(Jr) Research Assistant

Interesse in membraantechnologie? Wil je werken aan het ontwikkelen, karakteriseren en toepassen van membranen op verschillende gebieden, zoals waterzuivering, het scheiden van gassen of van organische stoffen? EMI Twente is een onafhankelijke R&D-organisatie en voert onderzoeksprojecten uit op het gebied van membraantechnologie voor en samen met industriële partners verspreid over de hele wereld.

Hun missie is om een hotspot te zijn voor toekomstige membraaninnovaties en de nieuwste membraanproducten en -processen naar de markt te brengen. De projecten zijn praktisch van aard en combineren materiaalkunde en chemie met procestechnologie. Je wordt onderdeel van een team van membraanonderzoekers en voert alleen of in een groter team onderzoeksprojecten uit. Ze werken nauw samen en maken gebruik van de faciliteiten van het academische onderzoekscluster “Membrane Science and Technology” aan de Universiteit Twente.


Ben jij klaar om bij te dragen aan het ontwikkelen van baanbrekende innovaties op het gebied der membraantechnologie?

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
16-12-2021
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

 • Assisteer je bij onderzoeksactiviteiten waarbij je je eigen werk plant, organiseert, uitvoert en communiceert;
 • Voer je je eigen (korte termijn) R&D-projecten uit;
 • Analyseer en interpreteer je je eigen resultaten onder begeleiding van een senior teamlid.
 • Ontwikkel je nieuwe methoden en technieken om membranen en hun processen te karakteriseren en analyseren;
 • Blijf je op de hoogte van nieuwe onderzoeksgerelateerde methoden en technieken;
 • Beheer en onderhoud je laboratoriumapparatuur en ontwerp, bouw en stel je nieuwe apparatuur in die nodig is voor toekomstige projecten;
 • Draag je bij aan en implementeer je gezondheids- en veiligheidsprocedures in onze laboratoria.

Functievereisten

 • Je bent in het bezit van tenminste een BSc diploma in chemie, chemische of procestechnologie, of aanverwante richting, en hebt affiniteit voor membraantechnologie;
 • Je bent een creatief persoon die initiatief toont met een hands-on mentaliteit;
 • Je bent een teamspeler en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je spreekt vloeiend Engels en hebt minimaal basiskennis van de Nederlandse taal.

Aanbod

Ze bieden je een jaarcontract van minimaal 32, maximaal 40 uur per week, en met de intentie om dit om te zetten in een vast contract na een jaar. Het startsalaris ligt in de range € 2.370 – € 3.680 bruto per maand afhankelijk van je kennis en ervaring die je meebrengt. Daarnaast ontvang je maandelijks een bijdrage van 8% van je bruto maandsalaris voor een persoonlijke pensioensvoorziening en werken ze met een bonusregeling. Verder heb je recht op een eindejaars- (8,3%) en vakantie-uitkering (8%) en daarbij in totaal 240 vakantie-uren bij een voltijds arbeidscontract.

Bedrijfsprofiel EMI Twente

EMI Twente doet onderzoek in opdracht van industriële opdrachtgevers verspreid over de wereld. Sinds haar oprichting in 1995 zijn er zo’n 500 projecten uitgevoerd voor meer dan 200 bedrijven in meer dan 20 verschillende landen. Het team bestaat uit zeer ervaren membraantechnologie-experts die samen meer dan tweehonderd jaar onderzoekservaring hebben. Bovendien staan ze in nauw contact met ruim 70 collega’s van de academische onderzoeksgroepen van het cluster Membrane Science and Technology (MST) van de Universiteit Twente.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van EMI Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.


Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
+31 53 206 50 22