Technisch adviseur Overijssel-oost

Enexis is op zoek naar een Technisch adviseur Overijssel-oost.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-8-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Samen met je collega's houd je ons elektriciteitsnet op niveau. Je hebt in deze functie veel vrijheid en werkt zelfstandig, hoe jouw agenda eruitziet, heb je grotendeels zelf in de hand. Zo werk je veel samen met collega's zoals engineers die projecten opzetten en de tekenaars die technische gegevens verwerken tot de uitvoerders in het veld. Maar ook met diverse (team)managers wanneer er kwaliteitsissues zijn. Deels voer jij je audits uit vanuit huis of kantoor en deels op locatie. Bevindingen uit de audits leg je vast in de IQA tool en worden besproken tijdens het kwaliteitsoverleg waaraan je deelneemt. Ook neem je collega's bijvoorbeeld mee in nieuwe processen, werkwijzen en technieken, bijvoorbeeld door nieuwe instructies te schrijven, of het faciliteren van nieuwe implementaties. 

Een belangrijke taak is voor je weg gelegd in het behandelen van spanningsklachten. Je bent het visitekaartje van Enexis. Komt er een spanningsklacht binnen, dan neem jij deze in behandeling. Na het analyseren van de meetdata zet jij vervolgacties uit welke worden uitgevoerd door Realisatie of E&A. Verder draag je als technisch adviseur ook geregeld bij aan verbetertrajecten en werkgroepen. Je bent vraagbaak voor de vestiging en geeft gevraagd en ongevraagd advies.

De vestiging Hengelo bestaat uit de afdelingen Realisatie, Engineering & Aanleg en Work Force Management. Jij gaat werken bij de afdeling Realisatie. Je werkt in een hecht team samen met de andere Adviseurs, Technisch Specialisten en Meetspecialisten. Samen met hen vorm je als het ware het technisch adviesbureau voor de gehele vestiging Hengelo.

Functievereisten

Goed communiceren is ontzettend belangrijk in jouw baan, of dat nu met de klant, het MT of je collega's is. Gelukkig gaat je dat goed af. Ook ben je sterk in analyseren, waardoor je goed kunt inschatten of een klacht bijvoorbeeld terecht is of niet. Daarnaast weet jij je adviezen te onderbouwen, kun je collega's overtuigen en vind je het leuk om presentaties te geven. Je werkt zeer zelfstandig, al vind je samenwerken ook erg belangrijk.


We zoeken iemand die past in het team van specialisten. Dat je nog niet alle kennis en vaardigheden hebt is minder relevant. Dit gaan we je bij brengen. Ben je een HBO starter? Solliciteer dan zeker! We zullen je in een uitgebreide introductieperiode met alle facetten van het werk in aanraking brengen. Deze functie is een mooie start van je carrière bij Enexis! Dit breng je ook mee:

 • HBO werk en denkniveau of  een afgeronde MBO- opleiding (niveau 4) aangevuld met langdurige relevante praktijkervaring en gerelateerde opleidingen.
 • Kennis van netconfiguraties en netinstallaties.
 • Kennis van power quality management (PQM) is een pré of je bent bereid dit te halen.
 • Contactuele vaardigheden.
 • VCA volledig of bereid om dit te halen.

Aanbod

In ruil voor jouw energie, zorgt Enexis goed voor je. Dit mag je verwachten:  

 • Een bruto maandsalaris tussen de € 3.116,- en € 4.453,- op basis van 40 uur per week. Dit is inclusief 10% persoonlijk budget en 10,7% dertiende maand. Je kunt deze budgetten flexibel inzetten, bijvoorbeeld voor extra verlofdagen.  
 • 8% vakantiegeld over je bruto jaarsalaris.  
 • We dragen 70% bij aan je ABP Keuzepensioen. 
 • Je krijgt een smartphone en laptop of tablet die je ook privé mag gebruiken.  
 • De mogelijkheid om je werkweek flexibel in te delen. We vinden een goede balans tussen werk en privé namelijk belangrijk. Dus als je 's ochtends eerst de kinderen naar school wilt brengen of nog een rondje sportschool wilt doen, helemaal prima.   
 • Een jaarlijks vitaliteitsbudget van € 500,-. Bijvoorbeeld voor een sportabonnement of advies van een voedingscoach. 
 • Een kilometervergoeding en een mobiliteitskaart met een 1e klas ov-abonnement.  
 • Alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Dat is voor ons namelijk een topprioriteit. Dus wil je een opleiding of cursus volgen, dan is de kans groot dat we de kosten voor onze rekening nemen. 


Bedrijfsprofiel Enexis

Enexis Netbeheer brengt energie waar mensen licht en warmte nodig hebben. Via een grotendeels onzichtbaar netwerk voorzien we ruim 2,5 miljoen huishoudens en bedrijven in Nederland van elektriciteit en gas. Met state-of-the-art service en netwerken bedienen we onze klanten altijd en overal. Veilig én betaalbaar. Bovendien zijn we voorbereid op tweerichtingsverkeer: met technische en sociale innovaties maken we het terugleveren van zelf opgewekte, duurzame energie mogelijk. En we zorgen dat er altijd genoeg duurzame energie beschikbaar is. Dat doen we met trots, klantvriendelijk en vanuit het bewustzijn dat we maar één aarde hebben, waarop we samen zuinig moeten zijn.

De vestiging Hengelo is verantwoordelijk voor het oostelijke deel van Overijssel. De afdeling Engineering & Aanleg, is verantwoordelijk voor de nieuwbouw, uitbreidingen en voor het modificeren en vervangingen van infrastructuren. De afdeling Realisatie is verantwoordelijk voor het verrichten van onderhoud (inspecties en herstel uit inspecties) en oplossen van storingen in het gas- en elektriciteitsnet. Voor beide afdelingen verzorg jij het elektro-technische advies. De sfeer binnen onze vestiging is informeel en nuchter. We vinden het belangrijk dat iedereen ruimte krijgt om te leren en ontwikkelen en met plezier zijn vak kan uitoefenen. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Enexis. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Slachthuisweg 10
7556 AX HENGELO
31 (0)6 27 178 503