HBO Stagiair Elektrotechniek

Ze hebben verschillende leuke opdrachten die we samen tot een leerzame stage- of afstudeeropdracht vormen die past aan de wensen van jou, van hun en die van jouw opleiding. Uiteraard zullen zij zorgen voor een plezierige en kundige begeleiding zodat ze samen jouw opdracht tot een succes maken!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
10-1-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Mogelijke opdracht 1:

Traditioneel gezien wordt het hoogspanningsnet beveiligd door te reageren op kortsluitstromen (Ik). Echter, door de energietransitie groeit het aantal opwekkers met een DC/AC koppeling erg snel (in de vorm van zonne-/windparken). Deze DC/AC koppelingen zullen bij een sluiting een kortsluitstroom gaan genereren welke niet hoger is dan de maximale nominale stroom van de opwekker. Kortom; het kortsluitvermogen van het hoogspanningsnet zal gaan terug lopen als gevolg hiervan. Wat dient Enexis te wijzigen in het beveiliging beleid om deze uitdaging het hoofd te bieden?


Mogelijke Opdracht 2:

Door de vele (grote en kleine) opwekkers binnen het energienet van Enexis ontstaan er uitdagingen m.b.t. de spanningskwaliteit. Enexis zou graag een adviesrapport ontvangen hoe zij deze uitdaging het beste het hoofd kunnen bieden. Aandachtspunten bij deze vraag zijn de diverse energie-transformatoren met de bijbehorende trappenstanden die niet hoger/lager kunnen. Tevens dient gekeken te worden naar de regelsnelheid van deze energietransformatoren. Advies dient tot slotte onderbouwd te worden op basis van een deelnet binnen het Enexis voorzieningsgebied.


Hoewel je voornamelijk op het bedrijfsvoeringcentrem te Zwolle aanwezig zult zijn (tijdens dagdiensten) is er alle vrijheid om ook het veld in te gaan naar diverse hoog/middenspanning stations.

Naast je werkzaamheden kom je terecht bij een warme en collegiale omgeving waar de techniek en veiligheid hoog in het vaandel staan. Vragen stellen wordt zeer aangemoedigd op elk vlak van de techniek waar je interesse naar hebt.

Functievereisten

Studeer jij momenteel Elektrotechniek en heb je interesse in Energietechniek en/of Hoogspanning? In deze sterk technische en dynamische omgeving zijn een aantal (karakter) eigenschappen van belang, zoals:


  • In een team te kunnen werken
  • Werken volgens het proces binnen Enexis
  • Open en transparante communicatie
  • Proactieve houding
  • Bereidheid te leren en open te staan voor andere oplossing richtingen
  • Weerbaarheid
  • Gedrevenheid om de onderste steen boven te krijgen
  • Oog voor (technische en praktische) details en veiligheid
  • Inlevingsvermogen op technisch en sociaal gebied

Aanbod

Je ontvangt een goede maandelijkse beloning van circa 500euro bruto. Je komt te werken in een fijne werkomgeving waar iedereen bereid is om je te helpen. Ze zorgen voor een goede begeleiding.


Je ontvangt een laptop van Enexis

Bedrijfsprofiel Enexis

Hoewel je voornamelijk op het bedrijfsvoeringcentrem te Zwolle aanwezig zult zijn (tijdens dagdiensten) is er alle vrijheid om ook het veld in te gaan naar diverse hoog/middenspanning stations.

Naast je werkzaamheden kom je terecht bij een warme en collegiale omgeving waar de techniek en veiligheid hoog in het vaandel staan. Vragen stellen wordt zeer aangemoedigd op elk vlak van de techniek waar je interesse naar hebt.


Enexis is een regionale netbeheerder actief in de verzorgingsgebieden; Groningen, Drenthe, Overijssel, Brabant en Limburg. Deze stage/ afstudeeropdracht is vacant binnen Enexis Noord (Groningen, Drenthe en Oversijssel) met als standplaats Zwolle en thuis. Bij Enexis zul je terechtkomen bij de afdeling Bedrijfsvoering Noord waarbij je het team versterkt om het hoogspannins- energienet betrouwbaar en veilig te houden voor gebruikers, opwekkers en onderhouds- en storing ploegen op locatie en digitaal.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Enexis. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Slachthuisweg 10
7556 AX HENGELO
31 (0)6 27 178 503