je bruto jaarsalaris.  
 • We dragen 70% bij aan je ABP Keuzepensioen.  
 • Je krijg een smartphone en laptop of tablet die je ook privé mag gebruiken. 
 • De mogelijkheid om je werkweek flexibel in te delen. We vinden een goede balans tussen werk en privé namelijk belangrijk. Dus als je 's ochtends eerst de kinderen naar school wilt brengen of nog een rondje sportschool wilt doen, helemaal prima.   
 • Een jaarlijks vitaliteitsbudget van € 500,-. Bijvoorbeeld voor een sportabonnement of advies van een voedingscoach. 
 • Een kilometervergoeding en een mobiliteitskaart met een 1e klas ov-abonnement.  
 • Alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Dat is voor ons namelijk een topprioriteit. Dus wil je een opleiding of cursus volgen, dan is de kans groot dat we de kosten voor onze rekening nemen. 

Bedrijfsprofiel Enexis

Je bent welkom binnen ons team Operational Excellence. Martijn Boermans, Manager Operational Excellence vindt het leuk als je ons team komt versterken: 'Enexis staat midden in de energie transitie en maakt daarbij zelf ook een enorme verandering door. Slim onderhoud, energie terugleveren, aardgasvrij wonen, windenergie opwekken, we werken er hard aan om het mogelijk te maken. Voor ons team is daarbij de stevige taak weggelegd om die verandering aan te jagen en er zelf het voorbeeld in te geven. We doen dat met een divers team waarin verschillen gewaardeerd worden en met één gedeelde passie: de kracht van elke dag beter! Een enthousiast en gedreven team dat als katalysator werkt voor hun omgeving.’ 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Enexis. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Slachthuisweg 10
7556 AX HENGELO
31 (0)6 27 178 503