Software Engineer Cloud (IAM)

Enexis is op zoek naar een Software Engineer Cloud (IAM)

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
19-4-2021
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Software Engineer Cloud (IAM) ben je end-to-end verantwoordelijk voor eenvoudige en veilige toegang tot apps en data voor Enexis klanten, Enexis medewerkers en contractors. Je bent samen met het team verantwoordelijk voor development en operations van het IAM landschap. Hierbij kun je denken aan biometrisch inloggen, federatie voor klanten, het beveiligen van IAM systemen en de implementatie van role based access control. Je bent in deze functie niet alleen technisch bezig, maar treedt ook op als bruggenbouwer tussen business en IT. 


Hoe ziet je werk er daadwerkelijk uit? 

Jan: ‘Aan het begin van de dag vindt er een team stand-up plaats. Aan de hand van het kanban bord ga je in op de werkzaamheden die je hebt uitgevoerd en gaat uitvoeren. Zo weten de teamleden van elkaar waar iedereen aan werkt en waar we elkaar kunnen helpen. Het leuke aan deze functie is de afwisseling. Het ene moment werk je aan het oplossen van een kritiek incident, het andere moment stel je een ontwerp op voor een nieuwe IAM functionaliteit of zorg je voor single sign-on op een business applicatie. Hierbij maak je gebruik van de nieuwste technieken op security en IAM gebied.   


Er is veel vrijheid voor initiatieven om onze diensten te verbeteren en aandacht voor de juiste opleidingen. Het IAM team bestaat uit 9 gedreven professionals. Er wordt hard gewerkt, maar ook veel gelachen en we maken veel tijd vrij voor kennisoverdracht.’


De komende tijd ligt de focus op business continuïteit, security en aantoonbaar in control zijn over toegang tot data. IAM speelt hier een belangrijke rol in, bijvoorbeeld met een nieuw klanten IAM systeem, de implementatie van role based access control en privileged access management.

Functievereisten

Om de functie juist te vervullen beschik je over:

  • Afgeronde HBO opleiding
  • Cloud-kennis en kennis op gebied van Identity & Access Management (IAM). Denk aan systeemkennis en SAML, OpenID en SCIM.  
  • Ervaring met werken in een enterprise omgeving op het snijvlak business & IT
  • Een klantgerichte instelling en organisatiesensitiviteit.  


Vanuit je voorgaande werkervaring weet je hoe het is om projectmatig te werken, advies-, verander- en implementatietrajecten te doorlopen en te werken in een Agile werkomgeving. Om onze complexe vraagstukken op te lossen is een groot analytisch vermogen belangrijk. Verder beschik je over een lerende instelling en deel je graag je kennis met collega’s. Je overtuigingskracht weet je in te zetten waar nodig en je kunt goed, resultaatgericht samenwerken.Tevens verwachten we dat je een kritische blik hanteert, zowel richting jezelf maar ook naar collega’s, zo kunnen we van elkaar leren!

Aanbod

Ben je al enthousiast geworden? Als sociaal werkgever bieden wij je naast een goede balans tussen werk en privé, veel vrijheid en ook nog eens een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. Dit pakket kun je naar jouw eigen wensen inzetten. Houd jij bijvoorbeeld van verre reizen? Bij ons krijg je 24,5 vakantiedagen, maar kun je in totaal nog 35,5 dagen bijkopen!

Vind jij sporten of jezelf ontwikkelen een must? Je krijgt een budget van €500,- per jaar voor je sportabonnement en is er budget voor het volgen van training en opleidingen. 

 

Nog steeds enthousiast? 

  • Je ontvangt een budget van 28,7% over je bruto jaarsalaris. Hierin zit o.a. je vakantiegeld, ADV en 13e maand. Dit budget is flexibel in te zetten voor bijvoorbeeld het bijkopen van extra verlof of een maandelijkse uitbetaling. 
  • Deze functie is ingedeeld in klasse 15, met een inschaling tussen  € 3.404,- en € 4.863,- bruto per maand, op basis van een 40-urige werkweek. 
  • Een reiskostenvergoeding en een 1e klas OV-kaart, inclusief gebruik van een OV-fiets;
  • Een goede pensioenregeling en collectieve verzekeringen;
  • Een laptop en telefoon die je ook privé kunt gebruiken;

Bedrijfsprofiel Enexis

De Software Engineer Cloud (IAM) is werkzaam binnen het ICT Cloud Service Team Identity & Access Management (CST-IAM). Dit team is met circa 9 FTE verantwoordelijk voor de inrichting, beheer en optimalisatie van IAM proces, applicaties en tools. Het team IAM werkt DevOps en biedt veel mogelijkheden tot afwisselende werkzaamheden. Er is een sterke wil om kennis te delen en alle collega's voelen een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de geleverde diensten. Daarnaast bieden we je uitgebreide mogelijkheden om je te ontwikkelen en word je ingezet op uitdagende opdrachten.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Enexis. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Slachthuisweg 10
7556 AX HENGELO
31 (0)6 27 178 503